Audigy & Audigy 2

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

TomV píše:Za 2) DSP. Nebo taky APU, nebo jak tomu kterej výrobce říká - prostě procesor. Tady je to stejné, jako u grafických karet - vemte si softwarovej rendering - velká zátěž CPU a kvalita nevalná. Stejně je to u podpory EAX (A3D, apod.) u integrovaných zvukovek - všechno počítá CPU a kvalita je "tak aby se neřeklo". No a když je na kartě DSP, může to počítat ten, a jelikož je k tomu optimalizován, může to počítat dokonce mnohem líp, než softwarová emulace. Takže totéž, jako u 3D akcelerace obrazu, jen tady jde o 3D akceleraci zvuku.
- mno tome, u me na abitu nf-s 2.0 integrovana zvukovka podporuje eax 1+2 a zatez cpu je minimalni, coz se o sblive! a fortissimu rict nedalo (obe jsem mel a prodal)
- urcite nema tak kvalitni vystupy jako audigy 1&2, to je jasny ale na poslech hudby staci a ve hrach me zajima vykon...
oldskool pc - xbox - xbox360
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lipfeather »

Počkal bych na Audigy 3 PCI express.

To bude palba :) :D
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

roxik píše:- mno tome, u me na abitu nf-s 2.0 integrovana zvukovka podporuje eax 1+2 a zatez cpu je minimalni, coz se o sblive! a fortissimu rict nedalo (obe jsem mel a prodal)
Tohle je bohužel věc ovladačů. :-( To je dost smutný, když výrobce nacpe na kartu silné DSP a pak zprasí ovladače tak, že je to ve výsledku pomalejší, než integrovaná zvukovka se softwarovou akcelerací... :-(
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

TomV píše:Tohle je bohužel věc ovladačů. :-( To je dost smutný, když výrobce nacpe na kartu silné DSP a pak zprasí ovladače tak, že je to ve výsledku pomalejší, než integrovaná zvukovka se softwarovou akcelerací... :-(
- ja vim, s ovladaci od creativu jsem si uzil dost, taky si pamatuju jak dlouho creativu trvalo vydat sblive! ovladace a software pro windows xp
- jsem si vedom faktu, ze integrovane zvukovky nejsou zadne terno, stejne tak ta moje na abitu... ale pres to vse je pro me nakonec lepsi nez "nadupane" karty od creativu - vykonnove ve hrach (a eax2 mi na moje repro bohate staci) a financne taktez :roll:
Naposledy upravil(a) roxik dne úte 13. dub 2004, 01:12, celkem upraveno 1 x.
Lukin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukin »

roxik píše:
TomV píše:Tohle je bohužel věc ovladačů. :-( To je dost smutný, když výrobce nacpe na kartu silné DSP a pak zprasí ovladače tak, že je to ve výsledku pomalejší, než integrovaná zvukovka se softwarovou akcelerací... :-(
- ja vim, s ovladaci od creativu jsem si uzil dost, taky si pamatuju jak dlouho creativu trvalo vydat sblive! ovladace a software pro windows xp
- jsem si vedom faktu, ze integrovane zvukovky nejsou zadne terno, stejne tak ta moje na abitu... ale pres to vse je pro me nakonec lepsi nez "nadupane" karty od creativu - vykonnove ve hrach (a eax2 mi na moje repro bohate staci) a financne taktez :roll:
Jsem si vedom faktu, ze kazdy ma to "nejlepsi" jinde, ale tohle se opravdu neda srovnavat, kvalita zvuku Audigy 2 a integrovane zvukovky(aspon teda u me) je uplne nekde jinde, kdo to asi neuslysi, tak neuveri.
Athlon 2500XP+@zatim2420MHz(220x11)-Watercooled, ABIT NF7-S r.2.0, OCZ 512MB 433MHz CL 2 EL , ATI Original Radeon 9700@9700Pro-Watercooled, Fortron FSP350-60PN(PF) 350W, Chieftec DX-01BD-U, SB Audigy 2 ZS, GENIUS SW-5.1HT Surround, DVD Toshiba, Samsung Spinpoint 160GB PATA, LCD 17" IIyama prolite 431s-black
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

Lukin píše:Jsem si vedom faktu, ze kazdy ma to "nejlepsi" jinde, ale tohle se opravdu neda srovnavat, kvalita zvuku Audigy 2 a integrovane zvukovky(aspon teda u me) je uplne nekde jinde, kdo to asi neuslysi, tak neuveri.
- ale ja jsem nepsal o kvalite zvuku, ale o vykonu ve hrach....
samozrejme pokud budu uvazovat kvalitu vystupu karty, tak audigy je nekde jinde... ostatne jak uz napsal TomV:

"Plnohodnotná karta obsahuje (krom kodeku a případného DSP) poměrně dost složité výstupní obvody, které přímo ovlivňují (k lepšímu, samozřejmě) kvalitu produkovaného analogového signálu"

- kdyz jsem byl vlastnikem sblive!, nasledne fortissima 3 a v napr. v ut2003 nebo star trek elite force 2 jsem zapnul eax, tak sel framerate vyrazne dolu, tak ze hra nesla rozumne hrat - a o tom pisu - zvuk muze byt jak chce kvalitni, ale kdyz se mi hra trha se zapnutym eax (a ten od zvukove karty ocekavam. kdyz hraju hry) tak fakt, ze kvalita zvuku vyssi nez na integrovane zvukovce pro me nehraje roli...

