Fractal Define S nebo NZXT S340?
Moderátor: L4mka
- Dash
- Nováček
-
Fractal Define S nebo NZXT S340?
Ahoj,
Hledám prostornou tichou funkční case s čistým designem a bez mechanik. Nejvíce se mi zamlouvají právě ony dvě zmiňované. Někdo se zkušenostmi s nimi, kdo by pomohl s rozhodnutím se? S vodním chlazením hned teď nepočítám, ale nevylučuji někdy v budoucnu nákup.
Hledám prostornou tichou funkční case s čistým designem a bez mechanik. Nejvíce se mi zamlouvají právě ony dvě zmiňované. Někdo se zkušenostmi s nimi, kdo by pomohl s rozhodnutím se? S vodním chlazením hned teď nepočítám, ale nevylučuji někdy v budoucnu nákup.
- Fidor
- Začátečník
Re: Fractal Define S nebo NZXT S340?
Řeším totožný problém, už delší dobu se přesně mezi těmito dvěma nemohu rozhodnout tak jsem nákup ještě odsunul, ale byl jsem upozorněn že NZXT S340 nemá reset button 
Já jsem zatím spíše nakloňen Define S, má více pozic pro ventilátory a příjde mi více "utěsněná" (horní záslepky ventylátorů + zadní perforace). U NZXT se mi nelíbí ta horní pozice pro ventilátor, kterou bych musel něčím utěsnit aby mi tam nepadal prach, nebo ji osadil ventilátorem. Naopak NZXT má již v základu průhlednou bočnici a u Fractalu je za příplatek. NZXT je zas menší, takže by se mi líp vozila na LANky. A samozřejmě cena.
Udělej si plus a mínus tabulku a podle té se rozhodni, obě jsou to dobré skříně.
Pak dej vědět co jsi pořídil a jak jsi spokojen

Já jsem zatím spíše nakloňen Define S, má více pozic pro ventilátory a příjde mi více "utěsněná" (horní záslepky ventylátorů + zadní perforace). U NZXT se mi nelíbí ta horní pozice pro ventilátor, kterou bych musel něčím utěsnit aby mi tam nepadal prach, nebo ji osadil ventilátorem. Naopak NZXT má již v základu průhlednou bočnici a u Fractalu je za příplatek. NZXT je zas menší, takže by se mi líp vozila na LANky. A samozřejmě cena.
Udělej si plus a mínus tabulku a podle té se rozhodni, obě jsou to dobré skříně.
Pak dej vědět co jsi pořídil a jak jsi spokojen

AMD Ryzen 5 5600x; NH-D15S; Gainward GTX 1080 Phoenix GLH 8Gb; 32Gb DDR4 (3600Mhz CL16); ASUS TUF Gaming B550-Plus, Kingston A2000 M.2 - 1TB, Fractal Design Tesla R2 500W; Fractal Design Define S; Samsung C27FG73 (144hz); Leopold FC750R PD (Cherry Mx RED); Logitech G pro X superlight (800 DPI); iFi ZEN DAC V2; Edifier R1280DB; Sennheiser HD560S + Antlion ModMic 4.0. - PS4 slim 2TB -.
- PKBO
- Moderátor
A co takhle Nanoxia ? dělají podobné skříně Fractalu, ale přijdou mě za stejné peníze vychytanější...
Třeba tenhle základní model by se vám mohl zamlouvat
http://www.czc.cz/nanoxia-deep-silence- ... 99/produkt
Třeba tenhle základní model by se vám mohl zamlouvat
http://www.czc.cz/nanoxia-deep-silence- ... 99/produkt
- Dash
- Nováček
-
Mám tu dle recenzí úplně stejiný výčet jako ty ☺ taky jsem zatím spíše pro fractal. Má i prý lepší odhlučnění hdd a lépe řešený vrchní vcuc a hodně prostoru což je za vybráno velikosti
) nzxt zase okno, a je trochu menší.

- Dash
- Nováček
-
Na tu nanoxia jsem taky koukal ale ty sloty na mechaniky nevyužiju a za dvířka se bude zbytečně prášit a už tak by to jen prohloubilo moje dilema
na Lanky už léta nejezdím tak asi vemu ten fractal bez okna.no ještě uvidím jestli někdo napíše 

- Blue Storm
- Odborník PCT
Ze svých zkušeností se Source 340 i s Define S rozhodně doporučuji Define S. Lepší odhlučnění, lepší protiprachové řešení, o něco kvalitnější provedení a hlavně mnohem kvalitnější větráky.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
- Dash
- Nováček
-
Moc Ti děkuju, ušetřil jsi mi další hodiny vybírání
z hlediska schopností chlazení také tak?

- Blue Storm
- Odborník PCT
To bych řekl tak plus mínus stejně...
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H