Windows 10 aktivace
Moderátor: Loki5567
- anti.77
- Začátečník
-
Po aktivaci je systém aktivní ale později chce zase aktivova
Mám divnej problém,nainstaloval jsem W 10 home a vše o.k. ,po poslední automat.aktualizaci na novější verzi w10 home to ale chtělo aktivaci znovu ... aktivoval jsem,systém byl aktivovaný a dnes opět to chtěl aktivaci jelikož systém byl neaktivovaný ..... w10 jsou samozřejmě zakoupenej originál,jinak bych sem nepsal,není to ani update z W7 .... pouze používám dva ty antibonzovací prográmky "spybot antibacon" a "do not spy" ..... nemá někdo s tímto problémem zkušenost ????
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
- funkmaster
- Nováček
-
Re: Po aktivaci je systém aktivní ale později chce zase akti
Zdarec, mě se něco podobného stalo potom co jsem upgradnul z W7 na W8.1 - asi po třech dnech se mi systém deaktivoval a odkázalo mě to na telefonickou podporu - tam jsem to aktivoval znova přes plechovou hubu, vyťukal jsem že to používám pouze na jednom PC a od té doby žádný problém.
Až se ti to zase deaktivuje tak to zkus zaktivovat telefonicky a problém by měl být fuč
Až se ti to zase deaktivuje tak to zkus zaktivovat telefonicky a problém by měl být fuč
Juzzy píše:Připravte se na návrat do minulosti, budeme tu bez ničeho jako v sedmdesátých letech. Zablokují i seznam.cz - budem čumět na ulhanou televizi nebo se honit klackama.
- LM30
- Nováček
-
Re: Windows 10 aktivace
Ahoj, chtěla bych se zeptat jak je to s používáním windows 10 - před pár týdny se mi sám nainstaloval do pc, hleděla jsem jak puk. Byla jsem dost vytočená protože jsem několikrát před tím neodsouhlasila aktualizaci - přeinstalování. A nakonec zničeho nic se mi začal přeinstalovávat a nešlo s tím nic udělat. Pak jsem to nějak vstřebala a přemýšlím jestli si ho nechat nebo si nechat do pc zpátky vrátit windows 7 který mám koupený a doma instalační cd. Pokud bych se rozhodla si ho nechat - je a bude zdarma i nadále?
Slyšela jsem že by od srpna měl být win 10 placený, ale nevím co je na tom pravdy. Díky moc
Slyšela jsem že by od srpna měl být win 10 placený, ale nevím co je na tom pravdy. Díky moc
- pilarius
- Začátečník
Mělo by to jít vrátit v systému. Bez instalačního média.
http://www.howtogeek.com/220723/how-to- ... -7-or-8.1/
Ano, od srpna bude upgrade placený, ale ty ho kvůli tomuhle i nadále budeš moci provést zdarma.
http://www.howtogeek.com/220723/how-to- ... -7-or-8.1/
Ano, od srpna bude upgrade placený, ale ty ho kvůli tomuhle i nadále budeš moci provést zdarma.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, XFX SWFT309 AMD Radeon RX 6700XT 12G, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM650x; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
- LM30
- Nováček
-
Nevím jestli to dokážu sama vrátit v systému, ještě když je popis v angličtině. Navíc je to už víc jak měsíc, i po tak dlouhé době to jde vrátit? Takže pokud bych si ho nechala musím za něj od srpna platit?
- killerek
- Začátečník
-
Nebudes za nej platit a muzes si ho vklidu nechat. Do konce cervence je upgrade zadara. Kdyby nekdo chtel upgradovat v srpnu, tak uz musi zaplatit.
Navrat primo z Win je mozny jen do mesice po upgrade. Jinak nova instalace Win 7.
Navrat primo z Win je mozny jen do mesice po upgrade. Jinak nova instalace Win 7.
- LM30
- Nováček
-
Killerek: díky, už tomu rozumím, právě to byl minulý týden měsíc. První jsem se rozmýšlela jestli ho nechat, pak jsem jela na dovolenou a nějak jsem to pořád odkládala.
- killerek
- Začátečník
-
Njn, klasika. Neni to spatny system, tak si holt chvili budes zvykat.
- Luke_Luke
- Nováček
-
Ahojte, mam teorii a potreboval bych ji overit
Pouzivam NTB Dell s W7 od vyrobce, kdyz jsem ho koupil, udelal jsem image disku a prehodil ho na jiny ssd, ktery ted pouzivam na Win7. Udajne ke konci mesice skonci moznost prejit zdarma na Win10 a do budoucna bych o toto nechtel prijit, ovsem potrebuji jeste poskytovat support zakaznikum na Win7.
Napadla mne teorie, prehodit zpet puvodni hdd, nainstalovat win7, prejit hned z ciste instalace na win10 a aktivovat. Potom hodit zpet ssd s Win7 a pracovat nejakeho rekneme pul roku, rok, nez zacnou zakaznici prechazet na Win10(resp vetsina z nich).
Pak bych udelal image hdd s win10 a obnovil bych bitovou kopii na ssd a bylo by vyreseno.
Otazka zni, projde to?
Kdyz se aktivuji Win10, budou pak stale funkcni Win7?
Diky za kazdou radu
Pouzivam NTB Dell s W7 od vyrobce, kdyz jsem ho koupil, udelal jsem image disku a prehodil ho na jiny ssd, ktery ted pouzivam na Win7. Udajne ke konci mesice skonci moznost prejit zdarma na Win10 a do budoucna bych o toto nechtel prijit, ovsem potrebuji jeste poskytovat support zakaznikum na Win7.
