Každopádně, XTX by měla stát o nějaký 5tis+ méně než 4080ka.. tomu ale v reálu samozřejmě není to znamená že 4080 je aktuálně lepší deal..
Pokud by byl ale rozdíl v ceně třeba těch 5-6tis..
Tak má člověk na výběr..
-Buď si připlatím a vezmu 4080 co má menší spotřebu a lepší RT..
-Nebo oželím pár watu rozdílu.. RT mě třeba nezajímá a XTX má celkově o pár šušňů lepší výkon A je o 5-6tis levnější tak si vezmu tu.
Tady je prostě na výběr..
ale
Realita taková není a rozdíl až nastoupí nereferenčky u nás na trh bude tak 1-2tis v ceně mezi XTX a 4080 to dělá RTX4080 lepší volbou
To ale neznamená že 4080 ZA 1400euro je dobrý deal.. ne.. jen to co teď bohužel předvedlo AMD po hypu jen dělá 4080ku lepší volbou.
Původně jsem chtěl upgradnout na 4080 pak jsem viděl tu cenu a recenze takže ee.. takže jsem čekal na AMD že si koupím tu.
Pokud by byl scénář s rozdílem ceny 5-6tis tak bych si tu XTX i vzal, ale nebudu kupovat XTX v nějaké nereferenční lepší verzi za 35tis ty karty takovou cenu mít nemají a mě to odradilo od nákupu.
Kdyby stála třeba Nitro+ 29k vzal bych jí. 35+ za ní dávat nebudu.. vyčkám si na další verze / karty a uvidím.
nějak tak to právě vidím.. chtěl jsem XTX nebo 4080 ale ty prachy jim za to prostě dávat nebudu už jen z principu a počkám si .. na 3080ce co mám to čekání zase takový problém není.