Více kanálů = vyšší výkon
Při osazení dvou modulů do nesprávných slotů poběží v single channel (správné zapojení popsáno v manuálu desky)
Lichý počet modulů (3,5,7) nemusí každá platforma rozdýchat (k tomu se ještě vrátíme v následujících kapitolách, kde se podíváme na různé kombinace modulů).
aha, jsem si právě myslel a našel, že to je certifikace a že naopak fungují všude..
tak díky za upozornění
(ot - místní bazar: dřív než jsem si něco koupil jsem uživatele prolustroval, dneska se dá prodávat zmetek a ihned dát LOCk, nemá to smysl, místní bazar upadl na úroveň bazoše. Osobní zkušenost před měsícem koupená i5 se super OC, která se ukázala jako totální šmejd. Inzerát zamčen ihned po odeslání.)
Jaký máš za procesor ? Deska za 4 tácy se 1333 MHz ramkama je nezvyklá kombinace
Pokud i5..K či i7 tak stávající moduly prodej a přejdi na 2x8GB 2133 MHz, budeš mít v budoucnu výkonovou rezervu.
Naposledy upravil(a) certes dne stř 7. čer 2017, 15:58, celkem upraveno 2 x.
kupoval jsem to tady na bazaru, před 2 lety. Skříň fractal R2, seasonic s modulární kabeláží...
A dobrá deska... bylo v ní G3258 na Noctue to jsem vyměnil za 4670K
Ty paměti jsem nikdy neřešil, je pravda, že těch 1300 už dneska moc nefrčí
Je defakto jedno které. Můžeš koupit i 1x8GB a tu zapojíš na 1 kanál a ty dvě 4GB spolu na druhej kanál, v tu chvíli ti normal pojede symetrickej dual. Opět je celekm jedno kterou. Třeba: