GeForce RTX 3080(Ti) - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: GeForce RTX 3080 - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od keistown »

Pajka píše:to je špatně a dlouhodobě s tím nvidia nic nedělá.
No to je fajn, ale tezko muze neco delat s tim, ze konkurence byla v takovym stavu, ze jsem stejne vybiral jenom z Nv grafik.
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Ja myslim ze jak se bude trh postupne zasycovat, tak se taky trvani dostupnosti bude prodluzovat, takze tak tragicky bych to nevidel.
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Pajka píše:tak to neměli vydávat,
To ma byt vtip ? To jako meli prvne vyrabet nekolik mesicu desitky milionu karet na sklady a pak je zacit prodavat az nekdy pristi rok na jare ? Vsechny strategicky plany a marketing hodit do kose a nechat AIB, aby se jim mesice valely karty ve skladech ? Obvykle problemy s dostupnosti produktu, po kterym je enormni poptavka a tady se z toho div nedela obri spiknuti nVidie za ucelem ozebraceni nebohych hracu a jako by slo o zivot. Si pockejte jak se zacne zasycovat trh a zacne to byt dostupnejsi a ustali se i cena. nVidia tohle nijak neovlivni, nema svoje vyrobni kapacity a muze jen nabizet "svoje" (jsou stejne vyrabeny u partnera) karty za stanovenou cenu jako to delala i u miningu. Nic vic s tim neudela.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

spajdr píše:A proč tam nedají preorder možnost? furt jak blbec čekat jestli se to tam náhodou objeví, nějaké auto notify nikdy fungovat nebude, když je to za minutu pak pryč.
Jsem téhož názoru...tímto způsobem není vůbec šance jakoukoliv kartu 3080 koupit. Pořád uvedeno - "Těšíme se - viz. Alza" nebo "neznámá cena - viz. czc" či "není na skladě - viz. nvidia store"...Opravdu nechápu, proč není možnost předobjednat...tímto způsobem aby člověk u počítače spal a sledoval to 24 hodin denně, což asi není úplně reálné :roll:
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Takže týdně chodí k nám podle Igora Staňka mezi 200-300 kusů týdně, z toho samozřejmě většina má Alza. Malá část z toho skončí u koncového zákazníka (to už neříkal, ale připadá mi to tak zatím). Kolik kusů dorazí týdně pro nás a Německo (máme to prý společné) to už Igor není schopen zjistit.
Naposledy upravil(a) spajdr dne úte 29. zář 2020, 16:46, celkem upraveno 1 x.
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

Donic protoze by si lidi predobjednali xxx modelu u xxx prodejcu... radeji prodas to co ti prijde za cash, nez spolehat, ze si to dotycny nakonec vyzvedne a hlavne zaplati...
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

No je fakt, že jsem to neplatil předem a dodatečně to zaplatit předem už asi nelze.
EDIT.: Aha, tak to lze předem uhradit dodatečně po dotazu na Alza podpoře.
GeorgeeCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od GeorgeeCZ »

spajdr píše:No je fakt, že jsem to neplatil předem a dodatečně to zaplatit předem už asi nelze.
je úplně jedno jestli to platíš předem nebo při doručení, slušný obchod tě dá do pořadníku a pak by podle něho měl rozesílat zboží zákazníkům. Navíc platit dopředu zboží s neznámou dodací lhoutou je nesmysl, Vem si že v krajním případě takto můžeš prodejci bezúročně pujčit třeba na několik měsíců.. :D
To, že se nepochybně x karet z dodávek ztratí mezi zaměstnance a lidi kolem nich, mě nepřekvapuje, ale s tím těžkou něco uděláme. :lol:
CPU: i7 9700K + NZXT Kraken X62 MB: MSI MPG Gaming EDGE AC Z390 GPU: ASUS STRIX RTX 3080 OC RAM: HyperX Predator 2x8GB 3333Mhz SDD: Evo 970 500GB HDD: Seagate Baraccuda 2 TB PSU: EVGA SuperNOVA 750 G+ Case: NZXT H500i LCD: Samsung C27JG5 1440p @ 144 Hz + LG OLED B9 55"
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

