Vyber sestavy pro praci/hry [50k<]
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Magicie
- Začátečník

Re: Vyber sestavy pro praci/hry [50k<]
Dalsi poznatek.
Tohle se vzdy objevi jako informativni log pred samovolnym resetem:
Filtr systému souborů npsvctrig (verze 6.3, 2013-08-22T13:38:22.000000000Z) byl úspěšně načten a zaregistrován ve Správci filtrů.
Je to v temer identicky cas.
Kdyz se divam na internetu, tak nejsem jediny, kdo ma podobny problem. Dokonce tam presne popisuji i to, ze neni v logu vubec nic videt a minidump se nevytvori. Je to ale mnohdy takove obecne bez jasneho zaveru.
Tohle se vzdy objevi jako informativni log pred samovolnym resetem:
Filtr systému souborů npsvctrig (verze 6.3, 2013-08-22T13:38:22.000000000Z) byl úspěšně načten a zaregistrován ve Správci filtrů.
Je to v temer identicky cas.
Kdyz se divam na internetu, tak nejsem jediny, kdo ma podobny problem. Dokonce tam presne popisuji i to, ze neni v logu vubec nic videt a minidump se nevytvori. Je to ale mnohdy takove obecne bez jasneho zaveru.
- Magicie
- Začátečník

Ted jsem si pri testovani vsiml, ze mi PC pri automatickem restartu obcas hlasite cvakne. Chova se to pak jakoby PC startoval az na podruhe. Kdybych tam mel 3,5" HDD, tak si myslim, ze je na odchodu, ale jsou tam SSD.
Znovu jsem projel systemovy disk, jen tentokrat pres HD Tune Pro a vypada ok. Viz.:
http://prntscr.com/7owrkc
Tzn. jsem predpokladam zpet u zdroje, nebo radice na desce (vadna deska).
Znovu jsem projel systemovy disk, jen tentokrat pres HD Tune Pro a vypada ok. Viz.:
http://prntscr.com/7owrkc
Tzn. jsem predpokladam zpet u zdroje, nebo radice na desce (vadna deska).
- amd.21
- Začátečník

Pořád můžeš vyzkoušet ty RAMky, jednu po druhé. Alespoň je budeš mít vyloučené a budeš vědět, že se pak máš soustředit na zdroj/základní desku.
Teď si nejsem úplně jistý, jestli si to už náhodou nedělal, ale pro jistotu, reset BIOSu si předpokládám taky dělal ? Hlavně po updatu BIOSu je to vhodné.
//Trošku OT: Jaké máš teploty jednotlivých jader CPU ? Hlavně pod zátěží. U mně je totiž rozdíl mezi nejteplejším a nejchladnějším jádrem klidně i 10°C. Tak by mě zajímalo, jestli to je normální, nebo jsem špatně napastoval. Samozřejmě je pod zátěží všech 6 jader, např. Prime95.
Teď si nejsem úplně jistý, jestli si to už náhodou nedělal, ale pro jistotu, reset BIOSu si předpokládám taky dělal ? Hlavně po updatu BIOSu je to vhodné.
//Trošku OT: Jaké máš teploty jednotlivých jader CPU ? Hlavně pod zátěží. U mně je totiž rozdíl mezi nejteplejším a nejchladnějším jádrem klidně i 10°C. Tak by mě zajímalo, jestli to je normální, nebo jsem špatně napastoval. Samozřejmě je pod zátěží všech 6 jader, např. Prime95.
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
- Magicie
- Začátečník

