Windows 10 LTSB -bez moderních aplikací, nejblíže k Win7
Moderátor: Loki5567
- EllE
- Začátečník
Windows 10 LTSB -bez moderních aplikací, nejblíže k Win7
Aktualne testuji Windows 10 Enterprise 2015 LTSB (x64), ktere neobsahuji zadne z modernich aplikaci a navic ani Edge, Skype nebo Cortanu.
Jedna se vicemene o cisty desktop jak ho zname z Win7.
Takze pokud by to nekoho zajimalo, tak mohu podat blizsi info...
https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_editions
Jedna se vicemene o cisty desktop jak ho zname z Win7.
Takze pokud by to nekoho zajimalo, tak mohu podat blizsi info...
https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_editions
- bonavox
- Začátečník
-
Re: Windows 10 LTSB -bez moderních aplikací, nejblíže k Win7
No ... tak podávej
Právě všechny ty fičury, metra, cortany a podobný nesmysly mě na W10 odrazují.
Kde se to dá sehnat a co to stojí?
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- EllE
- Začátečník
tak zatim je to dobry a osobne mi nic neschazi stejne jsem musel vzdy po instalaci vetsinu techdle modernich plev odinstalovavat
jediny co mi u W10 schazelo byla kalkulacka... pouzivam webovou, ale muzes pouzit i tu co je ve W8
najit se to da v pohode pres google neni to nic tajnyho... co se tyka cen tak to nejak neresim je tam 90 denni trial
jediny co mi u W10 schazelo byla kalkulacka... pouzivam webovou, ale muzes pouzit i tu co je ve W8
najit se to da v pohode pres google neni to nic tajnyho... co se tyka cen tak to nejak neresim je tam 90 denni trial
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Hlavně by mě zajímal ten všudypřítomnej spyware, o to jde více než o moderní appd. We win10 nejde ani defender pořádně vypnout, já jsem ten Os provozoval den ve virtuálu a po marném boji co se týče snahy jej "odpojit" od všech práskačů jsem to vzdal.
- zombux
- Odborník PCT
bla bla bla... zkoušeli jste taky sledovat síťový provoz ve Win7 a Win8, s povolením funkcionalit ala Win10 (tj. připojení k MS Accountu, OneDrive atd.)? překvapivě je to víceméně to samé. ta "šmírovací" hysterie, kterou tady ruskem placená média vydatně přikrmují, je silně mimo. o nic převratného se prostě nejedná.
nejvtipnější je, když tyhle spekulace někdo rve na svůj Facebook přes androidí telefon, tam se o šmírování určitě rozhodně nejedná ta naivita, že někdo je na internetu a čeká na něm nějakou anonymitu, je prostě odzbrojující. a komu se to nelíbí, pořád může nosit čepici z alobalu, před domem mít trubky s octem proti chemtrails a na PC používat offline MS-DOS
nejvtipnější je, když tyhle spekulace někdo rve na svůj Facebook přes androidí telefon, tam se o šmírování určitě rozhodně nejedná ta naivita, že někdo je na internetu a čeká na něm nějakou anonymitu, je prostě odzbrojující. a komu se to nelíbí, pořád může nosit čepici z alobalu, před domem mít trubky s octem proti chemtrails a na PC používat offline MS-DOS
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
To je jen špička ledovce, sorry ale muset s OS bojovat aby člověk vůbec vyřadil aktualizace, nebo jak se zbavit třeba blbýho defendera (ala věčná koule přivázaná k noze). Samo sebou onedrive, Ms account apod vůbec nemam, sorry ale i kdyby to neodesílal stále (nevíš jestli to nepošle jednou za uherskej rok) tak stejně to dříve či později odejde. To vše co ten systém odezírá, od keylogingu přes hlas po tom co máš na hdd je dost eghm.. Je to prostě příliš. Android sem netahej je to hroznej OS a logicky jej nepoužívám.
Bavíme se tady o desktopovejch OS, o desktopu na kterym jsou sokromý data. Se ze mě asi za chvíli stane linuxák z donucení...
Bavíme se tady o desktopovejch OS, o desktopu na kterym jsou sokromý data. Se ze mě asi za chvíli stane linuxák z donucení...
- zombux
- Odborník PCT
1. aktualizace jsou normální součástí každého normálního OS. v Pro edici je samozřejmě možné aktualizace oddálit. vynucení aktualizací v Homo edici je normální reakcí na každého druhého BFU, který má pirátské Windows a pro jistotu si vypnul Windows Update, "aby mu tam Microsoft náhodou nepustil genuine check". nepochopitelné chování.
2. defender není třeba vypínat, při instalaci jiného řešení se deaktivuje sám, nebo zůstane aktivní jen ta komponenta, která je potřeba. opět - není třeba do toho nijak rýpat.
3. všeobecný keylogger byl přiznaně v Insider Preview verzi, v RTM verzi NENÍ, respektive něco co připomíná keylogger ve formě např. typing suggestions se dá samozřejmě jednoduše vypnout.
4. logování co je na disku už je úplná paranoia to asi zase psali na Aeronetu nebo kde, ne? jsou na to super prášky.
mě zajímá DŮKAZ, co KONKRÉTNĚ z mého disku MS "šmíruje", ne jen nějaké dojmy kremrole z Aeronetu, na základě komunikace s nějakou IP adresou. bez hmatatelného důkazu je tahle diskuse stejně idiotská, jako že amíci nebyli na Měsíci nebo v Area 51 pitvají ufouny.
btw, na diit.cz mě tenhle týden pobavili, že prý Windows 10 po instalaci jako první vyfotí kamerou ksicht uživatele, ten pošlou do MS a zahájí permanentní harvestování obsahu disku a keylogging to je taky hodně těžká paranoia.
2. defender není třeba vypínat, při instalaci jiného řešení se deaktivuje sám, nebo zůstane aktivní jen ta komponenta, která je potřeba. opět - není třeba do toho nijak rýpat.
3. všeobecný keylogger byl přiznaně v Insider Preview verzi, v RTM verzi NENÍ, respektive něco co připomíná keylogger ve formě např. typing suggestions se dá samozřejmě jednoduše vypnout.
4. logování co je na disku už je úplná paranoia to asi zase psali na Aeronetu nebo kde, ne? jsou na to super prášky.
mě zajímá DŮKAZ, co KONKRÉTNĚ z mého disku MS "šmíruje", ne jen nějaké dojmy kremrole z Aeronetu, na základě komunikace s nějakou IP adresou. bez hmatatelného důkazu je tahle diskuse stejně idiotská, jako že amíci nebyli na Měsíci nebo v Area 51 pitvají ufouny.
btw, na diit.cz mě tenhle týden pobavili, že prý Windows 10 po instalaci jako první vyfotí kamerou ksicht uživatele, ten pošlou do MS a zahájí permanentní harvestování obsahu disku a keylogging to je taky hodně těžká paranoia.
Pfizer & Moderna inside
- Hladis
- Moderátor
MS by asi udelal lip, kdyby uzivatelum nic nerikal jako ostatní. Co oci nevidi, srdce neboli. Tim, ze to vse otevrene popsal (tedy zcela otevrene), tak ze sebe udelali konspiracni illuminaty Jinak proc kruci by mel někdo vyrazovat aktualizace To opravdu delaji jen pirati a to ještě ti nesikovni
Kalkulacka je soucasti Win 10. Akorát asi nemusi sedet design.EllE píše:jediny co mi u W10 schazelo byla kalkulacka...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Zombux -
1 .Ty pojmy co jsi vyjmenoval jsou úsměvné. Nejde o to že je "normal nechat updaty" ale že nejdou zastavit. Aktulaizac ejsou součástí každého OS, ano, zde se ale nebavíme o aktualizacích ale o vynucenejch aktualizacích! Můj důvod může bejt jakejkoliv, do toho ti nic (což tobě, hlavně MS) neni, i kdyby to byla pirát verze (což je u win 10 těžké když jsou defakto free, ňákou platnou licensi s win7/8 doma najde každej). Jde o to že jako technikovi se mi za těch posledních x let dostalo do rukou 0 systémů co padly kvůli updatům a tuna těch co padly když se prováděl update. Můj styl s win7 byl nainstalovat OS, SP1, nastavit vše, nainstalovat poslední DX, C++ a net framework knihovny, aktivovat Os, vypnout aktualizace, tečka. = Roky provozu bez jediného problému zádrhelu, reinstallu. První systém co jsem od RTM nereinstalloval a to jsem s jednou instalací přešel tunu HW a driverů.
