Ahoj, koncem 2011jsem si pořídil sestavu v podpisu-(i7 3930K, Noctua DH14,Asus P9X79Deluxe,Nvidia gtx570 v SLI, Corsair HX1000). Výkonný six core na hry a upravu videí (jsem maniak přes GoPro

). V tu dobu jsem bydlel na jednom místě, a chtěl jsem full tower, SLI, prostě maximální výkon za každou cenu.. Nyní již druhým rokem bydlím v podstatě na 4 místech. K velkymu PC se dostanu tak jednou za měsíc, což je dosti naprd. Portabilita je nulová, jelikož stěhovat 50kg krabici z místa na místo častěji než jednou za půl roku je celkem nemožný. Tudíž pokukuju po něčem mrnavym, tzn ITX. Představa je taková, že na místě bude monitor a klávesnice a pc se přinese (autem

). Měl bych všechna data a výkon stolního pc celkem všude. Zase na druhou stranu je mě líto se zbavit stále silné a zajímavé platformy. Možná jenom sehnat jenom ITX desku pro X79? Výkon sestavy je ok, ale není mobilní a ten hluk už se mě taky omrzel.
Ze současné sestavy by se dal užít chladič, hdd, fany.
Nástřel sestavy by byl i7 6700k, itx mobo, 16gb DDR4,case Bitfenix Prodigy. S grafikou bych si zatím nechal jednu gtx570 než přijde na jaře Pascal a spol. Je realny alespoň částečně zafinancovat připadnou novou sestavu prodejem te stavajici a popřípadě za kolik?
Tzn z mé slohovky je v podstatě toto. Koupit ITX desku pro současnou sestavu,(existuje vůbec?) + case, nebo novou sestavu?
Využití je 30% web, kodovani (Visual studio),30% editace videa a 35% hry (ve FHD).
Díky že jste přečetli celou mojí slohovku a díky za názory