- je to vzdy otazka, co clovek chce - clovek, co posloucha, nebo upravuje hudbu asi zvoli plnohodnotnou zvukovou kartu

ale to uz jsme se docela odchylili od puvodniho tematu (kvalita zvuku audigy1 vs 2) :wink:
Lukin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukin »

Aha promin, ale nevim, co je podle Tebe meritko u zvukove karty "vykon ve hrach", jsem myslel, ze kvalita zvuku, tak mi to prosim zkus vysvetlit.
Zpet k temamtu:Podle me, kdo ma audigy 1, tak pro nej nema moc smysl kupovat a menit za Audigy 2, ale kdybych kupoval zvukovku na misto integrovane, tak bych sel do Audigy 2, mel jsem obe dve doma a pri reprodukci hudby ten rozdil neni nijak markantni, ale pri hrach celkem dost, takze pro hrace je lepsi volba Audigy 2, ale jestli to nekdo chce spis na poslech hudby, tak bych spis volil Fortissimo.
Athlon 2500XP+@zatim2420MHz(220x11)-Watercooled, ABIT NF7-S r.2.0, OCZ 512MB 433MHz CL 2 EL , ATI Original Radeon 9700@9700Pro-Watercooled, Fortron FSP350-60PN(PF) 350W, Chieftec DX-01BD-U, SB Audigy 2 ZS, GENIUS SW-5.1HT Surround, DVD Toshiba, Samsung Spinpoint 160GB PATA, LCD 17" IIyama prolite 431s-black
wena
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wena »

Lukin píše:Aha promin, ale nevim, co je podle Tebe meritko u zvukove karty "vykon ve hrach", jsem myslel, ze kvalita zvuku, tak mi to prosim zkus vysvetlit.
Zpet k temamtu:Podle me, kdo ma audigy 1, tak pro nej nema moc smysl kupovat a menit za Audigy 2, ale kdybych kupoval zvukovku na misto integrovane, tak bych sel do Audigy 2, mel jsem obe dve doma a pri reprodukci hudby ten rozdil neni nijak markantni, ale pri hrach celkem dost, takze pro hrace je lepsi volba Audigy 2, ale jestli to nekdo chce spis na poslech hudby, tak bych spis volil Fortissimo.
A co při přehrávání dvd filmů?
CPU : Opteron 146, Chladič : Boxovaný, Základní deska : DFI LanParty UT NF4Ultra-D, Paměť : Seitec 2x512MB DDR400, Grafika : nVidia 7600GT, HDD : 2x Hitachi 250GB SATA2, 2x Samsung 250GB SATA2, Mechanika : DVD-RW LG GSA-4166B, Zvukovka : Audigy 2 ZS, Repráky : Genius HT 5.1, Zdroj : LC Power 550W, Monitor : LCD 19" - Samsung SyncMaster 193P, Operační systém : Microsoft Windows XP Professional, Internet : WiFi 8000kbps/4000kbps - 300Kč, WiFi AP : AirCA8 5GHz, Myš : Logitech MX518
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

Lukin píše:Aha promin, ale nevim, co je podle Tebe meritko u zvukove karty "vykon ve hrach", jsem myslel, ze kvalita zvuku, tak mi to prosim zkus vysvetlit.
mas sz s vysvetlenim, v tomhle threadu je to uz trochu off-topic
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lipfeather »

Prostě Audigy 2 a bastafidli!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:

LOCK PLEASE......... :wink:
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

roxik píše:- mno tome, u me na abitu nf-s 2.0 integrovana zvukovka podporuje eax 1+2 a zatez cpu je minimalni, coz se o sblive! a fortissimu rict nedalo (obe jsem mel a prodal)
- urcite nema tak kvalitni vystupy jako audigy 1&2, to je jasny ale na poslech hudby staci a ve hrach me zajima vykon...
Otázka je proč je to s integrovanou rychlejší. Ne zřídka kdy to bývá hlavně tím že softwerovej EAX nehraje ani polovinu zvuků co taková audigy na hardwarovym eax. :wink:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

