@flanker: v tuto chvíli je šance nulová. Ta karta na Alze není ani bokem

Nicméně, konečně zalistovali TUF RX 6800 XT, takže pro vás tam bude v tomto měsíci zrecenzován alespoň tenhle Radeon.
Moderátoři: Walker1134, Wilik
Tak to je celkem pěkné, těch 1700-1800rpm je kolem 37-38dBA, to se dá. Ono záleží i na hře, některé tituly dokáží ždímat z karty více. Třeba u cyberpunk77 s RTX mi teplota nepřesáhne 66°C a cca 1600rpm ale Metro s RTX leze k 70°C a karta na to reaguje zvýšením otáček ma 2020rpm (40dBA - co je nepříjemné). Nastaveno na 900mV @ 1900Mhz, možno bych mohl zkusit trochu níže s frekvencíLion_K píše:GAINWARD GeForce RTX 3060 Ti Ghost LHR
Kartu jsem koupil pro mlaďase v akci u Alzy (16.999,- Kč)
Bez "poladění" karty jsou větráky hodně hlučné. V zátěži větráky i více jak 2100ot.
Undervolt té kartě pomohl, ale s programem ...
Kartu jsem tedy "umravnil" přes EXPERTool™ a výsledek není špatný. Větráky jsou sice ještě slyšet, ale už nejsou tak pronikavě rušivé.
Jak bude zase chvilka, tak ještě poladím otáčky, teplotní rezerva tam menší je.
GPU-Z - záznam v konstantní zátěži
Diky za tip, objednano za 11800,- pres https://imobily.euwebwalker píše: ↑stř 16. bře 2022, 08:51 Receneze:
Gigabyte AORUS GeForce RTX 3060 ELITE 12G >>
gigabyte-aorus-rtx-3060-elite-12g-review-pct.jpg
https://www.gpureport.cz/recenze/344-gi ... 344&page=1
Za mě velmi dobrá karta, ideální pro ty, co chtějí dále taktovat (PL až +41%)
Provedeno, vzal jsem Asus dual 3060 za již akceptovatelnějších 11,3k (předtím 13,5k) a přesně jak psal Zenith: no, funguje to. Ty FPS navíc jsem v té míře přibližně získal, část z nich jsem leckde vyměnil za vyšší detaily, ale je znát, že ten stroj to limituje už citelně. S tímhle už to dožije a když bych obracel korunu, už bych při dnešních cenách nad tu 1050Ti u podobného stroje nešel. Nefanatikům podobný upgrade nedoporučuju.DOC_ZENITH píše: ↑čtv 28. dub 2022, 21:28 Jako no, fungovat to bude.Co se dá očekávat, no, spousta CPU bottlenecku ale záleží jako vždy co hraješ. 12GB zajistí aby se netexturovalo do RAM tzn PCI-E nebude bottleneck.