Napadla mne teorie, prehodit zpet puvodni hdd, nainstalovat win7, prejit hned z ciste instalace na win10 a aktivovat. Potom hodit zpet ssd s Win7 a pracovat nejakeho rekneme pul roku, rok, nez zacnou zakaznici prechazet na Win10(resp vetsina z nich).
Pak bych udelal image hdd s win10 a obnovil bych bitovou kopii na ssd a bylo by vyreseno.
Otazka zni, projde to?
Kdyz se aktivuji Win10, budou pak stale funkcni Win7?
Diky za kazdou radu
- zigo
- Černá karta
-
Jednoduše řečeno, ano. Osobní zkušenost: mám image disku pro jeden notebook jak s win 7 tak win 10 a bez problému přecházím mezi nimi.
- Nagant
- Mírně pokročilý
-
Toto mne také zajímalo, plánuju to udělat stejně.
Ještě doplňujicí dotaz, půjde po této aktivaci Windows 10 přecházet mezi 32 a 64bitovou verzí Windows 10 (samozřejmě příslušné edice, v mém případě Home)?
Nebo si musím opravdu dobře promyslet, co budu chtít perspektivně používat?
Ještě doplňujicí dotaz, půjde po této aktivaci Windows 10 přecházet mezi 32 a 64bitovou verzí Windows 10 (samozřejmě příslušné edice, v mém případě Home)?
Nebo si musím opravdu dobře promyslet, co budu chtít perspektivně používat?
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- iks
- Začátečník
-
Ja bych dnes uz nad 32-bit os vubec neuvazoval..
- Nagant
- Mírně pokročilý
-
Já ano, kvůli starým periferiím a aplikacím.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- icebosss
- Začátečník
-
AHoj mám problém, koupil jsem si novou OEM licenci windows 7 s následným upgradem na W10 a použil je na PC v pohodě, pak jsem ale prodal komponenty a zbyly mi jen disky, koupil jinou desku, procesor a ramky.
Jsem tedy v háji? Aktivovat to nejde ani po telefonu a operátor mikrosoftu mě poslal do háje, že při takové změně hw už to nejde aktivovat na takto "novém" PC.
Myslel jsem, že soudní dvůr nějako rozhodl o těchto OEM licencích, že se můžou dále prodávat atd. Takže co kdybych ten svůj key dále prodal, ale je aktivovaný, jak oni to tedy řeší?
dík
https://www.mslicence.cz/informace
Jsem tedy v háji? Aktivovat to nejde ani po telefonu a operátor mikrosoftu mě poslal do háje, že při takové změně hw už to nejde aktivovat na takto "novém" PC.
Myslel jsem, že soudní dvůr nějako rozhodl o těchto OEM licencích, že se můžou dále prodávat atd. Takže co kdybych ten svůj key dále prodal, ale je aktivovaný, jak oni to tedy řeší?
dík
https://www.mslicence.cz/informace
- TomTom
- Začátečník
-
Já tam žádný problém nevidím. OEM licence vždy zaniká se zrušením původního PC. Nebo čekáš, že MS ti umožní na jednu OEM licenci aktivovat x instalací windows na x různých HW?
Bláboly nějaké pochybného prodejce o soudním dvoru bych vůbec nebral v potaz. Kdo chce licenci, tak si ji koupí v normálním ověřeném shopu.
Bláboly nějaké pochybného prodejce o soudním dvoru bych vůbec nebral v potaz. Kdo chce licenci, tak si ji koupí v normálním ověřeném shopu.
- zigo
- Černá karta
-
To tedy ANO ! To co si provedl není žádná změna Hardwareu ty si celý ten počítač prakticky zrušil.icebosss píše:Jsem tedy v háji?
Oni obvykle přimhouří oko při změně hardwareu, ale když se jedná o jeden komponent, ale ne tak co si dělal ty.
- AllowedCry
- Začátečník
Z vlastní zkušenosti, výměna CPU, RAM, veškerých disků mi win ustál bez úhony, licenci mám taky po upgradu tzn bez klíče, je vázaná na můj MS účet, stačilo se přihlásit a vše zas fungovalo.
Možná by si moh zkusit nejdřív nainstalovat W7 a provést upgrade znovu.
Možná by si moh zkusit nejdřív nainstalovat W7 a provést upgrade znovu.
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
- icebosss
- Začátečník
-
Zkusim, ted mam prave novej instal windows 10 a sem nasranej to zas reinstalovat.
Ale pokud takhle soudni dvur rozhodnul,jak mi zabranej prodat ten klic nekomu jinymu, ten dotycny by pak byl vlastnik klice a ma na ten software pravo, to mu to jako ms neaktivuje?
Ja ms ucet nemam, nemam zajem aby me zkrz to sledovalo
Ale pokud takhle soudni dvur rozhodnul,jak mi zabranej prodat ten klic nekomu jinymu, ten dotycny by pak byl vlastnik klice a ma na ten software pravo, to mu to jako ms neaktivuje?
Ja ms ucet nemam, nemam zajem aby me zkrz to sledovalo
- CageJ
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ja som zistil, ze aj retail verzie musim volat!
Co je to za bullshit? Len som preniesol SSD z 1 PC na druhy ... Lebo som mimo prace a potrebujem data..
Co je to za bullshit? Len som preniesol SSD z 1 PC na druhy ... Lebo som mimo prace a potrebujem data..
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
- Vladík
- Červená karta
-
Aktivace Windows 10
Platnost licence brzy vyprší a to 24 srpna.To se mi včera objevilo v PC. Přitom je systém aktivován.Co s tím ?