Zdravim odbornikov.
Rad by som poprosil vasu radu.
Pred tromi rokmi som si kupil zostavu co mam v popise. Skladal som ju sam, ale nie je to moja prva zostava, takze si nemyslim, ze by som urobil nieco zle pri montazi.
PC funguje bez problemov az na zalezitost o ktorej sa chcem poradit.
Pred nejakym casom som si vsimol, ze PC pri studenom starte niekedy roztoci naplno vetraky, monitor je bez signalu a na doske sa ukaze chybny kod 00. Toto sa ale nedeje vzdy a ak sa to aj stane, staci urobit 1-3 tvrde restarty pc a problem zmizne a PC nabehne a funguje na 100%.
Na forach som cital, ze je to problem s doskou alebo s CPU (resp. s ich komunikaciou), moje pokusy o napravu ale nevysli.
Co som skusal:
- rozmontovat pc, vybral som CPU a skontroloval piny na doske, vsetko ok, ziadna zmena
- znizit pritlak CPU chladica na CPU, ziadna zmena
- PC prevadzkujem pretaktovane, dal som vsetko do defaultu - problem sa zhorsil - kod 00 sa objavoval castejsie a bolo treba viac restartov, aby PC nabehlo
- pokusy so zmenou nastaveni v BIOS - len pretakt CPU, nizsi pretakt CPU, RAM na default (2,133 MHz), RAM manualne na 3,200 MHz, RAM na 3,200 MHz cez XMP, nic nepomohlo, niektore zmeny situaciu zhorsili ako pri nastaveni na default
- odpojenie nepotrebnych zariadeni (disk, zvukovka atd), ziadna zmena
- novy BIOS, ziadna zmena
Rad by som poradit, ci nema niekto skusenejsi napad, co s tym. Mam posledny mesiac pred vyprsanim zaruky, tak toto beriem ako posledny pokus o napravu pred reklamaciou, do ktorej sa ale nehrniem, pretoze nechcem byt mesiac bez PC a problem sa prejavuje len nahodne.
Diky za akekolvek rady.
Kupco
Asus Maximus VIII Ranger - Error Code 00
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- kupco
- Začátečník
Asus Maximus VIII Ranger - Error Code 00
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
- zsdx
- Začátečník
-
Re: Asus Maximus VIII Ranger - Error Code 00
Kod 00 dle navodu neni pouzit, zato D0 (na tom displeji zrejme vypadajici uplne stejne) je 'CPU initialization error'.
Nabizi se tedy pujcit/koupit si jine CPU a vyzkouset ho.
Nabizi se tedy pujcit/koupit si jine CPU a vyzkouset ho.