Z telefonu to neni, je to tv reportáž o závodě. Jen nevim, jestli to přímo točili v 60fps, nebo to na to někdo převed. Můžu to upnout, aby si to každej posoudil sám.Alfajk píše:kvalita jak z telefonu a vetsina telefonu toci 30fps,tezko rict,kdyz nevime odkud presne to je
30fps vs 60fps
Moderátor: Baneshee
- RaZZoR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: 30fps vs 60fps
- Vlastik80
- Začátečník

-
Klidně to upni jestli chceš, dá se to pak prozkoumat, ale mě např. stačí hrát Euro Truck Simulator 2, jak dám fps lock na 30 tak je to prakticky nehratelné- chybí viditelně plynulost a těch více snímků, někdy třeba 45 stačí u her, ale stejně je těch 60 asi ideální.
Ten kdo hraje na 120/144 apod. Hz monitoru bude ale asi i tak oponovat že je i 60 málo...
Ten kdo hraje na 120/144 apod. Hz monitoru bude ale asi i tak oponovat že je i 60 málo...
- ondra91
- Začátečník

-
120/144 hz nejsou monitory na singl, ale na online hraní .. kdo tohle potřebuje na singl tak je vážně magor.
- Icy_DeaD
- Černá karta

-
takhle jsem to nemyslel, o tomhle vubec nemluvim.Paul píše:
Ale je, u hry je jaksi i věc zvaná input
tedy je hezký video na téma
https://www.youtube.com/watch?v=whblEgTZ6GE
- TankGeorge
- Začátečník

-
A co takhle zírat na střed obrazovky a neokounět, kde se co trhá x) Nechat tvůrce her, ať vyřeší DoF a motion blur za naše oko. V reálu si váš mozek taky domyslí plynulý pohyb objektu s 10ti FPS na kraji zorného pole.
I když to myslím tak trochu jako vtip, většina nedokonalostí grafiky je dnes vidět jen proto, že máte možnost zaostřit na libovolnou část obrazu. Třeba u té závodní hry při zírání na horizont 30 FPS vážně nepostřehnete. Jakmile ale kouknete na soupeře jedoucího vedle vás... Nebo máte k dispozici freelook na 8000 DPI myši pro krásně trhané rotační záběry - zkuste se v reálu otočit o 9000+stupňů během 1/4 sekundy.
Přijde mi dost smutné a tupé se vydat po hard way a honit max FPS na úkor detailnosti 3D scény. Osobně bych obětoval půlku FPS jen pro možnost reálného ambient illumination/ray tracing. Bohužel, budu se opakovat, tvůrci tu půlku FPS obětují spíše pro to, aby si mohli dovolit vy<>nou optimalizaci.
I když to myslím tak trochu jako vtip, většina nedokonalostí grafiky je dnes vidět jen proto, že máte možnost zaostřit na libovolnou část obrazu. Třeba u té závodní hry při zírání na horizont 30 FPS vážně nepostřehnete. Jakmile ale kouknete na soupeře jedoucího vedle vás... Nebo máte k dispozici freelook na 8000 DPI myši pro krásně trhané rotační záběry - zkuste se v reálu otočit o 9000+stupňů během 1/4 sekundy.
Přijde mi dost smutné a tupé se vydat po hard way a honit max FPS na úkor detailnosti 3D scény. Osobně bych obětoval půlku FPS jen pro možnost reálného ambient illumination/ray tracing. Bohužel, budu se opakovat, tvůrci tu půlku FPS obětují spíše pro to, aby si mohli dovolit vy<>nou optimalizaci.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ty nemluvíš o ničem, to je možná ten problém.Icy_DeaD píše:takhle jsem to nemyslel, o tomhle vubec nemluvim.Paul píše:
Ale je, u hry je jaksi i věc zvaná input
tedy je hezký video na téma
https://www.youtube.com/watch?v=whblEgTZ6GE
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- Icy_DeaD
- Černá karta

