GTA V - Technicka stranka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GTA V - Technicka stranka hry

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tomson píše: Nojo, nevím co s tím... měl by jet na 3 GHz (TurboBoost), ale nějak se mu nechce a jak taktovat netuším... :)
Serverové FX ti moc boostovat nebudou heh, spíš ve full loadu throtlej. A ne, nečekej že to bude hratelné, bude to naprostá slideshow.
semmtex
Začátečník
Začátečník
Bydliště: Největší komunistická králíkarna v ČR,Praha / Lipno nad Vltavou

Příspěvek od semmtex »

Koukám, ještěže jsem si to nekoupil, měl bych krásných 12fps :D
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Do plných možná, ale jinak by ti to jelo parádně.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Dalsi testy polaci
http://www.purepc.pl/karty_graficzne/ja ... i?page=0,4
Guru3d..Prvni test kde je 290x rychlejsi jak GTX970
http://www.guru3d.com/articles_pages/gt ... iew,5.html
staalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od staalker »

Trochu nechápu jak je možný, že mají gamegpu a pclab tak odlišný výsledky cpu testu. Myslím rozdíly mezi i5 a i7.. rusáci mají rozdíl 2500K a 2600K 10fps nebo 4670K a 4770K 7fps (http://gamegpu.ru/action-/-fps-/-tps/gr ... t-gpu.html) kdežto poláci mají tyhle rozdíly 1,2fps a 0,9fps (http://pclab.pl/art57777-24.html)

Může to být třeba tím, že jedni měli GTX980SLI a druzí jen GTX970? Že by to ta slabší karta limitovala a při větším graf. výkonu se víc projevily rozdíly mezi cpu? Ale to je asi blbost, protože při přetaktování cpu na pclab se i s tou GTX970 výkon zvedl hezky..

Pak je mi divný ještě to, že na gamegpu naměřili v kombinaci GTX980SLI a 2500K 60fps a na pclab s GTX970 na stejném cpu jen o 3fps míň, to bych čekal o dost větší rozdíl. To by zase ukazovalo na limitaci procesorem, kdy sebevíc graf. fýkonu skoro nepohne s fps.

Dál mi přišlo zajímavé jak je ta hra zřejmě vysoce náročná na cpu, protože na gamegpu naměřili s 5960X na 3GHz s GTX980SLI 97fps a při přetaktování toho cpu na 4,6GHz stoupl výkon na 132fps. Vysokým nárokům na cpu nasvědčuje i to, že v grafu FHD jsou všechny kombinace SLI na skoro stejné úrovni, takže zase limitace procesorem (a to je tam 8mi jádro Haswell-E na 4,6GHz!). Ve vyšším rozlišení už ten cpu stačí a rozdíly ve SLI různých karet se projevují.

Sám mám 2500K@5GHz a zajímám se jak moc je ten cpu dostačující pro dnešek a pár let vzdálenou budoucnost. Že dnes nestačí nějaké hře (i když jen ve SLI) ve FHD hodně přetaktované osmijádro mě moc nepotěšilo..
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Takže už instaluju přesně 3 hodiny a ještě jsem neskončil. Když jsem se dostal přes Social Club a jeho bug s nepodporovanejma písmenama (ten fix, na kterej je tu někde link, funguje), tak mi 'Klub Sociálů' začal tahat update, pak to bylo 'connection with server lost - reconnecting' a teď mi to ukazuje 2 hodiny 10 minut do stažení patche. Serou mě. Přetížený servery nebo ne, na tohle musej bejt v době vydání ready. A proč se mám hrabat ve složkách a přetahovat něco někam jen proto, že ten instalátor zase nedotáhli do konce...???
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

uz zaplatils, takze jim je vcelku volny, ze ti to nefunguje...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

staalker píše:Trochu nechápu jak je možný.....
Každý test který se objevil vypada jinak. CPU test a GPU test se taky dela oddelene (GPU test v GPU narocny casti hry a CPU v CPU narocny casti hry) a kazda redakce muze testit jinou část hry. Tim padem výsledky web od webu vypadaji jinak. Nejlepsi je, když to testnou sami hraci.
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Niekto nejake napady ako spustit hru ak som mal nazov konta vo windowse s nepovolenym znakom /Š/ ?
Okrem robenia noveho uctu.. tam to funguje. :?:
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Funguje vám u steam verze ten steam overlay a steam chat? mně to prostě u GTA 5 nefaká :(
PS5 Pro | LG OLED CX55
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

racecar píše:Niekto nejake napady ako spustit hru ak som mal nazov konta vo windowse s nepovolenym znakom /Š/ ?
Okrem robenia noveho uctu.. tam to funguje. :?:
https://www.youtube.com/watch?v=PA3NE7yclEQ
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Takže tahání patche je buď connection lost, nebo 3,5 kb/s. Ať ta hra bude jakkoliv dobrá, tak se jim mě opět podařilo na začátek nasrat. Ale to by nebyl Rockstar.....
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

Riku píše:Funguje vám u steam verze ten steam overlay a steam chat? mně to prostě u GTA 5 nefaká :(
Me to funguje..
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Swat píše:Takže tahání patche je buď connection lost, nebo 3,5 kb/s. Ať ta hra bude jakkoliv dobrá, tak se jim mě opět podařilo na začátek nasrat. Ale to by nebyl Rockstar.....
skusal si ten proxy server?! co som tu davla stranu dozadu
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Polaci updatnuli vysledky o 4x MSAA a 4k
Se zapnutym MSAA je na tom AMD slusne a naopak maxwell ztraci a u 2GB karet tam je to nehratelny
http://pclab.pl/art57777-16.html
Pro 4K bez MSAA uz nestaci 4GB Vram a starej TITAN je rychlejsi jak GTX980
http://pclab.pl/art57777-20.html
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Co na to všechno říct, já myslím, že asi nejlépe optimalizovaná hra za poslední roky, ne? :)
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No jako, mně to jede na high 60fps takže si nestěžuji :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

No právě. A to máš dá se říct starou kartu která ještě ani nebyla high-end, jasně, mezi high-very high ty nároky už stoupaj víc, ale na high vypadá furt hra krásně a jede jak po másle.

Popravdě, čekal snad někdo takovou optimalizaci?
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

CPU usage nieje az take hrozne, 780 Ti s 3GB vram uz ale MSAA 8x nezvladne, ostatne vsetko na max. Pocitovo fps 60+ (zajtra odmeram) :oops:
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

ono MP3 ukazal ako sa to ma robit..
A GTA IV, Watch Dogs, ci AC zase ukazal, ako to nerobit:D..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“