To hlavní je ale SW. SW se mi (i jeho možné features/funckionality) bude pod rukama měnit aniž bych to chtěl, sám od sebe. To je ten průser. Dále ani u pro a enteprise verze nejdou vypnout, jen pozdržet, pořád to komunikuje se serverem a dříve či později ti je to vnutí i když nechceš. To mam doma přejít na doménu, na net jet přes proxy server a updaty taky distribuovat přes svůj doménovej rollout server jako u nás v práci? To to musí dojít tak daleko na mé domácí mini síti? Když od win95 doteď fungovala OK ku mé spokojenosti bez tohodle sraní s obyčejnou skupinou, sdílenim a nefiltrovanym přístupem všech kompů přímo k routeru?
2. Jak neni třeba. Poem "neni třeba" mi zde zní jako "kdo nic nepovedl nemá co skrývat!" Já ho nechci, o to tu jde. Já rozhodnu co mi v PC poběží, Je to tupej scanner co zpomaluje i blbý kopírování na LAN! Když jej vypnu po restartu se zas sám zapne... ani v nouzáku se mi nepovedlo tu jeho službu odstřelit, pořád tam na pozadí je.... To si mam instalovat 3rd party antivir co mi bude sám disablovat defendera a nazývat to řešenim? to bá bejt vtip? já chci čistej Pc kterej nebude nic brzdit, nic mi nebude scanovat soubory. Když na něm chci mít 0 antivirů bude tam 0. Neboi alespoň něco co se dá vypnout a zůstane to vypnuté, ne že si to bude dělat co chce bez mého vědomí.
3. Celá telemetrie a pod je na tom založená, zde to ani nebudu komentovat. Ten OS prostě monitoruje co na něm děláš a příležitostně to předá.
4. Obsah to neprolejzá ale indexace je funkční s tim že opět easy monitorovaná.
Obecně, celej ten systém je založenej na tom, že "já si budu dělat co chci a uživatel neni pod kontorlou" s win 10 nejsi pánem svého PC, je jím microsoft. Říkal jsem si, ten MS se asi zbláznil když tehdy dal metro i do server windows, ale to nebylo nic, to bylo jen mizerné UI, tohle, ala šmírovací systém co nejde vypnout a nemáš nad nim kontrolu, tohle je ta opravdová noční můra.
1 .Ty pojmy co jsi vyjmenoval jsou úsměvné. Nejde o to že je "normal nechat updaty" ale že nejdou zastavit. Aktulaizac ejsou součástí každého OS, ano, zde se ale nebavíme o aktualizacích ale o vynucenejch aktualizacích! Můj důvod může bejt jakejkoliv, do toho ti nic (což tobě, hlavně MS) neni, i kdyby to byla pirát verze (což je u win 10 těžké když jsou defakto free, ňákou platnou licensi s win7/8 doma najde každej). Jde o to že jako technikovi se mi za těch posledních x let dostalo do rukou 0 systémů co padly kvůli updatům a tuna těch co padly když se prováděl update. Můj styl s win7 byl nainstalovat OS, SP1, nastavit vše, nainstalovat poslední DX, C++ a net framework knihovny, aktivovat Os, vypnout aktualizace, tečka. = Roky provozu bez jediného problému zádrhelu, reinstallu. První systém co jsem od RTM nereinstalloval a to jsem s jednou instalací přešel tunu HW a driverů.