-
A ty mluvis o cem ? Kdyz pominu fakt ze ses uplne mimo uz od pocatku veku.Paul píše:Ty nemluvíš o ničem, to je možná ten problém.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ah, nemáme argument, začneme urážet ? Ubohé.Icy_DeaD píše:A ty mluvis o cem ? Kdyz pominu fakt ze ses uplne mimo uz od pocatku veku.Paul píše:Ty nemluvíš o ničem, to je možná ten problém.
Já narážel na fakt, že jsi v tomto threadu postnul jeden jediný příspěvek:
"to neni tak uplne pravda"
Aniž bys poskytl jediný argument či jakoukoliv substanci. Tvůj druhý příspěvek:
"takhle jsem to nemyslel, o tomhle vubec nemluvim."
Je úplně stejně bezobsažný, bezargumentační, zbytečný.
Pokud se chceš bavit, super, ale chtělo by to tedy možná něco říct. Ne jen postovat bezobsažné výkřiky do éteru.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
- Riku
- Začátečník

Zdá se mi to, nebo ty 60fps videa na YT trpí nějakým stutteringem? Prostě mi to připadá, že to chvílemi jede na 30fps třeba na vteřinu.
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Icy_DeaD
- Černá karta

-
je mi lito ze si to nepochopil, nech se jeste par let uzrat.Paul píše:...
- Hladis
- Moderátor

Vzhledem k nazvu tématu 30fps vs 60fps je "takhle jsem to nemyslel, o tomhle vubec nemluvim." tedy cistokrevny OT a řekl bych, ze to tedy nepochopil někdo jiny.
- 1Pupik1989
- Začátečník

