NVIDIA GeForce 3D Vision - vše okolo

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
_DAVE_
Začátečník
Začátečník

Re: NVIDIA GeForce 3D Vision - vše okolo

Příspěvek od _DAVE_ »

Ohledně té technologie 3DTV, na stránkách nV je vypsaná podpora televizí a je mezi nimi i pasivní LG

http://www.kasa.cz/televize-lg-42lw4500 ... =srovnavac

Takže tahle featurka rozchodí 3D Vision hry i na pasivu !!
Problém je že nejsem zrovna dobrý angličtinář, ale co jsem "přechroupal" měla by stačit podporovaná 3DTV, ten soft - stojí 39S, a GeForce karta.

Pokud by to někdo vyzkoušel, podejte zprávu jak to frčí. Najde se někdo s pasivní telkou a PC GF ne? software má 14dnů trial.

EDIT: Hmm tak to je maras..

The 3D Vision USB IR emitter does not emit any signals when 3DTV Play is
active, and is only used to confirm a previous purchase of 3D Vision.
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX4060ti, (3GHz/18,5GHz) - 16GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
RPCS3 + Nintendo GC +Wii + WiiU + Switch emulator.

Ukázky her v plně stereoskopickém 3D, je potřeba - 3DTV, 3D projektor, VRset:: https://www.youtube.com/@stereoscopicga ... 9/featured
_DAVE_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _DAVE_ »

Tak existuje náhrada u které mi bylo na podpoře potvrzeno že GTX560 + pasivní TV LG rozhodně ve 3D chodit bude a podpora her je taky veliká.

http://www.tridef.com/
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX4060ti, (3GHz/18,5GHz) - 16GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
RPCS3 + Nintendo GC +Wii + WiiU + Switch emulator.

Ukázky her v plně stereoskopickém 3D, je potřeba - 3DTV, 3D projektor, VRset:: https://www.youtube.com/@stereoscopicga ... 9/featured
TaylorCZE
Nováček
Nováček

Příspěvek od TaylorCZE »

Zdravím všechny - navazuji na příspěvky týkající se 3DTV Play a 3D televizí LG...

Měl jsem před asi rokem možnost spustit (nějakým zázrakem se mi povedlo aktivovat tuším 3DTV Play od nVidie) World of Tanks a Battlefield 3 v 3D pomocí pasivní technologie na 3D telce od LG. No byl to nádhernej zážitek... ale... 3DTV Play se mi tak nějakým záhadným způsobem nepovedlo koupit (tuším že možnost zakoupit tenhle program pro ČR se vůbec nedalo) a ani jinak aktivovat po ukončení 14denního trialu. Teď - asi po roce - jsem se pokoušel nainstalovat zase 3DTV Play (po několika reinstallech Win7 atd atd... ) u instalace mi samozřejmě widle zahlásily chybu.. následně se aktivátor pokusil spustit - jako minule - ale nVidia začala zase předhazovat 3D Vision průvodce aktivací stereoskopického 3D (a vnucovat mi nastavení pomocí jednoho z zařízení - IR EMITOR a podobný hova*iny) kde samožřejmě neni o pasivní 3D TV a ani 3DTV Play ani zmíňka a kdybych se rozkrájel tak už se k situaci kdy jsem měl, vedle aktivovaného stereoskopického 3D, logo 3DTV Play a moje LG po nasazení LG pasivních brejlý zobrazovala BF3 i jiné hry v 3D... už si vůbec nepamatuju jak jsem to tenkrát udělal a teď jsem úplně na nervy (chci si v 3D odzkoušet i WarThunder - WoT už je za zenitem)

Nejsem si ale taky vůbec jist jestli to náhodou nechtělo i nejaký software přímo od LG...

