O co jde? Přinesl jsem si domů sběratelku Zaklínače 3 a hra na mé sestavě sice běží, ale ne v takové úrovni grafiky, jakou bych rád.
Cenový strop: 25k Kč
Současná sestava:
- Procesor: Intel Core i5-3570K
- Základní deska: MSI Z77A-GD55
- RAM: Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix
- Grafická karta: MSI N660Ti PE 2GD5/OC BL
- HDD: SSD disk Crucial MX100 256GB
- Zvuková karta: ASUS Xonar DX/XD
- Zdroj: be quiet! Straight Power CM BQT E9-CM-580W
Problémy s počítačem: Nic moc - jediné co se našlo byl problém s RAM (i když možná i deska) - PC padalo do modré Memtest ukázal problém v RAM od té doby jedu na 1x8GB modul - musím to vyreklamovat ještě by měli být v záruce
Co s počítačem dál: Osobně jsem o změně HW uvažoval tak po 2 letech (sestava je stará 3 roky), ale prozatím nebyl důvod. Osobně jsem si myslel, že budu upgradovat na nový socket + DDR4, ale když se podívám co je nyní na trhu tak do i7 pro 2011-3 a desky s DDR4 nemá cenu upgradovat, ať již z hlediska výkonu či ceny. A tak se tedy ptám co má opravdu cenu upgradovat? Moje deska nepodporuje nové procesory (http://bit.ly/1JyXlVe), takže pokud bych chtěl jiný procesor tak musím měnit i desku, ale celkově, když koukám na testy tak výkon procesoru oproti tomu co mám se moc nezmění (rozhodně ne tolik, aby to opodstatnilo cenu kolem 11k za oboje). RAM to stejné, zvukovka i disk jsou dostačující. Závěrem to tedy vidím na změnu grafické karty.
Na co se ptám: Je můj rozmysl relevantní, nebo vidíte nutnost změny ještě něčeho jiného? Pokud ano do jaké karty jít rád bych, aby mi zase nějakou dobu vše běželo na FullHD + plné detaily. Dlouhodobě mám v PC grafiky od Nvidie, jelikož mě více vyhovovali ovladače atd., ale AMD se nebrání flame věci mě již před nějakou dobou přešli - co mi nevyhovuje je nežranost karet od AMD. Co tedy 960 či 970 (do 980 mi již přijde naprosto neadekvátní jít díky poměru cena/výkon), nebo nějakou 290 či 290X. Nebo Zaklínače zatím odložit a počkat třeba 2 měsíce na nové karty?
Díky za případné připomínky, návrhy a hlavně za Váš čas...