Zapnem PC dva krat pip a tmava obrazovka.

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
LukasNR
Nováček
Nováček

Zapnem PC dva krat pip a tmava obrazovka.

Příspěvek od LukasNR »

Mam taky mensi problem nieco sa mi pokakalo s PC zapnem ho spusti sa ale cierna obrazovka dva krat pipne a nic viac da sa vypnut len natvrdo zapinacim tlacitkom. No bol som v servise tam mi na doske odskusali tusim resetli bios dali druhe ramky, druhu graficku kartu, skusali to spustit bez grafickej karty ale stale tmava obrazovka a dva krat pip pip ked chybali ram pipal viac krat. Povedali mi v dvoch servisoch nezavisle ze bude asi problem v zakladnej doske alebo procesore ale asi na99% doska a nieco s odpalenym biosom. Kedze mam na komponenty este v zaruku zaniesol som do alzy mam to od nich. Dosku, procak, ramky tie mi hned dnes dali bez skusania druhe, Graficku nie tu zevraj netreba ale tak ja neviem. Doska je ASROCK 970 Pro3 R2.0 a procak FX 6300. No otazka vlastne dve. Myslite ze by mohla byt poskodena graficka? Druha vec ako podla vas reklamacka dopadne nie som si vedom ze by som daco znicil. Proste sa mi nezapne ani bios tma dva krat pip pip spi jak Swarzemberg. . Taka perlicka na komponenty ktore vzali nezavislo od seba napisali dovod reklamacie ze Nefunguje :shock: Stale ma mata ale ta graficka, ci som nemal poslat na reklamacku aj tu. Neviem ci ak nesla na doske ina ci to dokazuje ze moja bude pravdepodobne ok.

Este som nasiel co by tie dve pipnutia mohli znamenat:
Parity circuit failure
Memory (RAM) not detected
POST error, review screen for error code.
Vie mi neikto povedat co to presne tieto moznosti znamenaju.? Mam pravdepodobne bios AMI takze to budu parity asi.
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

Re: Zapnem PC dva krat pip a tmava obrazovka.

Příspěvek od kocourmikes1 »

muze byt poskozeny kabel co napaji grafiku, ja zrovna vcera neco menil, musel jsem grafiku odpojit od zdroje, pak jsem na to zapomel a pri startu mi to udelalo presne to co tobe, dvakrat pip a cerna obrazovka
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
LukasNR
Nováček
Nováček

Příspěvek od LukasNR »

No hej lenze v servise mi napojili na dosku inu grafiku a tiez nic. Idem este v pondelok k nim nech mi ju skusia supnut do ineho PC. Uvidime pokial mam zaruku budem to riesit takto doska a procak uz su na reklamacke.
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Natural »

Jakou máš grafiku a zdroj?
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

Takže v servisu zkoušeli jiné paměti, CPU, grafiku i zákl. desku?
LukasNR
Nováček
Nováček

Příspěvek od LukasNR »

V servise skusali na moju zakladnu dosku inu pamet a inu grafiku. CPU a Inu dosku nie. Kedze tu je v Ba asi problem aby mal niekto nieco ine ako Intel.
Graficku mam ASUS R9270X-DC2T-4GD5 a zdroj Cooler Master B600 ver.2 .

Teraz cakam ako sa vyjadria v alze na reklamacii. Ale kedze vieme ako to u nas chodi cakat budem dlhooo. Ale este skocim nech mi vyskusaju tu graficku co vraveli ze nebude problem, len ked mam na vsetko zaruku tak racej to mam riesit takto. Kazdopadne vsetci ci uz servisaci alebo aj znamy mi vravia zeto bude pravdepodobne doska.
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

Ano, AMI BIOS 2x beep = Chyba parity paměti RAM, takže pokud to nejsou paměti, tak nejspíš deska.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“