To hlavní je ale SW. SW se mi (i jeho možné features/funckionality) bude pod rukama měnit aniž bych to chtěl, sám od sebe. To je ten průser. Dále ani u pro a enteprise verze nejdou vypnout, jen pozdržet, pořád to komunikuje se serverem a dříve či později ti je to vnutí i když nechceš. To mam doma přejít na doménu, na net jet přes proxy server a updaty taky distribuovat přes svůj doménovej rollout server jako u nás v práci? To to musí dojít tak daleko na mé domácí mini síti? Když od win95 doteď fungovala OK ku mé spokojenosti bez tohodle sraní s obyčejnou skupinou, sdílenim a nefiltrovanym přístupem všech kompů přímo k routeru?
2. Jak neni třeba. Poem "neni třeba" mi zde zní jako "kdo nic nepovedl nemá co skrývat!" Já ho nechci, o to tu jde. Já rozhodnu co mi v PC poběží, Je to tupej scanner co zpomaluje i blbý kopírování na LAN! Když jej vypnu po restartu se zas sám zapne... ani v nouzáku se mi nepovedlo tu jeho službu odstřelit, pořád tam na pozadí je.... To si mam instalovat 3rd party antivir co mi bude sám disablovat defendera a nazývat to řešenim? to bá bejt vtip? já chci čistej Pc kterej nebude nic brzdit, nic mi nebude scanovat soubory. Když na něm chci mít 0 antivirů bude tam 0. Neboi alespoň něco co se dá vypnout a zůstane to vypnuté, ne že si to bude dělat co chce bez mého vědomí.
3. Celá telemetrie a pod je na tom založená, zde to ani nebudu komentovat. Ten OS prostě monitoruje co na něm děláš a příležitostně to předá.
4. Obsah to neprolejzá ale indexace je funkční s tim že opět easy monitorovaná.
Obecně, celej ten systém je založenej na tom, že "já si budu dělat co chci a uživatel neni pod kontorlou" s win 10 nejsi pánem svého PC, je jím microsoft. Říkal jsem si, ten MS se asi zbláznil když tehdy dal metro i do server windows, ale to nebylo nic, to bylo jen mizerné UI, tohle, ala šmírovací systém co nejde vypnout a nemáš nad nim kontrolu, tohle je ta opravdová noční můra.
- Ache
- Pokročilý
No mo máš pravdu. Hnus.Hladis píše:Kalkulacka je soucasti Win 10. Akorát asi nemusi sedet design.EllE píše:jediny co mi u W10 schazelo byla kalkulacka...
EDIT: Jo a úplně bych zapomněl na ten příšerný "Metro" prohlížeč obrázků a fotek! Ještě že se dá vrátit do W10 i ten původní co známe snad už s XPček.
Naposledy upravil(a) Ache dne stř 19. srp 2015, 16:18, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Hladis
- Moderátor
Moje rozladeni na designem desitek jsem tu uz nekde vyjadril. Nastesti sla cast věci krkolome spravit. Kalkulacka ale zustala hnusna
- Ache
- Pokročilý
V tomhle bodě tě sklamu... já používam kaspersky (takže vlastně se necham šmírovat amíkama a rusákama zároveň ) a bohužel stejně i přesto mě při pokusu spustit jisté produky z demoscény zahlásil defender, že je v tom a tom souboru vir... Takže Defender běží i po tom co máš v systému 3rd party AV.DOC_ZENITH píše: To si mam instalovat 3rd party antivir co mi bude sám disablovat defendera a nazývat to řešenim? to bá bejt vtip?
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- Butch
- Středně pokročilý
Enterprise verze byvaji soucast partneskych progrramu at uz pro skoly, firmy nebo jine organizace.bonavox píše:No ... tak podávej
Tj nejdou normalne zakoupit.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Eddward
- Moderátor
kalkulacka sa "prekvapivo" da doinstalovat aj ta "stara" z Win 7/8. bez problemov... a reaguje to aj na vyhladavanie cez calc, cize ta nova sa mozu uplne vypustit...Ache píše:No mo máš pravdu. Hnus.Hladis píše: Kalkulacka je soucasti Win 10. Akorát asi nemusi sedet design.