-
Několik let jsem pařil hry na PC ze smeťáku, takže moje dávné já je zvyklé na 8 fps. Nové já se ale vzteká, když to nemá alespoň 50 fps. Tyhle porty z konzole mě úplně děsí. A ti programátoři, co nad PC ani nepřemýšlí a radši to uzamknou na 30 fps, mě děsí ještě víc. Jak se říká: "Oko není pí**, oko vidí."
CPU: AMD Phenom II x4 955BE @ 4GHz FAN: Arctic Cooling Freezer Xtreme rev.2
MB: MSI 760GM-E51
RAM: Kingston 2x4Gb RAM DDR3 1333 @ 1466MHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 6850 OC 985/1260MHz
HDD: WD Caviar Green WD10EARX 1TB SATAIII/600, ZDROJ: Fortron FSP550-APN (550W)
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Lidské oko je analog, ala nevidí žádnej konkrétní počet FPS.
Co se reality týče, tak něco jako DOF či motion blur v hrách doslova nesnášim, takhle mé oko v realitě fakt nefunguje, zcela automaticky a rychle ostří na co se kouknu a i při rychlym pohybu rozmazaně fakt nevidim. DOF by fungovalo realisticky jen kdyby hra dovedla snímat s nulovou latencí kam se vaše oko dívá na obrazovce a dle toho řídit DOF. Co se motion-blur týče, IRL to musí bejt sec sakry rychlej pohyb aby se něco fakt mázlo, a pro znázornění takovéhp ohybu by bylo i 60fps málo. Lidské oko totiž funguej tak že se locke na to na co se díváte, tzn projíždí kolem rychlé auto = dívám se na něj a mázlé ho nemám, měl bych jen kdyby bylo rychlejší než rychlost posunu mé oční bulvy. A oči takle dokážou velice fast "locknout" na cokoliv na co se zrovna díváte. Proto se v hrách vše bluruje aby to vypadalo plynulejší, ale takhle to fakt nefunguje. V realitě blur prakticky nevnímáte protože se týká výhradně out-of-focus věcí.
Já jsem ale bohužel navíc vytrénovanej, vyrůstal jsem na CRT a na hraní UTčka, u mě je i rozdíl mezi 60 a 120fps značnej, člověk jej pozná okamžitě i na blbym kurozoru ve win, a ve hře mam hned lepší výsledky když mam 120hz protože prostě vidim více = dostávám více informací = hraje se mi lépe a mé výsledky tomu odpovídají.
S tím je spojenej i input-lag, i když se jedná o komplet lagless situaci a HW, více fps a hz na monitoru = rychleji se k tomě dostane informace =můžeš rychleji zareagoval. Dejte hokejovýmu brankáři VR hlemu kde bude mít obrazovky s 30fps a kameru před ní a řekněte mu ať cyhtá.... ještě mu tam nasolte postprocessing blur ať to má realisitcký!
A pak mu tam dejte to samé ale s 60hz a pak 120hz a hádejte s čím toho chytně více.
Pro VR sety (řekl to carmack v jendom dlouhym interview) bylo stanoveno 95hz jako minimukm pro realistickej pocit pohybu, přičemž i samotné fps se nesmí propadat pod toho jinak se immersion hned ztrácí. Ňáké kecy typu 30fps vypadá reálněji, a nebo 30fps stačí, to je vše je hoax a čisté lži. I 60 neni optimum, ale to už se opravdu jeví jako plynulej pohyb. 120+ začíná bejt ok ale vsadim se že bych poznal i vejš a naprosto easy. 24fps + silenj postprocessing stačí u filmu k tomu aby to doslova neotravovalo, to je naprosté minimum. Tam ale neni žádnej input a user camera control.
Lidé či hlavně firmy co argumentujou tím že lidské oko nepozná nad 30fps by zasloužili víte co. To je minimum co vnímáme jako pohyb, ne maximum toho co rozeznáme. Realisticky oko dle jedince bude vnímat něco mezi 600-900fps dle mého odhadu, tam někde bude hodnota kde další zvýšení už nejsme schopni pozorvat/docenit. Protože i 200hz (nejvýše co jsem z CRT vytáhl) jsem furt vnímal jako pozitivní posun z 120. Nebo také blikající LED podsvícení s okamžitym dosvitem, kdyby jsme to nevnímali, jaktože teda lidem frekvence 300-600hz způsobujou problémy, bolest hlavy, atd? Jejich oči a mozek by to neměy vidět ne? EE, vidí, jen je to už sakra velkej input na to aby jsme rozeznávaly jednotlivé "snímky" na to ale lze použít tzn pencil test.
https://www.youtube.com/watch?v=ru474L8N15w
https://www.youtube.com/watch?v=pl7EWrvyAcs
