Pomalý hDD?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pomalý hDD?

Příspěvek od kAdEtT »

Zdravím mám sestavu i3-2120 3,3ghz,,MB ASUS P8H61-I, 2x4gb ddr3 1333mhz ram Kingston a stává se mi,že když třeba stahuju plnou rychlostí nebo instaluju hru,která má xgb,tak je pc zasekaný.Brzdí to asi HDD podle správce uloh jede na 100%. Disk momentálně mám WD Caviar Green 20EARS 2TB HDD, SATA/300, IntelliPower, 64MB cache, AFT
Je to nejspíš Sata I,tak pomohl by disk se sata II? Například tento? Seagate Barracuda - 3TB - ST3000DM001 http://www.czc.cz/seagate-barracuda-3tb/100119/produkt Dík

http://i212.photobucket.com/albums/cc19 ... bca469.jpg
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Pomalý hDD?

Příspěvek od DOC_ZENITH »

No, ehm, podivej. Tvůj disk je Sata 2, má i v názvu Sata 300, to jest SataII, a jaká sata je fuk, to rychlost disku nelimituje, u disku a jak rychle bude instalovat/načítat programy nejvíce jde o IO výkon a rychlost seeku.

WD Green je pomalej disk na ukládání dat, OS by na něm vůbec neměl bejt nainstalovanej, ten se instaluje na 7200rpm performance disky (pokud neni k dispozici SSD). Nicméně, až tak pomalej (aby tuhnul při stahování souborů a tak) zase zdaleka neni.

Stahni si program HDtune pro. Udělej printscreen položky smart (health) a postni jí sem jestli je disk OK, můžeš udělat i test výkonu. Pokud to vše bude OK tak stahni paragon aligment tool, jestli je dist správně zarovnanej na 4K sektory, nesprávné zarovnání partition je nejčastěji důvodem pro katastrofálně špatnej výkon disku při zápisu.
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Pod benchamark jsem myslel read benchark, ne file benchmark, a dále jen za situace že na disk nic jinýho nehrabe. Ale jinak vypadá fyzicky zdravě.
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

Tak jsme pořídil SSD OCZ vertex 128gb,nechal na něm 20gb volného nepřizazeného místa,jak mi bylo doporučeno a rychlost podle benchmarku se mi zdá nízká. Je to tou SATA II? Rychlost zápisu by měl mít 525mb/s

Obrázek
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano sekvenčky vypadaj jako že jedeš v Sata 2 režimu, jakou máš desku a kam jsi jej připojil ?
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

Deska ASUS P8H61-I a měla by mít SATA II
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano, to je správně, jede to jak má, H61 má jen Sata 2, nemá Sata 3.
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

No přišel jsem taky na to,že jsem měl disk v ide modu ane v ahci,tak jsem musel upravit registry a vysledek je takovej
http://i212.photobucket.com/albums/cc19 ... ab2191.jpg
Obrázek

Nabootoval jsem WIn z te barracudy a spustil test a rychlost je pořád stejná.Nelimituje me ta sataII?

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“