Jak propojit notebook a PC
Moderátor: Don
- Budulman
- Začátečník

-
Jak propojit notebook a PC
Ahoj,mám notebook,kterej nemá CD-Rom,je to starší kus,no a potřebuji ho propojit s PC k instalování Win. můžete mi někdo poradit??
Budulman díky
Budulman díky
ASUS A6T AP017
- Bajgy
- Středně pokročilý

- Lemra
- Čestný člen

COM port je strašně pomalej - určitě zvol paralelní lap-link, to už je zkousnutelný - reálná rychlost cca 1MB/10sec. Asi nejlíp spustit NB z DOS boot disketky, na kterou přihraješ třeba LL5 a VC, aby jsi nemusel všechno vypisovat do command line. Na disku ND vytvoříš adresář Install, do něj nahrneš instalaci WIN, Office, driverů a dalšího požadovanýho softu, disk naformátuj s parametrem /s a není co řešit. To kopírování instalačních souborů bude trochu nudný, ale za večer to tam máš.
..
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Budulman
- Začátečník

-
Tak,to jsem teda vedle,co za kabel,jinak moc dík za rady,všem,BudulmanLemra píše:COM port je strašně pomalej - určitě zvol paralelní lap-link, to už je zkousnutelný - reálná rychlost cca 1MB/10sec. Asi nejlíp spustit NB z DOS boot disketky, na kterou přihraješ třeba LL5 a VC, aby jsi nemusel všechno vypisovat do command line. Na disku ND vytvoříš adresář Install, do něj nahrneš instalaci WIN, Office, driverů a dalšího požadovanýho softu, disk naformátuj s parametrem /s a není co řešit. To kopírování instalačních souborů bude trochu nudný, ale za večer to tam máš.
Je tam pouze com port,zatím tam je 95,ale chci tam dát 98 a GPRS internet
ASUS A6T AP017
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no si tak mozes dat cez noc nahravat w98 cez ten com, ale pozerat nato urcite nie to ta poraziBudulman píše:Tak,to jsem teda vedle,co za kabel,jinak moc dík za rady,všem,BudulmanLemra píše:COM port je strašně pomalej - určitě zvol paralelní lap-link, to už je zkousnutelný - reálná rychlost cca 1MB/10sec. Asi nejlíp spustit NB z DOS boot disketky, na kterou přihraješ třeba LL5 a VC, aby jsi nemusel všechno vypisovat do command line. Na disku ND vytvoříš adresář Install, do něj nahrneš instalaci WIN, Office, driverů a dalšího požadovanýho softu, disk naformátuj s parametrem /s a není co řešit. To kopírování instalačních souborů bude trochu nudný, ale za večer to tam máš.
Je tam pouze com port,zatím tam je 95,ale chci tam dát 98 a GPRS internet
- Budulman
- Začátečník

-
Fajne,ale ten kabel nevím,??janof píše:no si tak mozes dat cez noc nahravat w98 cez ten com, ale pozerat nato urcite nie to ta poraziBudulman píše: Tak,to jsem teda vedle,co za kabel,jinak moc dík za rady,všem,Budulman
Je tam pouze com port,zatím tam je 95,ale chci tam dát 98 a GPRS internet,to mas potom smolu
ASUS A6T AP017
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Milhauz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem řešil tento problém... a ještě k tomu se připojit na disk s WinXP což se mi nepodařilo. Tak jsem to vyřešil následovně.
1,Vytvořil jsem si boot cd s dosem a instalačkou win 95.. (na ten můj už 98 byly moc
) přidal Volkov comander a ovladač myši (lenost).
2, 2 diskety . DOS a VC
Na svém compu spustil DOS z Cd a noťasu z disket . spustil VC (na obou compech) dal kopírovat instalaci a šel na pivo no spíš piva
.
Po úspěšném zkopírov¨ání spustil Install 95 a bylo to..
A že nemáš LPT je divné...
No pak tu mám ještě Externí CD-Romku na LPT to je paráda...sice než jsem přišel jak ji zprovoznit v DOSu bylo dílo ale lepší než kopírovat přes LPT nebo COM.
1,Vytvořil jsem si boot cd s dosem a instalačkou win 95.. (na ten můj už 98 byly moc
2, 2 diskety . DOS a VC
Na svém compu spustil DOS z Cd a noťasu z disket . spustil VC (na obou compech) dal kopírovat instalaci a šel na pivo no spíš piva
No pak tu mám ještě Externí CD-Romku na LPT to je paráda...sice než jsem přišel jak ji zprovoznit v DOSu bylo dílo ale lepší než kopírovat přes LPT nebo COM.
něco jsem složil , ale je to spiš kalkulačka

- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Budulman
- Začátečník

-
Jasné,že tam mám LPT,zapoměl jsem to napsat,takže mi stačí kabel na spojení LPT,potom nějakej program a je vše v pohodě????Milhauz píše:Taky jsem řešil tento problém... a ještě k tomu se připojit na disk s WinXP což se mi nepodařilo. Tak jsem to vyřešil následovně.
1,Vytvořil jsem si boot cd s dosem a instalačkou win 95.. (na ten můj už 98 byly moc) přidal Volkov comander a ovladač myši (lenost).
2, 2 diskety . DOS a VC
Na svém compu spustil DOS z Cd a noťasu z disket . spustil VC (na obou compech) dal kopírovat instalaci a šel na pivo no spíš piva.
Ta doba toho inst.mi nevadí,mám tu ještě další komp,zábavu si najdu,jinak díky
ASUS A6T AP017
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- Budulman
- Začátečník

-
- Bajgy
- Středně pokročilý

- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ved som ti napisal ze si sprav systemovu disketu tam pusti na tom notebooku norton commander a aj na druhom pc a tam si mozes spravit spojenie cez lpt na jednej strane budes mat svoj disk alebo cdrom podla toho kde sa budes prave nachadzat pri spojeni a na druhej strane bude disk nootebooku a mozes zacat nahravat 1000x testovaneBudulman píše:síťovku nemám,můžrte mi ještě říct jakej ten program je nejlepší??Jiri Drak píše:A nemas u toho notebooku sitovku ?
- Lemra
- Čestný člen

- Budulman
- Začátečník

-
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Budulman
- Začátečník

-
¨neni moc dulezite,co je zac,ale co umi,dokaze poradit a nic za to nechce a to se dnes ceni,jsem rad,ze taci lide jsou, PCT je supersovicka2001 píše:jen bych poupravil že Lemra je "pouze" mod, tak aby nám tu nezpychl...![]()
![]()
![]()
jinak bych se taky připojil jako kolektivně, protože díky PCTčku už jsem vyřešil docela dost IT problémů ...
Budulman
ASUS A6T AP017