Jakmile nevidítě rychle se pohybující objekt (tužka, prst, cokoliv) plynule a mázle, ale vidíte tam flicker ala jednotlivé ostré snímky daného oběktu, tak to bohužel vaše oko vnímá, zde to dovedla zachytit i kamela do hrozného 30fps videa... tak jak to asi pak vidí vaše oko IRL.
Proto je dnes takovej odpor k PWM driven LED podsvícení. Narozdíl od CRT které má dosvit tzn nad 100hz už to prakticky nikomu nevadí, LED zhasne okažitě takže i hodnoty nad 300hz mohou způsobovat bolehlav.
Co se reality týče, tak něco jako DOF či motion blur v hrách doslova nesnášim, takhle mé oko v realitě fakt nefunguje, zcela automaticky a rychle ostří na co se kouknu a i při rychlym pohybu rozmazaně fakt nevidim. DOF by fungovalo realisticky jen kdyby hra dovedla snímat s nulovou latencí kam se vaše oko dívá na obrazovce a dle toho řídit DOF. Co se motion-blur týče, IRL to musí bejt sec sakry rychlej pohyb aby se něco fakt mázlo, a pro znázornění takovéhp ohybu by bylo i 60fps málo. Lidské oko totiž funguej tak že se locke na to na co se díváte, tzn projíždí kolem rychlé auto = dívám se na něj a mázlé ho nemám, měl bych jen kdyby bylo rychlejší než rychlost posunu mé oční bulvy. A oči takle dokážou velice fast "locknout" na cokoliv na co se zrovna díváte. Proto se v hrách vše bluruje aby to vypadalo plynulejší, ale takhle to fakt nefunguje. V realitě blur prakticky nevnímáte protože se týká výhradně out-of-focus věcí.
Já jsem ale bohužel navíc vytrénovanej, vyrůstal jsem na CRT a na hraní UTčka, u mě je i rozdíl mezi 60 a 120fps značnej, člověk jej pozná okamžitě i na blbym kurozoru ve win, a ve hře mam hned lepší výsledky když mam 120hz protože prostě vidim více = dostávám více informací = hraje se mi lépe a mé výsledky tomu odpovídají.
S tím je spojenej i input-lag, i když se jedná o komplet lagless situaci a HW, více fps a hz na monitoru = rychleji se k tomě dostane informace =můžeš rychleji zareagoval. Dejte hokejovýmu brankáři VR hlemu kde bude mít obrazovky s 30fps a kameru před ní a řekněte mu ať cyhtá.... ještě mu tam nasolte postprocessing blur ať to má realisitcký!
Pro VR sety (řekl to carmack v jendom dlouhym interview) bylo stanoveno 95hz jako minimukm pro realistickej pocit pohybu, přičemž i samotné fps se nesmí propadat pod toho jinak se immersion hned ztrácí. Ňáké kecy typu 30fps vypadá reálněji, a nebo 30fps stačí, to je vše je hoax a čisté lži. I 60 neni optimum, ale to už se opravdu jeví jako plynulej pohyb. 120+ začíná bejt ok ale vsadim se že bych poznal i vejš a naprosto easy. 24fps + silenj postprocessing stačí u filmu k tomu aby to doslova neotravovalo, to je naprosté minimum. Tam ale neni žádnej input a user camera control.
Lidé či hlavně firmy co argumentujou tím že lidské oko nepozná nad 30fps by zasloužili víte co. To je minimum co vnímáme jako pohyb, ne maximum toho co rozeznáme. Realisticky oko dle jedince bude vnímat něco mezi 600-900fps dle mého odhadu, tam někde bude hodnota kde další zvýšení už nejsme schopni pozorvat/docenit. Protože i 200hz (nejvýše co jsem z CRT vytáhl) jsem furt vnímal jako pozitivní posun z 120. Nebo také blikající LED podsvícení s okamžitym dosvitem, kdyby jsme to nevnímali, jaktože teda lidem frekvence 300-600hz způsobujou problémy, bolest hlavy, atd? Jejich oči a mozek by to neměy vidět ne? EE, vidí, jen je to už sakra velkej input na to aby jsme rozeznávaly jednotlivé "snímky" na to ale lze použít tzn pencil test.
https://www.youtube.com/watch?v=ru474L8N15w
https://www.youtube.com/watch?v=pl7EWrvyAcs
Jakmile nevidítě rychle se pohybující objekt (tužka, prst, cokoliv) plynule a mázle, ale vidíte tam flicker ala jednotlivé ostré snímky daného oběktu, tak to bohužel vaše oko vnímá, zde to dovedla zachytit i kamela do hrozného 30fps videa... tak jak to asi pak vidí vaše oko IRL.
Proto je dnes takovej odpor k PWM driven LED podsvícení. Narozdíl od CRT které má dosvit tzn nad 100hz už to prakticky nikomu nevadí, LED zhasne okažitě takže i hodnoty nad 300hz mohou způsobovat bolehlav.
- 1Pupik1989
- Začátečník