A tak, kdyby to nevypadalo že něco v dohledné době dojde, tak bych dal objednávku zrušit a peníze by mi poslali zpět.
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

GeorgeeCZ píše:Navíc platit dopředu zboží s neznámou dodací lhoutou je nesmysl, Vem si že v krajním případě takto můžeš prodejci bezúročně pujčit třeba na několik měsíců.. :D
To, že se nepochybně x karet z dodávek ztratí mezi zaměstnance a lidi kolem nich, mě nepřekvapuje, ale s tím těžkou něco uděláme. :lol:
Tohle je naprostá pravda! Proč platit za něco, kde je neznámá dodací lhůta....navíc to není málo peněz. Paradoxně TS.Bohemia nabízí 3 karty tzv. KOUPIT, ale bohužel termín neznámý...a to nemluvím o cenách za 27. - 28.tis. Kč !!!!! - viz. https://www.tsbohemia.cz/elektronika-ko ... v_5749=ano&
Asi nebudu moc lidí, kteří tam pošlou své peníze a 100% jistotu mít nebudou...To by tam muselo být uvedeno - koupit a skladem, pak je to v pořádku....
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

No já sice mám termín neznámý ale aspoň za cenu 18990,- což mi příjde schůdnější než to dávat Alfě za 27K. Je to na prd.
Ptolemaya
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ptolemaya »

Hele ted ti reknu vtip jo mam objednavku za 21 karta dodani nezname a dnes se prodali asi 4 za 27 :) mimochodem nezlob se na me ale 27 za tufku kdyz za tu cenu mas trio x je nebo asus strix oc
Zofrenko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Zofrenko »

toto ale slušny obchod nieje :D

Obrázek
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Ptolemaya píše:Hele ted ti reknu vtip jo mam objednavku za 21 karta dodani nezname a dnes se prodali asi 4 za 27 :) mimochodem nezlob se na me ale 27 za tufku kdyz za tu cenu mas trio x je nebo asus strix oc
A jak prodají 4 karty za 27.litrů, když u nich není uvedena ani cena (tedy kromě TS.Bohemia)....
renek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od renek1 »

To je dnešek na alze. Všechno TUF
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) renek1 dne úte 29. zář 2020, 17:32, celkem upraveno 2 x.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
Ptolemaya
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ptolemaya »

Donic píše:
Ptolemaya píše:Hele ted ti reknu vtip jo mam objednavku za 21 karta dodani nezname a dnes se prodali asi 4 za 27 :) mimochodem nezlob se na me ale 27 za tufku kdyz za tu cenu mas trio x je nebo asus strix oc
A jak prodají 4 karty za 27.litrů, když u nich není ani cena (tedy kromě TS.Bohemia)....
Jsi vylezl z pod kamene? :D Nevis ze alza nahodi cenu ( pokazdy o neco vetsi nez ta predchozi ) a potom tam zase napise tesime se?
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Nevylezl jsem z pod kamene...Já jsem na Alze kromě "těšíme se" nikdy žádnou cenu neviděl...a to se tam dívám dost často. Zřejmě asi vždy v blbou dobu :bigups:
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

renek1 : dobrý postřeh, až tam bude halda Gainwardek nonGS tak začnu psát hned na Alzu.
Ptolemaya
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ptolemaya »

V pravo na eshopu kdyz jsi ve spravne kategorii rtx 3080 nebo rtx 3090 vidis kdy nekdo naposledy koupil na eshopu ( alespon vetsina jich tam je nektere prodeje tam nejsou vubec ) Ale pro predstavu dnes tufky za 27 000 :) Jinak ty kart ymizi do minuty nekdy i daleko driv... Takze nejspis proto je tam nevidis, protoze hned jak je prodaji za 27 napisou cena neni urcena tesime se a priste je prodaji za 27 500 protoze bfu nevi kolik ma stat stala a bude stat.

Spajdr: Dneska meli pres 5 Gainward rtx3090 a neni tam uvedena ani jedna jako prodana, takze se na to moc nespolehej ze se tam musi objevit
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“