Reset BIOSu myslis primo v BIOSu do defaultu, nebo pres desku? To jsem prozatim nedelal, protoze on se po flashi sam mi prislo vyresetoval. Musel jsem nastavovat fanum opet smart z defaultnich hodnot.
Pouze po jednom z prvnich spusteni PC se nejak blbe ulozily zmenene nastaveni (jeste pred updatem BIOSu) a PC nechtel nabehnout, tak jsem ho musel resetovat na MB.
Memtest86+ mi bezel pres noc a stihl dobehnout 2,75x . Mne kdyz byla vadna pamet ji vzdycky nasel, tak tomu celkem verim. Vcera pro jistotu jeste podporeno diagnostikou pameti ve Windows a ta taky nenasla zadnou chybu.
Teploty CPU pri zatezi jsou tady:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=260
http://i.imgur.com/dnZRiVc.png
Prime95 tomu moc zabrat nedal. Kdyz jsem pustil OCCT CPU LINPACK test s AVX Capable Linpac a Use all Logical Cores, tak to slo vys i na 61-63°C max.
Edit:
K tomu BIOSu. Jsou tam nejake nastaveni, ktere jsem nechal disabled. Jako napr. Windows 8/8.1 Feature a ty jsem nechal jako disabled (viz. http://download.msi.com/archive/mnu_exe/E7885v4.0a.zip). Predpokladam, ze to je asi jedno a jsou to pouze doplnkove veci s prepnutim do UEFI only, ktere by mi pak mohly znefunkcnit, nebo jinak omezit napr. provoz testu v DOS rezimu, coz jsem si pri prvotni instalaci i vyzkousel.
Pouze po jednom z prvnich spusteni PC se nejak blbe ulozily zmenene nastaveni (jeste pred updatem BIOSu) a PC nechtel nabehnout, tak jsem ho musel resetovat na MB.
Memtest86+ mi bezel pres noc a stihl dobehnout 2,75x . Mne kdyz byla vadna pamet ji vzdycky nasel, tak tomu celkem verim. Vcera pro jistotu jeste podporeno diagnostikou pameti ve Windows a ta taky nenasla zadnou chybu.
Teploty CPU pri zatezi jsou tady:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=260
http://i.imgur.com/dnZRiVc.png
Prime95 tomu moc zabrat nedal. Kdyz jsem pustil OCCT CPU LINPACK test s AVX Capable Linpac a Use all Logical Cores, tak to slo vys i na 61-63°C max.
Edit:
K tomu BIOSu. Jsou tam nejake nastaveni, ktere jsem nechal disabled. Jako napr. Windows 8/8.1 Feature a ty jsem nechal jako disabled (viz. http://download.msi.com/archive/mnu_exe/E7885v4.0a.zip). Predpokladam, ze to je asi jedno a jsou to pouze doplnkove veci s prepnutim do UEFI only, ktere by mi pak mohly znefunkcnit, nebo jinak omezit napr. provoz testu v DOS rezimu, coz jsem si pri prvotni instalaci i vyzkousel.
- amd.21
- Začátečník

Myslel jsem reset přes desku.
Ano šance, že Memtest nenajde vadnou paměť je malá, ale je tam. Tím tě samozřejmě nechci do ničeho nutit, jen říkám. Nejrozumnější teď asi bude počkat na tu Alfu a uvidíš, na co přijdete tam.
Ono u toho Prime95 záleží, v jaké verzi je a který z těch testů spustíš. V závislosti na verzi a testu se mi příkon CPU pohybuje od 150W do 230W. Teploty pak atakují snadno 90°C. Můj chladič se však nemůže rovnat s tím tvým. Nicméně koukám že to u tebe má rozptyl 4°C, což mi přijde reálnější než mých 10°C. Asi jsem špatně nanesl pastu, raději to přepastuju.
Ano šance, že Memtest nenajde vadnou paměť je malá, ale je tam. Tím tě samozřejmě nechci do ničeho nutit, jen říkám. Nejrozumnější teď asi bude počkat na tu Alfu a uvidíš, na co přijdete tam.
Ono u toho Prime95 záleží, v jaké verzi je a který z těch testů spustíš. V závislosti na verzi a testu se mi příkon CPU pohybuje od 150W do 230W. Teploty pak atakují snadno 90°C. Můj chladič se však nemůže rovnat s tím tvým. Nicméně koukám že to u tebe má rozptyl 4°C, což mi přijde reálnější než mých 10°C. Asi jsem špatně nanesl pastu, raději to přepastuju.
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
- Magicie
- Začátečník