-
Jsem si jistý, že oko není ani analog ani digital. Nicméně pořekadlo je pravdivé.
Ze strany programátorství třeba Ubisoft nechápu. Jak se někomu může rozsypat fyzika? Ta se snad počítá před renderingem a je vázaná na snímek, nebo nějaký inteligent to řeší jinak?
Ze strany programátorství třeba Ubisoft nechápu. Jak se někomu může rozsypat fyzika? Ta se snad počítá před renderingem a je vázaná na snímek, nebo nějaký inteligent to řeší jinak?
- Alfajk
- Začátečník

-
nerekl bych ze je to svazany primo s hodnotou 30fps,ale spis je "cas" navazanej na fps,proste to,co se odehrava ve hre se ridi nejakym timerem,kterej tika podle fps,kdyz tech fps najednou bude 2x tolik,muzou se dit divny veci,viz 2x zrychleny need for speed
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Defakto je, oko funguje na elektromagnetických impulzech které se z něj posílej pomocí nervu do receiveru (mozek), nejdou tam 1 a 0 ale elektrickej náboj, tzn je to analog.1Pupik1989 píše:Jsem si jistý, že oko není ani analog ani digital. Nicméně pořekadlo je pravdivé.
Co se těch her týče, je to ukázka prasáckého programování. Dnes máte v systému mnoho přesnejch timingů. Můžete se polehnout na staré dobré bios HW hodiny, pak jejich modernizovanou přesnější verzi zvanou HPC timer, a když to ne ještě lze easy SW číst dle FSB procesoru a spočítání času na bázi této frekvence. Neni důvod aby bylo cokoliv ever vázáno na FPS, ale jednim dechem dodám že mnoho her se začne chovat "divně" na vysokejch FPS. Třeba v counter strike lidi vždy chtěli dosáhnout určitého framerate protože pak vyskočili vejš, nebo i staré UTčko se podělá nad 200fps. Ale sorry hry co se podělaj nad 30? To by vůbec nemělo existovat. Držet 60 by mělo bejt naprosté minimu, dnes už by se vše mělo optimalizovat pro 120, logicky dle 3D setů, high refresh monitorů a přicházejících VR setů.
Říkat že 30fps stačí je jak říkat před 100 lety že můj kůň na mé pole stačí když soused právě přivezl domu traktor. Takhle by jsme se nikdy nikam nepohnuli.
Ze strany ubisoftu je to jasnej tah a tlak výrobců konzolí, ala aby to na PC nebyl lepší požitek. Je to stejnej důvod proč některý hry i na PS capnou na menšim rozlišení a framerate jen aby ta hra nebyla lepší jak na Xboxu, protože MS by se s náma přestal kamarádit kdyby hra ne jeho konzoli běžela na menšim rozlišení či framerate.
- TankGeorge
- Začátečník

-
@DOC_ZENITH: To je právě ta smutná realita, že ani 60FPS není dost. Výkon HW neporoste donekonečna. Auta se taky nebudou zrychlovat donekonečna. Pokud se bude průmysl ubírat směrem ke 4k*120FPS, tak ty hry budou 16x méně detailnější, než by mohly být na FHD*30FPS. Rozlišení je kapitola sama o sobě. Na 5" telefonu by se mi blbě četl tento web, kdyby měl "pouze" 720p display. Takže 4k na 30" obrazovce není žádná spása.
Motion blur rovněž z fleku vypínám, protože nesmyslně bluruje celý obraz, ale kvalitní DoF (např v Crysis3) vůbec není špatná věc. Kdyby tyhle efekty fungovaly v symbióze a byly kvalitně provedené, tak se dá ošidit FPS AA LoD atd, aniž by to bilo do očí. Třeba HDR nebo SSAO je super věc, ale nesmí být implementovaná vepřově. Tuším, první hra s HDR, co jsem hrál, byl Oblivion a přišlo mi to jako obrovský skok v realističnosti obrazu. Jenže když pak člověk hrál doblitý Far Cry 3...
https://www.flickr.com/photos/dreamer71 ... otostream/
Zhruba toto mám na mysli. Rychlý objekt ve focusu ofc vidíš ostře, ale zbytek je rozmázlý nejen v "hlubinách pole", ale i motion blurem. Současný motion blur ve hrách nesmyslně rozmaže všechno.
Motion blur rovněž z fleku vypínám, protože nesmyslně bluruje celý obraz, ale kvalitní DoF (např v Crysis3) vůbec není špatná věc. Kdyby tyhle efekty fungovaly v symbióze a byly kvalitně provedené, tak se dá ošidit FPS AA LoD atd, aniž by to bilo do očí. Třeba HDR nebo SSAO je super věc, ale nesmí být implementovaná vepřově. Tuším, první hra s HDR, co jsem hrál, byl Oblivion a přišlo mi to jako obrovský skok v realističnosti obrazu. Jenže když pak člověk hrál doblitý Far Cry 3...
https://www.flickr.com/photos/dreamer71 ... otostream/
Zhruba toto mám na mysli. Rychlý objekt ve focusu ofc vidíš ostře, ale zbytek je rozmázlý nejen v "hlubinách pole", ale i motion blurem. Současný motion blur ve hrách nesmyslně rozmaže všechno.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
- 1Pupik1989
- Začátečník

