4K a výkon grafické karty
Mám GeForce GTX 970, takže si nedělám iluze o tom, že bych na tom hrál ve 4k. Teda, asi nějaké staré hry, ale jinak je to i zbytečné podle mého. Takže bych to asi pouštěl na 1080p, což je přesně čtvrtina obrazových bodů a tak upscale by nemusel dopadnout nějak zásadně špatně. Ale vůbec netuším, třeba sem naivní a bude to vypadat hnusně?
Případně máte někdo zkušenosti jak to funguje když upscale obrazu nahodím přes grafiku, Nvidia má v ovládacím panelu pro to možnost a tak že bych upscaloval přes grafiku z 1080p na 4k a posílal to do TV/monitoru.
Input lag
Moc exaktně to nikde neřeší, já si v životě nikdy ničeho nevšimnul a navíc rychlé hry nějak zásadně moc už nehraju, tak snad by to mělo být ok. Ale třeba mě to překvapí a bude štvát, nemá někdo zkušenosti? Našel jsem tohle kde testují souhrnně pár televizí http://www.rtings.com/tv/reviews/by-tes ... /input-lag a je zajímavý rozdíl v tom, když televize jen zobrazuje signál a pokud ho ještě musí zvětšit z 1080p na 4k. Každopádně v optimálním případě je to 50ms a v nejhorším něco přes 100ms, což už mi přijde celkem dost. Proto plán zkusit upscale na grafice...
Vypínání a zapínání
Tohle mě napadlo teď nedávno, klasická televize nefunguje jako počítačový monitor a nečeká na signál z portu, aby se automaticky zapla. Tedy, třeba u konzolí to takhle funguje, jenže ty podporují ten hdmi cec, což jak jsem pochopil u PC grafik není i když by to stálo pár halířů navíc. Chápu to teda správně, že když probudím počítač kliknutím na myš (jedu na sleep), tak budu muset ještě najít ovladač a pustit telku? Navíc co mám v poslední době zkušenosti s TV, tak ty nabíhají celkem dlouho, klidně 10+ sekund. A samozřejmě pokud se mi počítač uspí, tak vypne signál do TV, která ale bude svítit dál. Případně se sice vypne, ale jak se PC probere, zase můžu hledat ovladač
To je zatím asi vše, další nápady a komplikace klidně sem, třeba mě to nakonec od plánu úplně odradí...