Do Alfy jsem chtel jet vcera, ale nakonec jsem to neudelal, protoze jsem nemel system ve stavu, kdy ho zapnu a hned replikuji problem, coz ted mam. Staci opet otevrit ten zpropadeny Outlook, protoze na nicem jinem mi to nepada.
Pocitam, ze dnes, nebo zitra budu zkouset na 400W zdroji vedle na stole, ale vytahnu grafiku (980Ti), protoze s tou by to nemusel utahnout. Pokud bude vse ok, tak reklamuji desku, ale uz ted se hrozim jak dlouho budu u Alzy cekat na novou, tak podvedomne doufam, ze to bude zdrojem.
Ja mam hlavne na CPU tuhle pastu https://www.alza.cz/coollaboratory-liqu ... 163938.htm . Ona docela dost srazi teploty. Drive s mym NTB udelala zazraky. Tady to nemam s cim srovnat. V kazdem pripade uz jinou brat nebudu (max. pokud vyjde novejsi verze).
Pocitam, ze dnes, nebo zitra budu zkouset na 400W zdroji vedle na stole, ale vytahnu grafiku (980Ti), protoze s tou by to nemusel utahnout. Pokud bude vse ok, tak reklamuji desku, ale uz ted se hrozim jak dlouho budu u Alzy cekat na novou, tak podvedomne doufam, ze to bude zdrojem.
Ja mam hlavne na CPU tuhle pastu https://www.alza.cz/coollaboratory-liqu ... 163938.htm . Ona docela dost srazi teploty. Drive s mym NTB udelala zazraky. Tady to nemam s cim srovnat. V kazdem pripade uz jinou brat nebudu (max. pokud vyjde novejsi verze).
- amd.21
- Začátečník

Jo bez grafiky už by to mohl ten zdroj utáhnout. Záleží teda, čím ji nahradíš.
Jo ta pasta je super. Taky jsem po ní koukal, ale nakonec jsem do toho nešel, protože prý přijdeš a záruku na CPU. Sice se na CPU asi nemá moc co pokazit, pokud nepřijde poškozené. Dá se ten chladič z CPU vůbec nějak dostat ? Tak nějak do budoucna plánuju, že pokud bude Broadwell-E v něčem zásadně lepší (třeba spotřeba, provozní vlastnosti všeobecně) tak bych vyměnil. Plus mi možná někdy hrábne a pořídím si vodníka.
Jo ta pasta je super. Taky jsem po ní koukal, ale nakonec jsem do toho nešel, protože prý přijdeš a záruku na CPU. Sice se na CPU asi nemá moc co pokazit, pokud nepřijde poškozené. Dá se ten chladič z CPU vůbec nějak dostat ? Tak nějak do budoucna plánuju, že pokud bude Broadwell-E v něčem zásadně lepší (třeba spotřeba, provozní vlastnosti všeobecně) tak bych vyměnil. Plus mi možná někdy hrábne a pořídím si vodníka.
- Magicie
- Začátečník

Pastu musis z CPU vylozene seskrabat. Prvni vec, co jsem delal bylo tohle vc. odmasteni alkoholem (ten se dodava i s CPU) a nasledne aplikaci pasty. Tohle bude asi jedina jeji nevyhoda.
Jinak mam dalsi podezreni na to, co by mohlo zpusobovat problemy. Mozna uz ale jen hledam souvislosti tam, kde nemam. Kdyz v Outlooku vypnu hardwarovou akceleraci grafiky, tak se mi temer nedari replikovat problem.
Pokud by se to potvrdilo, tak ji musim nejak vypnout take ve Windows. Mozna s tim ma nova GPU od Nvidia problem. Nikde ve Windows jsem ale tuhle moznost nenasel, resp. to maji podle vseho snad vyrobci GPU 3. stran zakazane a meli by to mit ve svych driverech. Tam jsem to ale nikde nenasel (pomijim PhysX).
Jinak mam dalsi podezreni na to, co by mohlo zpusobovat problemy. Mozna uz ale jen hledam souvislosti tam, kde nemam. Kdyz v Outlooku vypnu hardwarovou akceleraci grafiky, tak se mi temer nedari replikovat problem.
Pokud by se to potvrdilo, tak ji musim nejak vypnout take ve Windows. Mozna s tim ma nova GPU od Nvidia problem. Nikde ve Windows jsem ale tuhle moznost nenasel, resp. to maji podle vseho snad vyrobci GPU 3. stran zakazane a meli by to mit ve svych driverech. Tam jsem to ale nikde nenasel (pomijim PhysX).
- amd.21
- Začátečník

