3tp2 píše:Stále se tu najdou ovšem jedinci kteří budou tvrdit že delid s pastou nemá smysl.že oproti pastě je coolaboratory o 20C lepší - spíš víc a že oni mají s AVX 60C a podobný kydy...(bez jedinýho screenu)
Coolaboratory je nejlepší to jo ale taky se s ní nejhůř pracuje,hrozí zkrat (Haswell),špatně se rozdělává apod. to s pastou nehrozí a podle mě rozdíl kvalitní pasta vs coolaboratory bude do 5C
Nikdo netvrdil ze pasta vs clu je 20 stupnu rozdil. Bylo receno ze s pastou budes mit nekde kolem 8-12 stupnu dolu, v ojedinelych pripadech vice, kdezto s clu/clp budes mit kolem dvaceti dolu a v extremnich pripadech to je pres 20 stupnu. Zalezi na mnoha faktorech, ne ze si to jen rozdelas, nejak tam prdnes pastu, nejak to zavres a to je cely. Nevim co ti na tom prijde neuveritelnyho a hlavne nevim proc trpis predstavou ze nekdo fakuje vysledky.
Na 3570K jsem mel 20C dolu (muj prvni delid, udelal jsem ho protoze jsem nataktoval 3570K na 4.7GHz@1.25V a mel jsem 80-81 stupnu na jadrech s NH-D14, tenkrat jeste v intel burn testu. Ten prispevek jak o tom pisu se da zpetne vyhrabat, a screenshot teplot po delidu tez - po delidu jsem byl na krasnych 60-62 stupnich na jadrech. Cili rozdil 20C. Krasnej kousek to byl, pak jsem ho prodal nejakymu slovakovi.
Na 4770K jsem mel 18C dolu, nekde tady na forum pobiha clovek kterymu jsem to prodal a nekde je tu jeste muj post jak postuju teploty s avx.
// Edit - onen post: "pri 4.3GHZ@1.225V 65-66 stupntu po deseti minutach custom testu v prime 95. Nastaveni je "custom", Min FFT - 32, Max FFT - 32, Run FFTs in-place zaskrtle." Neni AVX test kterej by vic vyzdimal teplotu. V tom samem postu, protoze jsme to tenkrat testovali dost, jsem psal o 4.3GHZ@1.312V a maximalnich teplotach v cutsom 32K AVX testu po deseti minutach 72-74C na jadrech. Takze 4770K na 4.3GHz@1.312V, to uz je v podstate 4790K ktere je na 4.4GHz a v AVX testu skace na 1.3V. Tenkrat byl jinej prime, dneska ten prime v AVX testu zere o neco vic nez ten drivejsi, takze si prictem par stupnu.
60C tedy s 4790K v AVX testu nedas, ale tech 75C - 80C ano. Bez delidu mam ja s AVX 90-95 stupnu a to az pri tom custom 32K testu. Jsou tu jedinci kteri udelali delid tak jakoby ho neudelali - po delidu maji s AVX 100 stupnu. S CLP se pracuje hure pouze v tom smyslu ze se hur sundava po case nez CLU, ale diky tomu ze CLU je flexibilnejsi, je o neco horsi co se tyce odvodu tepla nez CLP. Jinak se s obema pracuje vyborne. Staci mala kapicka a nejlepe rozetrit tycinkou na usi. Zkrat hrozi pouze kdyz ses nemehlo.