Jsme fakt uplně v koncích
3DTV Play trial nejde korektně nainstalovat ...
nastavení 3D vůbec 3DTV Play nepřipustí a nezobrazí její logo ...
když se po startu (nekorektně nainstalovaná) 3DTV Play pokusí spustit 3D tak mi tam skočí jen nastavení 3D Vision (což mi je nanic)

Vlatně mi napadá už jen jedno. Nejsem si jistý ale v minulém zázračném případě jsem při fungování 3DTV Play musel mít asi zapojenou jako monitor jen LG 3D Television (a ne kombinaci s BENQ monitorem) a asi tam platilo i něco okolo rozlišení a i obnovovací frekvenci - a nebo kombinace obojího - těžko říct - tenkrát jsem vyhrabal někde na webu stránku kde někdo popisoval jak to nastavit ... ale teď kdybych se rozkrájel tak to už nezprovoznim...

popravdě mi to hodně s*r*. Zvlášť když vím, že když jsem si LG 3D telku kupoval, měli BF3 v 3D jako předváděčku technologie televize spuštěné 24/7 a hezky sem si ho pařil na prodejně a teď doma bych to nejradši rozmlátil a televizi s 3D mam tak max na p.filmy, protože normální filmy který by za to stály ve 3D netočí...
thorgal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od thorgal »

Jejda to je let, co jsem naposledy blbnul se stereoskopií, ale snad se to zas tak moc nezměnilo.

3D obraz (bez 3D Surround) půjde rozchodit jen na prvním monitoru, respektive tom, na kterém běží hra ve fullscreen. Ideální stav je mít připojený jen jeden. Tuším, že se 3D nemá rádo ani s analogovým výstupem, ale dá se donutit ke spolupráci a u digitálních v případě používání 3D Vision brýlí potřebuje dostatečnou datovou propustnost, která zvládne 120-144Hz v plném rozlišení monitoru. To v případě DVI-D vyžaduje použití dual-link kabelu nebo DP ve verzi 1.2. HDMI to 1080p při 120Hz zvládá tuším až od verze 1.4b a na vyšší rozlišení nebo frekvence potřebuje verzi 2.0. Jenže ...

Obraz pro polarizovanou stereoskopii narozdíl od závěrkových brýlí nevyžaduje tak vysoké obnovovací frekvence. V podstatě by mělo stačit 60Hz řádkově nebo šachovnicově prokládaného obrazu a to ve FullHD zvládne přenést prakticky cokoliv (u HDMI od verze 1.4a, včetně vhodného kabelu). Pochopitelnou nevýhodou je, že při prokládání vidí každé oko jen polovinu z FullHD obrazu, ale zato nebliká.

Jedinou otazkou tedy zbývá, jak si s tím, až bude všechno správně zapojené, poradí 3DTV play.

Pokud by to i nadále nechtělo fungovat, je dost vysoká pravděpodobnost, že u televize LG bude možnost stáhnout zdarma (nebo byl rovnou na nějakém CD k televizi přiložený) ovladač TriDef 3D, který dělá v podstatě to samé jako 3D Vision a 3DTV Play dohromady, ikdyž funkčnost ve hrách se může pochopitelně lišit. Já jsem si ho před pár lety koupil a byl jsem s ním spokojen, ale poté co jsem přišel o CRT monitor a reinstaloval počítač, jsem ho už nepoužíval. Pro jeho používání by bylo naopak dobré ovladač 3D Vision ze systému odinstalovat, aby se vzájemně nehádaly.

TriDef se dá stejně jako 3DTV Play 14 dní zkoušet zdarma.
GAME: ASRock Z77 Extreme4-M, Core i5 3570K + EK-Supremacy, 4x8GB Patriot G2 DDR3 + EK-RAM Dominator X4 CSQ + XSPC Memory Side Plate, EVGA GTX 680 SuperClocked + EK-FC680 GTX CSQ, Asus Xonar XD, Kingston HyperX 3K SSD 240GB, Mo-ra 3 + EK-DCP 4.0 + Cawedog Expa Cyclon1, Corsair GS800, 28" Samsung U28D590D, WCPC Case
HTPC: ASUS E45M1-I DELUXE, 2x4GB Kingston HyperX DDR3, Kingston SSD V 64GB + 2x3TB WDC RED, Samsung SH-B083L, PicoPSU-80, Casemod EuroCase MC 8107
iZ3D a TriDef Stereoskopie, Grub4DOS RamDrive, Seznam užitečných programů, RepRap Prusa-Mendel, Case WCPC
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“