Připojení klienta (Mikrotik RB411) k AP

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
gothay
Nováček
Nováček

Připojení klienta (Mikrotik RB411) k AP

Příspěvek od gothay »

Zdravím,
už si nevím rady se sprovozněním Mikrotiku jako klienta.
Snažím se připojit na AP (jako klient, tak aby se mohly připojit i další zařízení) zmiňovaným Mikrotikem a z něj dále táhnout LAN do pc / routeru.

Na AP jsem se víceméně bez problémů připojil, a dál jsem už měl jen a jen problémy.
Zkoušel jsem to s bridgem i bez něj, zkoušel jsem z něj pingovat na gateway (192.168.25.1) i na dns googlu, a nic.
Potom bez něj když jsem tam měl dvě samotný interface eth1 a wlan1 tak to šlo jen z wlan1 ale do eth1 se už nic nedostalo (jasně, bez nastavenýho módu to dává smysl).
DHCP klienta jsem nastavil na wlan1, adresu dostal.

Co se týče topologie, tak to vypadá takhle - Internet < (192.168.25.1) klient Mikrotik < (192.168.25.2 - router) AP < klient Mikrotik < LAN -> ten co nastavuju..

Zkoušel jsem 3 návody, videa na YT, různá fóra i jsem to různě kombinoval, nastavoval jsem NAT (maškarádu) a další věci.. a furt se nemůžu připojit.

Budu rád za každou radu, v síťích se skoro vůbec neorientuju tak to radši piště trochu polopatě.

Předem dík :-)
gothay
Nováček
Nováček

Re: Připojení klienta (Mikrotik RB411) k AP

Příspěvek od gothay »

Tak se mi to konečně po několika hodinách povedlo, řídil jsem se tímhle návodem http://wiki.hkfree.org/RouterboardJakoKlient

Ale nefungovalo to s nastaveným módem "station bridge" ale se "station pseudobridge". (možná to bylo verzí routerOS)

Snad to někomu pomůže. :-)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“