Hands on grafické karty GTX 750Ti ASUS STRIX

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Re: Hands on grafické karty GTX 750Ti ASUS STRIX

Příspěvek od RAD-x »

AllowedCry píše:RAD-X, dej si studenou sprchu :)

E// Nějaké tvoje definice "hraní" jsou uplně tu tam, stejně jako tvé názory na FPS pod 100.
Jakto studenou? Hele, nemužeš přece vlítnout do nějaký online FPS se 60fps, to tam budeš jak šášula pobíhat od jedný trapný smrti ke druhý. Jsem ochotnej uznat že na non FPS věci to ještě nějak ujde ale třeba WOT je na 60FPS taky příšernej a 100FPS zvlášť když hraješ něco pohyblivýho je takřka nutnost. Doba pokročila, těch 60fps je prostě pod strašnym lagem a neni to příjmený hraní, rozhodně pokud chce člověk hrát na úrovni, u online věcí to platí dvojnásob. Funguju už 4tym rokem v komunitě cca 600 lidí kde se jede online only a v třeba 60Hz LCD tam provozuje už naprostý minium lidí proč asi. 99% lidí tam prostě sníží detajly jen aby měli vyšší FPS...prostě tak to dnes je, nějakých 60fsp a drtivej input lag....ok singl player strategie a podobný věci ale do světa FPS to už nepatří a online FPS už vubec ne.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Samozřejmě, na MP je dobré mít co nejvíce FPS, ale nutnost to není. BF3 sem hrál s FPS od 50 do 100 a rozhodně sem furt neumíral.

Jasně, kdybych hrál měsíc na tvé sestavě a pak se vrátil zpět ke svojí, asi bych si zase dýl zvykal, že už nemám takové FPS, ale to je prostě ten subjektivní dojem, prostě jde o zvyk uživatele.

E// Co hraji nějaké FPS (offline) jako třeba deus EX, nebo metro, tak tam mi stačí 75FPS (75hz vsON) ovšem i v případě nějakého dropu pod 60 se mi to hraje furt dobře.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Tak ještě příklad, mám 14ti letýho sinovce, kterej mi asi před 14ti dny zahlásil "strejdo mě nejde ve WOTku mířit" tak si řikám no jasně, maj tam starou optiku...koupim mu k mikuláši nějakej laser. Ejhle, prej krysa dobrá ale mířit se pořád nedá...holt GTX285 tam jela místy s 20ms lagem a to když lítáš se scoutem neni hratelný, prostě neni. Samotnýho mě zajímala jeho reakce, nacpal jsem tam na zkoušku GTX770 co jsem měl na kšeft a prej "super" no takže jsem z toho vyvodil dva závěry...lidi ten lag prostě poznaj a né že ne. Za druhý, dnešní vánoce se mi díky latencím sakra prodražej.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

s tim tickrate se kterym se hraje BF3/BF4/WOT je dost jedno jestli mas 60 nebo 100 fps nejvetsi input lag tam zajistuje komunikace klient/server

neco jinyho je to v CS nebo quake ale tam ti i 750ti staci pro 120+ fps
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

oneb1t píše:s tim tickrate se kterym se hraje BF3/BF4/WOT je dost jedno jestli mas 60 nebo 100 fps nejvetsi input lag tam zajistuje komunikace klient/server

neco jinyho je to v CS nebo quake ale tam ti i 750ti staci pro 120+ fps
iput lag a server lag slučuje hodně lidí ale to je právě kámen úrazu dnešní doby, plateme si pojmy s dojmy. CSko jasně tam by 750ti měla stačit a pokud je mi známo tak právě u nás ji lidi volej do portable sestav na LAN párty který strčej do batohu, LCD to příruční tašky a hurá. To ano, případně pokud jsi CS player only a hraješ doma ve full HD max nebo lépe 1680*1050 OK, tam je to dobrá volba jelikož to málo žere, málo topí ale jak už tu někdo psal přede mnou, tušim dexter...ta cena je krapet mimo, power user už si sežene za tu cenu něco jiného. Popravdě, ani já bych nedal přednost nový 750Ti, před R9 290 z druhý ruky, ten nepoměr sil je příliš velkej. Dokonce jsem prodal svoje dvě 780Tička abych netratil na prodeji za 6 měsícú a místo toho koupil Radeony za 4500Kč kus, u kterých vim, že už s cenou moc dolu nepujdou. Proto bych byl ohledně koupě GTX750Ti dost skeptickej a když ji koupit tak jedině z druhé ruky okolo 2500Kč a nějaký solidní model s dobrým OC a slušným chaldičem, jinak je to vážně špatnej kup cena/výkon.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

ano pri vyberu mezi bazar R9 290 vs nova 750ti je to uplne jasny :)
a ja sem zadnej lag nesloucil jen rikal ze kdyz mas 50ms odezvu na klientu oproti serveru tak te nejakejch 10ms z nizsich/vyssich FPS uz moc nerozhazi
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