Ještě jednou pro pitomce ? Já teda k CPU nikdy plaskačku nedostalMagicie píše:...odmasteni alkoholem (ten se dodava i s CPU)...
O té HW akceleraci jsem taky někde něco četl, že to u Office může způsobovat problémy.
Ve Windows ji kdyžtak vypneš takhle:
Kód: Vybrat vše
Please refer to these steps to check if the graphics card supports hardware acceleration or not and to enable or disable it:
On the desktop, press Windows key + X and select Control Panel.
In Large Icons View, click on Display and click on Change Display Settings, in the left pane.
Click on Advanced Settings.
In the Advanced Settings window, if Troubleshooting tab is present, then the graphics card supports hardware acceleration.
Click on the Troubleshooting tab and move the Hardware Acceleration slider to Full.
Click on OK and restart the computer to save the settings.NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
- Magicie
- Začátečník

Taky ní tam nemam. Proto jsem prave psal že ati a NVIDIA nejsou podporované a jako 3rd party výrobci si to musejí resit ve svých driverech kde jsem to taky nenašel
.
K pastě dostaneš namočený smrdici hadrik v balení , to roztrhnes, chytis hadrik a odmastis s tím CPU + chladič před nanesením pasty.
K pastě dostaneš namočený smrdici hadrik v balení , to roztrhnes, chytis hadrik a odmastis s tím CPU + chladič před nanesením pasty.
- Magicie
- Začátečník

Ted jsem prisel na dalsi problem s rychlosti prenosu dat na lokalni siti:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=17&t=227771
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=17&t=227771
- amd.21
- Začátečník

Koukám, že máš teda hodně zajímavé problémy.
Vzhledem k tomu všemu, bych si, až budeš v té Alfě, pokud to půjde, nechal půjčit základní desku, nejlépe jiného výrobce, a vyzkoušel jinou desku. Tohle už na zdroj moc nevypadá.
Vzhledem k tomu všemu, bych si, až budeš v té Alfě, pokud to půjde, nechal půjčit základní desku, nejlépe jiného výrobce, a vyzkoušel jinou desku. Tohle už na zdroj moc nevypadá.
- Magicie
- Začátečník

Myslim, ze s deskou se na mne vykaslou, nebyla koupena uz nich, ale u Alzy.
Dival jsem se, ze jejich pobocky funguji jen jako vydejni mista, takze se bez posty neobejdu a to pak bude na tydny, ne-li mesic.
Ja stale jeste doufam, ze to jsou vsechno softwarove problemy.
Dival jsem se, ze jejich pobocky funguji jen jako vydejni mista, takze se bez posty neobejdu a to pak bude na tydny, ne-li mesic.
Ja stale jeste doufam, ze to jsou vsechno softwarove problemy.
- Magicie
- Začátečník

Konecne se mi z toho povedlo dostat nejaky BSOD s logem:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=128&t=227779
V prohlizeci zaznamu je opet Kernel ID 41, ale mam minidump.
Mate nekdo tuseni v cem je problem?
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=128&t=227779
V prohlizeci zaznamu je opet Kernel ID 41, ale mam minidump.
Mate nekdo tuseni v cem je problem?
- amd.21
- Začátečník

Napadlo mě, tu WiFi kartu tam máš pořád ? Nezkoušel si to bez ní ?
- Magicie
- Začátečník

Pokud myslis ji fyzicky vyjmout, tak nezkousel, ale mel jsem ji vypnutou v spravci zarizeni a byl pripojeny pres kabel.
- amd.21
- Začátečník

Já bych jí klidně vytáhnul pokud to není problém. To je to první co se dělá, pokud se začne chovat divně, vytáhne se vše, bez čeho to PC může normálně fungovat. Já si nějak nevšiml, že v tom PC máš "něco navíc", proto jsem to nezmínil.
- Magicie
- Začátečník

Zkusit to muzu ale BSOD ukazuje na integrovaný Intel network adapter a pomalé to je přes obojí.
- Magicie
- Začátečník

Tak jsem zjistil, ze WiFI mi v nouzovem rezimu bezi naprosto bez problemu a rychle, ale v normalnim rezimu je prenos souboru velice zpomaleny. Netusim, co s tim.
- amd.21
- Začátečník

V nouzovém režimu se načítají jen základní ovladače, zkus odinstalovat aktuální ovladač od WiFi karty.