http://www.twitch.tv/pcper/b/587832740
Zacina to ve 14minute
Moderátor: Baneshee

Nemaj nárok z jednoduchého duvodu. 40fps bez ohledu na VRAM. Ani s GTX980 bych to takhle nehral.HEAD píše:V davu s oc grafikou vyuziti Vram 4GB takze 3Gb karty nemaj asi narok a bude to asi lagovat.
http://abload.de/img/acu_2014_11_12_19_50_h9uzr.png
Muzu s klidnym svedomim prohlasit, ze na nicem jinym nez na gtx980 si to nezahrajete na max pri aspon 40fps.
Nemuzes preci brat jako logiku to, ze to někdo prasi a zasere ti disk i VRAM tim, ze nepouzije na textury kompresi. Tedy textury vypadaj stejne, ale VRAM je plna. To je proti logice a je to normalni demence. Jinak je to stejne k nicemu, když se i zvedly nároky na vykon. Tedy stejne musíš detaily orezat. Konkretne Assasina proste musíš strhnout detailama dolu, abys to mel aspoň tech 50-60fps, takze nároky na VRAM se ti stejne snizej. Ale myslim, ze lidi by měli udelat trochu vetsi hate na vyvojare s timhle prasenim. A ani konzolim moc ta VRAM nepomohla, když to na nich jede 20fpsAche píše:S těmi nároky na VRAM je to celkem logický že to vývojáři můžou prasit. Nový konzole sice mají slabý grafiky i procesor, ale paměti mají celkem dost a ve hře většinu dat zabírají ty grafický (textury, modely a shader kód), a k dispozici toho mají přes 4GB. Takže i 1:1 konvert na PC může požadovat přes 4GB grafických dat... ale protože na PC se hraje i s AA + vyšším rozlišením, tak hra co bude ždímat konzoli na maximum klidně těch 8GB bude vyžadovat.... což sem už kdysi řikal, že s "next. gen" (HW low end PC) konzolemi půjde nárok na pamět nahoru.

Tak hra vypadá graficky velice slušně, ale žádné převratné peklo to rozhodně není ...Hladis píše:HEAD píše: Edit//
Me by zajímalo, jak si vůbec představujete next-genVite o tom, ze grafika se nemůže posouvat ve vizualu jako kdysi ?

Všechny hry používají kompresi... je blbost jí tam nemít, nevim kde to bereš že ty hry jako COD nebo tohle nemají kompresi. Promiň ale to je kardinální blbost. To by pak zabíralo zbytečně místa a sráželo výkon. Ale co je smutnější je to že i nový nex-gen hry stále jedou na zastaralý DXT kompresi (je to na nich poznat). A že by to nejdřív zkomprimovali a pak zase dekomprimovali? Tomu už odmítam úplně veřit...Hladis píše:Nemuzes preci brat jako logiku to, ze to někdo prasi a zasere ti disk i VRAM tim, ze nepouzije na textury kompresi.

... mě to žíly netrhá, jinak bych asi těžko měl GTX 770 a hraju i starý hry a ani tam neřeším nějak sáhodlouze nastavení, mě jen mrzí že jsou dnešní novinky i tato hra (aby to nebylo tak moc ot) tak náročné, že ani s "mainstreamem ala Head" GTX 980 si to prostě nelze "užít" na maximum, jinak je mi to jedno, hra nějak téměř vždy pojede a že nebudu mít všechno na max? No co, u hry jsou také jiné priority, alespoň pro mne, jen se prostě divím tomu jak blbě to jede a když i v 900p na konzolích, tak je prostě něco blbě, ale i tak věřím že to jde sw napravit, jinak je to průser a pak ať si to odskáčí ...Still.Lord píše:Vlastik80/HEAD jsou lidi který fakt neberu vážně... lidi kteří dají vše na max a pak pyskujou že to pořádně nejede, to mě vždy fakt rozesmějeDíky hoši/chlapi

Hele, já nevim, ale když vidim screeny nebo herní PC videa (třeba to na PCPER) z toho Assasína, tak nechápu proč se divíš že to zabírá 4+GB VRAM, vždyť to má fakt dobrou grafiku + je to openworld.Hladis píše:Ache:
Sami autori v nekterych tech novych hrach bonzli (treba Mordor), ze komprese tam na nejvyšší nastaveni není. Muzes si i pri tvorbe textur vybrat, zda mas komprimovany normalovky, textury, nebo oboje. Klidne do hry hodej nekomprimovany normalovky a komprimovany textury. Vsimni si, jak najednou narostla velikost her brutalnim zpusobem. Modely samotny moc mista nezaberou.
LoD se zlepsil, ale stále to není odpověď na velikost textur a zatizeni VRAM. Pokud ty textutry jsou v DXT1 a jsou maly (a tedy i hnusny), tak tezko by ti zapatlali VRAM. Zkousel jsem si i hrat s LoD a jde tomu dat lepsi rozliseni textur i lepsi normalovky, i lepsi modely a dohled (tedy nic nedoskakuje), ale narocnost se zvedla vice na vykon nez na VRAM.

Tak až nebude zbuglý a bude opatchovnýHladis píše: PS: Na "demu" bych to moc nezkousel. Je zbugly a nemá patche.