EDIT: Jo a úplně bych zapomněl na ten příšerný "Metro" prohlížeč obrázků a fotek! Ještě že se dá vrátit do W10 i ten původní co známe snad už s XPček.
jop ta Modern aplikacia Fotky je hnus, resp. ani by mi tak nevadila ale vadi mi ze je to dost pomale... pouzivam tak isto stary WPV
Inak tiez odporucam WinAero Tweaker komu vadia niektore veci vo Win 10, typu nove hodiny a podobne. Cez jeden klik sa to da vratit pekne spät
k teme - Win 10 bez modernych aplikacii, Cortany, OneDrive, atd sa da docielit za par minut aj v klasickom Win 10, aj clanok od Obra na PCT to rozobera... nic zdlave, len treba skopirovat par skriptov do PowerShellu
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
- zombux
- Odborník PCT
no, mně přijde hodně uhozené "zbavovat se" modern aplikací (resp. v případě Win10 univerzálních), ale každý máme nějakou úchylku
Pfizer & Moderna inside
- Ache
- Pokročilý
Modern aplikace na fotky je taková **** že ani neumí jednoduše listovat ve složce kterou mam otevřenou! Ve WinXP a výše, si otevřu složku fotek co jsem zrovna třeba přetáhl z foťáku a pak jen listuju pomocí šipek... tady nic. Možná to chce dotykový vstup?zombux píše:no, mně přijde hodně uhozené "zbavovat se" modern aplikací (resp. v případě Win10 univerzálních), ale každý máme nějakou úchylku
- zombux
- Odborník PCT
já nereagoval na konkrétně tuhle appku (nemám otestováno, takže nemůžu soudit), ale obecně na snahu vyštípat ze systému modern aplikace.
Pfizer & Moderna inside
- Eddward
- Moderátor
neberiem ti nazor, ale preco uhozene? a este hodne? ja mam napriklad rad "lahky" system, osobne si kazdy windows mierne upravim, odinstalujem veci co nepotrebujem, zakazujem sluzby ktore nikdy nepouzivam (hlavne tie ktore sa spustaju po starte automaticky) a podobne... preco by mi malo nieco pouzivat systemove prostriedky ked nemusi? samozrejme nezasahujem do toho tak ze mi to rozhasi system, len to co mam praxou overene a viem o co ide...zombux píše:no, mně přijde hodně uhozené "zbavovat se" modern aplikací (resp. v případě Win10 univerzálních), ale každý máme nějakou úchylku
a nejde len o modern aplikacie... windows media player tiez nepotrebujem, preco by malo byt uhozene sa ho zbavit ? microsoft to nastastie aj standardne umoznuje
pri modern aplikaciach mi to osobne viac menej jedno aj ked nepouzivam skoro ziadnu z nich, akurat pocasie mam v starte dlazdicu, uvidim dokedy ma to bude bavit ale myslim ze Microsoft by to nemusel tak nasilu vsetko tlacit... kopa appiek je uplne useless... napriklad si vezmime Alarm aplikaciu... ako vazne do desktopu? Kalendar? mne staci aj ten v hodinach... malo by sa to dat standardne odinstalovat alebo aspon odobrat cez systemove sucasti, velmi malo z toho sa aj da, ale je to malo...
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
- Shit
- Odborník PCT
Mohu potvrdit, že to automatické "zakazování Defenderu" při nainstalování jiného AV pracuje režimem "jak kdy". Někdy je Defender zakázán po instalaci AV 3. strany, někdy nikoliv. I na stejném HW a se stejnou verzí AV se někdy defender automaticky zakáže a někdy zase běží oba.Ache píše:... bohužel stejně i přesto mě při pokusu spustit jisté produky z demoscény zahlásil defender, že je v tom a tom souboru vir... Takže Defender běží i po tom co máš v systému 3rd party AV.
- Badis
- Začátečník
-
Zdravím všechny.Sleduji diskuze kolem Win10. A v souvislosti s jejich provozem je zmiňovaná,až příliš velká četnost komunikací mezi PC a servery MS. Napadlo mě čistě laicky a možná naivně,nešlo by toto ošetřit(zakázat) nějakým firewallem? Ať už softwerovým nebo hardwerovým?