Jája píše:
roxik píše:Otázka je proč je to s integrovanou rychlejší. Ne zřídka kdy to bývá hlavně tím že softwerovej EAX nehraje ani polovinu zvuků co taková audigy na hardwarovym eax. :wink:
to by me docela zajimalo :wink:
mas to nejak podlozeny, nebo jsi osobne testoval? :roll:
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

roxik píše:
Jája píše:Otázka je proč je to s integrovanou rychlejší. Ne zřídka kdy to bývá hlavně tím že softwerovej EAX nehraje ani polovinu zvuků co taková audigy na hardwarovym eax. :wink:
to by me docela zajimalo :wink:
mas to nejak podlozeny, nebo jsi osobne testoval? :roll:
No s nforce zvukovkou nemam měřitelnou zkušenost ale předpokládám že na tom bude po této stránce podobně jako ostatní AC97 kodeky.
Kamoš má integrovanou CMI9739 a v Colin rally 3 je slyšet vpodstatě jen motor a pár drobností, kdežto s SBlive 5.1 je slyšet řazení, brzdy, hrabání kol atd.
Je to hlavně ovladačema stejně jako u grafik - nekaždý vykreslují to co mají a semtam si něco vypustí.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

Jája píše:Kamoš má integrovanou CMI9739 a v Colin rally 3 je slyšet vpodstatě jen motor a pár drobností, kdežto s SBlive 5.1 je slyšet řazení, brzdy, hrabání kol atd..
tak tohle mi nic nerika :lol:
pro priklad cmr4 a toca 2 (obe demika) zvucej krasne... a hluchej nejsem, nerekl bych ze nejaky zvuky chybi :lol:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

roxik píše:
Jája píše:Kamoš má integrovanou CMI9739 a v Colin rally 3 je slyšet vpodstatě jen motor a pár drobností, kdežto s SBlive 5.1 je slyšet řazení, brzdy, hrabání kol atd..
tak tohle mi nic nerika :lol:
pro priklad cmr4 a toca 2 (obe demika) zvucej krasne... a hluchej nejsem, nerekl bych ze nejaky zvuky chybi :lol:
Tech her je daleko víc - Rallisport challenge, No one lives forever atd atd... napr. na CMI8739 je to des a bes, rozdil oproti livku i audigy obrovskej. Jenže ono je to o tom, že kdo "pravou" zvukarnu nepoznal, tak si asi s tou polovičatostí onboardu vystačí :wink:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

Sentenced píše:Tech her je daleko víc - Rallisport challenge, No one lives forever atd atd... napr. na CMI8739 je to des a bes, rozdil oproti livku i audigy obrovskej. Jenže ono je to o tom, že kdo "pravou" zvukarnu nepoznal, tak si asi s tou polovičatostí onboardu vystačí :wink:
abit nf-s 2.0 ale cmi8739 nema... a ta CMI je shit, slysel jsem ji
a jak jsem psal vyse, vlastnil jsem i jine zvukovky, troufl bych si napsat, ze "opravdove" :lol: ... livka, fortissimo3
ale vypada to ted tady tak, ze me creativaci umlati argumentama, ze integrovany (jakykoliv) je proste shit... a s tim nesouhlasim :)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

roxik píše: ale vypada to ted tady tak, ze me creativaci umlati argumentama, ze integrovany (jakykoliv) je proste shit... a s tim nesouhlasim :)
Koukni na recenze - radsi hledej zahranicni, tady jich moc neni... Oproti A2 jsou opravdu i ty "nejlepsi" onboardy dost jinde.... Je tezky presvedčovat nekoho kdo si stoji na tom, že ta jeho "slavna" onboardovka je zázrak světa. :wink:
btw. od onboardu k napr. A1, A2 utíká spousta lidi - videl si nekoho kdo vyhodí audigy 2 a zapne si onboarda ??? :twisted:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

Sentenced píše:Je tezky presvedčovat nekoho kdo si stoji na tom, že ta jeho "slavna" onboardovka je zázrak světa. :wink:
ale ja si nestojim za tim co jsi napsal..... ze moje "slavna" onboardovka je zázrak světa.. dokonce jsem to ani nenapsal a ani si to nemyslim
btw. od onboardu k napr. A1, A2 utíká spousta lidi - videl si nekoho kdo vyhodí audigy 2 a zapne si onboarda ??? :twisted:
ne nevidel
btw psal jsem o zde svych zkusenostech s creative sblive! a hercules fortissimo3, ne o audigy1&2 -> sblive i fortissimo jsem prodal, kdyz jsem zjistil ze mi integr.zvuk na ne abitu (a neni tam CMI, ani neni v zadnem smeru slavny) staci.... a obe "real" zvukovky me kazda svym zpusobem zklamaly...
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

No on taky SB LIVE neni žadnej zazrak (asi jsme každej psali o nečem malinko jinym) - ve spouste her jsou s nim taky problemy (už je to proste dedeček) a FPS jdou pri pouziti livka celkem dolu (tady na foru byl zajimavej test od Jirky Draka). Místo livka bych se nejaky "novy" onboardovky vůbec nebál :wink:
Ale A1 a A2 jsou opravdu jiná liga.

Lukin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukin »

wena píše:
A co při přehrávání dvd filmů?

Jelikoz ma Audigy 2 ZS podporu DD a i DTS tak prehravani DVD filmu je opravdu lahudka :)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“