-
Oni s tím časováním mají problémy všude. Třeba i na telefonu si zahraji Bad Piggies, ale nikdy nedohraji kolo včas. Hra se seká, ale čas běží plynule. Prakticky tam ten timer běží úplně zvlášť. Logicky když se člověk zamyslí, tak by ten čas počítal ve smyčce hry a ne že ho pustí na začátku kola někde zvlášť. Kdybych chtěl vytvořit hru, tak si snad z dnešních enginů nevyberu.
- nou
- Začátečník

-
to ze sa meni fzika meni podla poctu FPS by amlo byt davno minulostou. spravny pristup je mat pocitanie fyziky s pevnym delta time. teda pocitat simulaciu s pevne danou frekvenciou napriklad 60Hz. ci mate 5 alebo 300FPS.1Pupik1989 píše:Ze strany programátorství třeba Ubisoft nechápu. Jak se někomu může rozsypat fyzika? Ta se snad počítá před renderingem a je vázaná na snímek, nebo nějaký inteligent to řeší jinak?
http://gamedev.stackexchange.com/questi ... -time-step
http://www.bulletphysics.org/mediawiki- ... _The_World
http://gafferongames.com/game-physics/f ... -timestep/
- Hladis
- Moderátor

Priklad podelany fyziky byl Skyrim. Ten to mel vazany na 60fps. Nad 60fps to zacalo blbnout.
HDR mělo v patchi uz stary FarCry.
Kazdopadne se 4k at se jdou všichni vycpat. Není a dlouho nebude, na to hardware. 4K monitory nemá snad ani promile uzivatelu a drtiva většina vlastní 720p-1080p. Natoz pak tlaceni dokonce 8k. 4K si date stezi i ve SLI nejvykonejsich karet na trhu, natoz na single karte. 4K a stabilnich 60fps je u novych a narocnejsich titulu momentalne nedosazetilnych a narocnejsi hry sotva jedou i ve fullHD na 60fps.
Zadny umely blur neosidi spatny input a trhany pohyb ve hre s nizkymi fps.TankGeorge píše: Kdyby tyhle efekty fungovaly v symbióze a byly kvalitně provedené, tak se dá ošidit FPS AA LoD atd, aniž by to bilo do očí. Třeba HDR nebo SSAO je super věc, ale nesmí být implementovaná vepřově. Tuším, první hra s HDR, co jsem hrál, byl Oblivion a přišlo mi to jako obrovský skok v realističnosti obrazu
HDR mělo v patchi uz stary FarCry.
Kazdopadne se 4k at se jdou všichni vycpat. Není a dlouho nebude, na to hardware. 4K monitory nemá snad ani promile uzivatelu a drtiva většina vlastní 720p-1080p. Natoz pak tlaceni dokonce 8k. 4K si date stezi i ve SLI nejvykonejsich karet na trhu, natoz na single karte. 4K a stabilnich 60fps je u novych a narocnejsich titulu momentalne nedosazetilnych a narocnejsi hry sotva jedou i ve fullHD na 60fps.