Jak propojit notebook a PC

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Budulman
Začátečník
Začátečník

Jak propojit notebook a PC

Příspěvek od Budulman »

Ahoj,mám notebook,kterej nemá CD-Rom,je to starší kus,no a potřebuji ho propojit s PC k instalování Win. můžete mi někdo poradit??
Budulman díky
ASUS A6T AP017
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

To mas blbý :)
predpokladam ze:
a) nechces ho rozdelavat
b) nema to USB

to pak budes muset pres COM port do notasu nasypat instalaci win (prace na peknych par dnu :o)

popis co mas za vstupni vystupni porty...
Toshiba Tecra A6
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

COM port je strašně pomalej - určitě zvol paralelní lap-link, to už je zkousnutelný - reálná rychlost cca 1MB/10sec. Asi nejlíp spustit NB z DOS boot disketky, na kterou přihraješ třeba LL5 a VC, aby jsi nemusel všechno vypisovat do command line. Na disku ND vytvoříš adresář Install, do něj nahrneš instalaci WIN, Office, driverů a dalšího požadovanýho softu, disk naformátuj s parametrem /s a není co řešit. To kopírování instalačních souborů bude trochu nudný, ale za večer to tam máš.
..
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Bajgy píše: to pak budes muset pres COM port
si sa skonom zrazil to ma na fakt par dni co tak pouzit LPT tam to mas za pol dna ani nie,pouzijes trebars norton commander tym to prepijis a ponahravas to co potrebujes a nainstalujes, tak som aspon ja robil a boloto to v pohode :roll:
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Lemra píše:COM port je strašně pomalej - určitě zvol paralelní lap-link, to už je zkousnutelný - reálná rychlost cca 1MB/10sec. Asi nejlíp spustit NB z DOS boot disketky, na kterou přihraješ třeba LL5 a VC, aby jsi nemusel všechno vypisovat do command line. Na disku ND vytvoříš adresář Install, do něj nahrneš instalaci WIN, Office, driverů a dalšího požadovanýho softu, disk naformátuj s parametrem /s a není co řešit. To kopírování instalačních souborů bude trochu nudný, ale za večer to tam máš.
Tak,to jsem teda vedle,co za kabel,jinak moc dík za rady,všem,Budulman

Je tam pouze com port,zatím tam je 95,ale chci tam dát 98 a GPRS internet
ASUS A6T AP017
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Budulman píše:
Lemra píše:COM port je strašně pomalej - určitě zvol paralelní lap-link, to už je zkousnutelný - reálná rychlost cca 1MB/10sec. Asi nejlíp spustit NB z DOS boot disketky, na kterou přihraješ třeba LL5 a VC, aby jsi nemusel všechno vypisovat do command line. Na disku ND vytvoříš adresář Install, do něj nahrneš instalaci WIN, Office, driverů a dalšího požadovanýho softu, disk naformátuj s parametrem /s a není co řešit. To kopírování instalačních souborů bude trochu nudný, ale za večer to tam máš.
Tak,to jsem teda vedle,co za kabel,jinak moc dík za rady,všem,Budulman

no si tak mozes dat cez noc nahravat w98 cez ten com, ale pozerat nato urcite nie to ta porazi :roll: ,to mas potom smolu
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

janof píše:
Budulman píše: Tak,to jsem teda vedle,co za kabel,jinak moc dík za rady,všem,Budulman

no si tak mozes dat cez noc nahravat w98 cez ten com, ale pozerat nato urcite nie to ta porazi :roll: ,to mas potom smolu
Fajne,ale ten kabel nevím,??
ASUS A6T AP017
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Budulman píše:
janof píše:no si tak mozes dat cez noc nahravat w98 cez ten com, ale pozerat nato urcite nie to ta porazi :roll: ,to mas potom smolu
Fajne,ale ten kabel nevím,??
co akbel ten kupis v obchode s PC do 100-150korun a mozes zacat unavujuci boj s COM portom :lol:
Milhauz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhauz »

Taky jsem řešil tento problém... a ještě k tomu se připojit na disk s WinXP což se mi nepodařilo. Tak jsem to vyřešil následovně.
1,Vytvořil jsem si boot cd s dosem a instalačkou win 95.. (na ten můj už 98 byly moc :) ) přidal Volkov comander a ovladač myši (lenost).
2, 2 diskety . DOS a VC
Na svém compu spustil DOS z Cd a noťasu z disket . spustil VC (na obou compech) dal kopírovat instalaci a šel na pivo no spíš piva :lol: .
Po úspěšném zkopírov¨ání spustil Install 95 a bylo to..
A že nemáš LPT je divné...
No pak tu mám ještě Externí CD-Romku na LPT to je paráda...sice než jsem přišel jak ji zprovoznit v DOSu bylo dílo ale lepší než kopírovat přes LPT nebo COM.
něco jsem složil , ale je to spiš kalkulačka
Obrázek
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Milhauz píše:Externí CD-Romku na LPT to je paráda...sice než jsem přišel jak ji zprovoznit v DOSu bylo dílo ale lepší než kopírovat přes LPT nebo COM.
no ale on nema LPT a na COM som este nevidel externu cdrom :lol: :lol: :lol:
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Milhauz píše:Taky jsem řešil tento problém... a ještě k tomu se připojit na disk s WinXP což se mi nepodařilo. Tak jsem to vyřešil následovně.
1,Vytvořil jsem si boot cd s dosem a instalačkou win 95.. (na ten můj už 98 byly moc :) ) přidal Volkov comander a ovladač myši (lenost).
2, 2 diskety . DOS a VC
Na svém compu spustil DOS z Cd a noťasu z disket . spustil VC (na obou compech) dal kopírovat instalaci a šel na pivo no spíš piva :lol: .
Po úspěšném zkopírov¨ání spustil Install 95 a bylo to..
A že nemáš LPT je divné...
No pak tu mám ještě Externí CD-Romku na LPT to je paráda...sice než jsem přišel jak ji zprovoznit v DOSu bylo dílo ale lepší než kopírovat přes LPT nebo COM.
Jasné,že tam mám LPT,zapoměl jsem to napsat,takže mi stačí kabel na spojení LPT,potom nějakej program a je vše v pohodě????
Ta doba toho inst.mi nevadí,mám tu ještě další komp,zábavu si najdu,jinak díky
ASUS A6T AP017
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

A nemas u toho notebooku sitovku ?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Jiri Drak píše:A nemas u toho notebooku sitovku ?
síťovku nemám,můžrte mi ještě říct jakej ten program je nejlepší??
ASUS A6T AP017
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Tak me napada, ze tam budes asi mit PCMCIA slot ne?
to si pak muzes pujcit sitovou kartu nebo treba si poridit PCMCIA-to-IDE prevodnik :)
Toshiba Tecra A6
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Budulman píše:
Jiri Drak píše:A nemas u toho notebooku sitovku ?
síťovku nemám,můžrte mi ještě říct jakej ten program je nejlepší??
ved som ti napisal ze si sprav systemovu disketu tam pusti na tom notebooku norton commander a aj na druhom pc a tam si mozes spravit spojenie cez lpt na jednej strane budes mat svoj disk alebo cdrom podla toho kde sa budes prave nachadzat pri spojeni a na druhej strane bude disk nootebooku a mozes zacat nahravat 1000x testovane :lol: :lol: :roll:
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Vše podstatné (teda kromě kabelu... :) ) máš v mailu.
..
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Dekuji vsem,za vasi pomoc a rady,hlavni podekovani si zaslouzi admin Lemra,ktery mel tu trpelivost a vse mi do podrobna popsal v e-mailu,
diky tomu se mi vse povedlo na jednicku,

Diky Budulman
ASUS A6T AP017
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

jen bych poupravil že Lemra je "pouze" mod, tak aby nám tu nezpychl... :wink: :wink: :wink:
jinak bych se taky připojil jako kolektivně, protože díky PCTčku už jsem vyřešil docela dost IT problémů ... :wink:
Francie ... sladká Francie
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

sovicka2001 píše:jen bych poupravil že Lemra je "pouze" mod, tak aby nám tu nezpychl... :wink: :wink: :wink:
jinak bych se taky připojil jako kolektivně, protože díky PCTčku už jsem vyřešil docela dost IT problémů ... :wink:
¨neni moc dulezite,co je zac,ale co umi,dokaze poradit a nic za to nechce a to se dnes ceni,jsem rad,ze taci lide jsou, PCT je super

Budulman
ASUS A6T AP017
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“