oneb1t píše:ano pri vyberu mezi bazar R9 290 vs nova 750ti je to uplne jasny :)
a ja sem zadnej lag nesloucil jen rikal ze kdyz mas 50ms odezvu na klientu oproti serveru tak te nejakejch 10ms z nizsich/vyssich FPS uz moc nerozhazi
No jasně ale kdo hraje hry typu BF, COD, CS a podobně s 50s pingem na sever? to už se na to vykašleš z principu jelikož budeš za šášulu nehledě na vybavení se kterym hraješ. Skoro deně se setkávám s lidma jak v BF4, tak i ve WOT, který jasně failujou díky tomu na čem hrajou, ty lidi se vztekaj, nadávaj...reportujou tě jako cheatera, hejtujou...ale že by je napadlo "chyba je na vašem příjímači" to už ne. Přitom to neni rocket science, BTW 750ti z jednoho uprage se mi tady válí, múžu udělat malý herní srovnání třeba právě s R9 290, kde by se mohlo promítnout jakej je to rozdíl v game play.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

jo rozdil mezi R9 290 a 750ti bude velikej o tom se ani nema cenu bavit obzvlaste v kritickejch situacich bude u 750ti padat pod 30fps pokud chcete hrat na trosku lepsi detaily

latency 50ms mas proste skoro vzdycky protoze u BF mas tickrate nejakejch 25 (coz je samo o sobe 40ms) + nejakou tu latency od internetu a nejakej cas na zpracovani + netcode kterej kompenzuje horsi odezvy od ostatnich hracu
czepcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od czepcz »

ak tady je ještě malá ukázka přetaktování a výsledků z 3D11 Performance . Karta je docela omezena biosem tak to moc nešlo .
Nedávám jsem BBCode protože by ten obrázek nebyl v plné velikosit soo here it is :

https://flic.kr/p/qVQHWR //DEFAULT
https://flic.kr/p/qVV33d //1
https://flic.kr/p/qVZBhV //2
https://flic.kr/p/qTGwK5 //3
https://flic.kr/p/qVV2sW // MAXIMUM CO JSEM Z KARTY DOSTAL

To že je karta přetaktovaná šlo poznat protože to na grafickém benchmarku 3 dělalo od defaultu k maximu asi 10FPS a absolutně žádná teplotní změna .
Je tedy pravdou že karta byla při benchmarku mnou ručně přenastavena na 100% výkonu ventilátorů (cca 3800rpm ) ,ale věřím že by to karta i takto přetaktovaná zvládla s daleko nižší hlučností .
Bohužel její cena se teď zvedla k bezmála 5.000,- Kč což je naprosto šílené !
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ta cena je strašná a výkon/cena ještě horší...

Jinak co se OC týče, tak si zkus pohrát s biosem (pokud se nebojíš).
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

OC je docela fajné, alespoň výsledkově. Ta cena je hlavně i díky dolar vs euro situaci, ted jakákoliv elektronika jde cenově do hajzlu :( Pamatuju pár měsíců zpátky, jak stávaly mnohem, mnohem méně...Nicméně OC obstojné, boost na reálných 1400 MHz je good.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

No jo Flankere, ale bavíme se tu o 750TI.... za 5K, když Gigabyte 960tka stojí 5,5K.... tohle neni jen o dolaru, ale i o faktickém předražení ve vlastní výkonnostní tříde, ihmo ta kareta by měla bejt minimálně o 40% levnější.
czepcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od czepcz »

Ta karta je za ty peníze minimálně skvěle spracovaná vyníkající chladič absolutní neslyšnost a po přektaktování je ten výkon docela na úrovni , ale teda ta cena je teď uplně INSANE .
Ale jakožto kartu dlouhodobě užívající musím říct že je suprová :)
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

No, já koupil za 3tyčky R9 270 gaming, karta slyšet nejde za žádných okolností, záruka 2 roky a ještě sem ji modnutím biosu dostal na 1120Mhz při nastaveném MAX TDP 125W.

Samozřejmě 750tka není špatná, ale žádné terno to taky není a nikdy nebylo, spotřeba je hezká, tím to ale asi taky končí.
czepcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od czepcz »

Souhlasím :)
czepcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od czepcz »

Tak jo video je up : https://www.youtube.com/watch?v=lJsRB-ll45U , má to svoje mouchy no hate it's only the beginning :)
czepcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od czepcz »

Jsem překvapen Dragon Age Inquisition jedou naprosto perfektně na ULTRA detaili při 1920x1200 bez V-SYNC na krásných 28-36 FPS , avšak karta byla trochu přetaktována a to tak že byla přepnuta do "GAMING" režimu a to přes GPUtweak . Takt jádra automaticky zvýšen na 1202 a pěměti něco málo nad 5600 :)
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

czepcz píše:krásných 28-36 FPS
ehm, krasne fps jsou zhruba trojnasobne. Tohle je nehratelna slideshow.
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

ty ses na nej zlej :D je rad ze ma konecne vic nez 15 a ty na nej takhle
petrxp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrxp »

Rozlišení 1920x1200
Tak na takové rozlišení ta karta opravdu není. Na nějakém čtverci 1280*1024 (overkill), nebo nějakém menším rozlišení než FHD se to ještě bude hýbat pěkně 8-) .
PC:i5 3470@4-4.2Ghz, Gigabyte GTX 960 G1 Ganing,16GB Kingston Savage 1600@1890 CL10 1.5V
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“