Vysielanie v 60 FPS - dilema

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Vysielanie v 60 FPS - dilema

Příspěvek od CageJ »

Zdravim,

dnes som uplnou nahodou narazil na nasledujuce video :
https://www.youtube.com/watch?v=bgRW82GraXg

Prvykrat som sa stretol v praxi so 60FPS vysielanim a este k tomu sportove.. Rozdiel som si vsimol asi po 3 sec, ked ten obraz bol neuveritelne plynulejsi... Tunajsi uzivatelia by si to verim tiez vsimli okamzite, ze sa nemoze jednat o klasicke 24,97/30FPS. Na druhej strane by som povedal, ze obcas sa vyskytuje sekavy ci zrychleny obraz.. Na druhej strane nebol problem sledovat puk, coz je super.

Zaujima ma, co si o tom myslite. Mne sa to zda velmi neprirodzene, neviem ci by som si nato vedel pri filmoch zvyknut..
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
Riku
Začátečník
Začátečník

Re: Vysielanie v 60 FPS - dilema

Příspěvek od Riku »

Však filmy budou nadále 24fps, ono stačilo jaká vlna kritiky se snesla na 48fps Hobbita.

60fps je podle mě dobré na sport, gameplay videa, dokumenty atd.. na filmy určitě ne.
PS5 | LG OLED CX55
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

60fps je dobrejch na všechno. Proto TV maj běžně motionflow a pod kterej se to snaží dopočítávat a lepší plynulost je tam jasně cejtit a i moje matka si na to časem zvykla protože jsem jí to nechal na plazmě enabled a teď když někam jde tak se jí to zas nelíbí tam.

Je to jen o zvyku, lidí se koukali na 24hz nebo vyrůstali na 25hz PAL (prokládanejch na CRT tzn reálná plynulost byla vyšší jak 25p) nebo max 30 NTSC. To že jsou na to zvyklí z toho nedělá lepší věc. To je jako když jsem si na hlavu poprvé nasadil svoje AKGčka, přišlo mi že hrajou hnusně, po měsíci jsem nechtěl nic jinýho a k horšímu už jsem se vrátit nedokázal. To samé fyzická velikost obrazovky, to samé framerate v hrách, a to samé i framerate videa.

Prostě je zde ta chvíle npřirozenosti protože "na to nejsem zvyklej" ale po čase je to jednoznačně ve všech ohledech lepší. Nepůsobí to nepřirozeně, naopak, naprosto realiticky, nepřirozeně jen vůči tomu na co jsme v TV zvyklí.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

dokonalej rozdíl ve vysílání vidim mezi SkySports a Eurosportem , oboje má sice pěkněj ostrej obraz u mě, ale SkySports je prostě snad těch 60 fps, tam jsou pohyby mnohem plynulejší, když letí míč vzduchem ve fotbale tak to vypadá na každym kanale uplně jinak

jinak teda o skysports mluvim o streamu na PC kterej běží přes nějakejch 2500 kbps

jinak neni na youtube těch 60 fps jen v chromu ? nebo mi blbne flash celej život a všechno se tak nějak poposekává čas od času

edit: jo funguje to v tom chromu a mam nad tim stejnej verdikt jako u streamu skysports, je to super :D

ale když sem koukal na hobbita 2 na TV s 100hz fičurou , tak nevim jestli to bylo tim filmem nebo i tou televizí, ale některý sceny tim jak byly hodně plynulý tak působily trochu míň zajímavě prostě, víc obyčejně jako by to nebyl film ale prostě jen video zaznam něčeho (chápem se snad)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano spousta lidí si stěžovala že to vypadalo uměle, jenže ono to bylo umělé že, a o tom to je, větší framerate = menší blur= více toho vidíš, neunikne ti nic, jako by ti ve skutečnosti neuniklo, okem by jsi ten puk taky nestratil a to že jej na 24-30hz ztratíš je defekt, jen jsme na ten defekt zvyklí a najednou když je 60fps tak ugh jak alenka v říši divů.

Youtube 60fps podporuje přes HTML 5 zatim jen v Chromu, ale i tam to může hraprovat, doporučuji videa sosnout a spustit lokálně, to je jediná jistota.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

ktovie ci sa na v nasich koncinach dockame tiez 60FPS vysielania :D, alebo az niekedy pri 4K vysielani...

Su vobec bezne TV s integrovanym DVB-T/2, DVB-C tunerom schopny 60FPS prijimat ?
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

To nevim, resp obávám se že ne. Bohužel neni ani součástí BR standardu. Rep až toho nového co přichází teď a podporuje h265 + HDR rozsah, a pod.

Ne že by mě to bralo já TV přijímač nemam, ale filmy a obecně videa bych v tom jako standard viděl rád.

Btw UPC kabelovka, ala asi nejkvlaitnější HD vyílání u nás se vysílá jako 50i.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“