Win 10 instalace - disk bez oddílů
Moderátor: Loki5567
- sakumprask
- Nováček
-
Win 10 instalace - disk bez oddílů
Ahoj,
Na mém nesmrtelném T5600 mi odešel disk a tak jsem šel do nového. Mám nyní Barracudu 7200 1T a bohužel se mi při instalaci windowsů neukazuje žádná možnost na vytvoření oddílů ani místa, kam bych mohl W instalovat. Při načítání se mi v rapid storage technology enterprise zobrazí HDD (nemám nastavený raid). Příkazový řádek + diskpart mi ukáže jen instalační flashku. Při diagnostice mi to hlásí, že nejsou připojeny žádné HDD.
Původně jsem tam měl ještě PERC desku kvůli Raidu, kterou jsem vyhodil.
Mohl by mi prosím někdo poradit?
Děkuji
Sakumprask
Na mém nesmrtelném T5600 mi odešel disk a tak jsem šel do nového. Mám nyní Barracudu 7200 1T a bohužel se mi při instalaci windowsů neukazuje žádná možnost na vytvoření oddílů ani místa, kam bych mohl W instalovat. Při načítání se mi v rapid storage technology enterprise zobrazí HDD (nemám nastavený raid). Příkazový řádek + diskpart mi ukáže jen instalační flashku. Při diagnostice mi to hlásí, že nejsou připojeny žádné HDD.
Původně jsem tam měl ještě PERC desku kvůli Raidu, kterou jsem vyhodil.
Mohl by mi prosím někdo poradit?
Děkuji
Sakumprask
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- zsdx
- Začátečník
-
Re: Win 10 instalace - disk bez oddílů
Vzdyt tam skoro tu mys mas - Nacist ovladac. Pak ten disk uvidis.
- sakumprask
- Nováček
-
To jsem zkoušel, ale nenašlo to žádný ovladač :/
- Jey
- Středně pokročilý
-
Že by byl na stránkách výrobce základní desky?
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- sakumprask
- Nováček
-
Ovladače jsem už nějaké stahoval na druhou flashku, ale nepomohly. Tak nevím, jestli nestahuji něco jiného :/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Jey
- Středně pokročilý
-
Přestože netuším, co stahuješ, tak zřejmě ano. Mělo by jít o ovladač řadiče pevných disků.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- zsdx
- Začátečník
-
Mel by ti stacit balik WinPE 10.0 driveru (vzdyt co jineho je instalator), prip. ten vetsi Balicek ovladacu k nasazeni Win10.
- Briketa
- Začátečník
-
Podívej se v BIOSu na nastavení řadiče disků. Měl by být v režimu AHCI a ne v RAID.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
NB: Dell Latitude 5510
- sakumprask
- Nováček
-
Stáhl jsem WinPE 10.0 + všechny ovladače oficiálně dostupné na dell support pro T5600. Flashku jsem označil, ale žádný ovladač mi to nevzalo :/. Rar jsem rozbalil
AHCI mám nastavené. RAID mi to ani nenabízí.
AHCI mám nastavené. RAID mi to ani nenabízí.
- killerek
- Začátečník
-
A vidi ten disk vubec BIOS notebooku?
- sakumprask
- Nováček
-
- Adamoz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mám stejný problém
viz obr. výše
viz obr. výše
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě hledáš něco jako iaStorVD.sys kterej bys měl najít v paklu s IRST ovladačem.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!