Přijde mi, že ty recenze už generuje jen nějaká AI.
GeForce RTX 4070 Ti - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Ache
- Pokročilý

Re: GeForce RTX 4070 Ti - info, recenze, zkušenosti
Asi tak, má to smysl na to vůbec klikat? asi ne... Aušus už byl v x dalších recenzích v launch-day. Podezřelý je, jak každá karta dává stejné OC pamětí, přitom tady na fóru je pěkně velký rozptyl.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- webwalker
- Začátečník

Třeba tuhle?
Ale až za 14 dní, příští týden bude jedna specialitka od červených
@Ache: Popravdě, moc jsem z téhle TUFky nevytáhl, ale mnohem více jak z té STRIX. Co bych měl ale dodat k té TUFce, coil wine u mě téměř žádný!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Vivec
- Středně pokročilý

To mě příjde zajímavější tahle PNY:
https://www.suntech.cz/produkt/621939-p ... riple-fan/
"OC" verze na TPU byla nejtišší verzí:
https://www.techpowerup.com/review/pny- ... oc/37.html
podle obrázků to vypadá na stejný chladič.. Za 400,- navíc oproti INNU mi to přijde lepší kauf, záruka stejná..
podle obrázků to vypadá na stejný chladič.. Za 400,- navíc oproti INNU mi to přijde lepší kauf, záruka stejná..
- Ache
- Pokročilý

Hmm a ani podle specifikací má jen něco málo přes 30cm délku. To vypadá na hodně dobrý model!
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- Thellwin
- Administrátor

Tak ačkoliv o tom Innu už toho tady bylo napsáno dost, tak na klasickou recenzi té karty se určitě podívám, protože tuhle kartu nerecenzoval snad nikdo nikde.
Mě přišel celkem zajímavý ten Palit GamingPro OC na CZC za 22k, tak jsem si řekl, že ho vyzkouším, byl za stejnou cenu jako Inno, v těch asi dvou recenzích, co jsem na tu kartu našel vycházel hodně dobře jak co se týče provozních vlastností tak třeba default boostem, i když to bude zřejmě kusová záležitost, kde v průměru boostoval k 2900 Mhz.

Jen nevím, kdy se k tomu dostanu ...
Mě přišel celkem zajímavý ten Palit GamingPro OC na CZC za 22k, tak jsem si řekl, že ho vyzkouším, byl za stejnou cenu jako Inno, v těch asi dvou recenzích, co jsem na tu kartu našel vycházel hodně dobře jak co se týče provozních vlastností tak třeba default boostem, i když to bude zřejmě kusová záležitost, kde v průměru boostoval k 2900 Mhz.

Jen nevím, kdy se k tomu dostanu ...
Goldnoob team proud member!
- Ache
- Pokročilý

Rozborka toho INNO3D - backplate je propojen thermalpady, takže to není jen na okrasu:
https://www.youtube.com/watch?v=BOpq6tf5jUY
https://www.youtube.com/watch?v=BOpq6tf5jUY
- Donic
- Mírně pokročilý

Má někdo zkušenost s tou značkou PNY, u nás jsem ji v prodeji dříve neviděl...odkud vlastně je ten výrobce PNY? Každopádně hlučnost 27.5 dBA a otáčky 1167 RPM se mi zdají neuvěřitelně skvělé, nejlepší...až se tomu nechce věřit. V czc prodávají 3 modely od PNY - Verto Triple Fan, Gaming Verto TF a Gaming Verto TF OC...ale nejsou vůbec levné = od 25,5 do 27K, což není málo (docela ranec). A těch 27.5 dBA a 1167 RPM má konkrétně jaký model? Ten na Suntechu určitě není OC...Vivec píše: ↑stř 15. úno 2023, 13:49 To mě příjde zajímavější tahle PNY:
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

PNY je starej výrobce, byl tady už v dobách prvních geforce, ale pak se stahli z EU trhu, teď se na něj dostávaj zpět. PNY neni moc co vytknout. Ono dnes těžko najdeš odpadlíka, spíš bych dokonce poukazoval na "tradičně zprofanované" značky jako na ty horší. Ala co ti dnes bude pískat spíše, cheap Gainward nebo drahej asus hmm? Kde ti odejdou dříve fany, u sociálního Inna nebo u gigabytu hmm?
PNY je společně s Leadtekem dvorní výrobce NV. To jsou ti kdo pro NV dělá Quadra a Tesly. Kdyby stáli za prd, NV by si je do této kritické pozice nenajala, takže asi tak, s klidem kup.
PNY je společně s Leadtekem dvorní výrobce NV. To jsou ti kdo pro NV dělá Quadra a Tesly. Kdyby stáli za prd, NV by si je do této kritické pozice nenajala, takže asi tak, s klidem kup.
- marek16
- Začátečník

Jestli chce někdo měsíc starý Inno (třeba do menší skříně, momentálně nedostupný) výměnou za tu PNY nebo Palita, můžeme se domluvit... 
(jo počkat, koukám že ta PNY je drahá, tak to asi nic
)
(jo počkat, koukám že ta PNY je drahá, tak to asi nic
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K
Quis custodiet ipsos custodes?
Quis custodiet ipsos custodes?
- Thellwin
- Administrátor

Tu PNY zdražili o 1400,- ... u Suntechu už jsem zaznamenal poněkolikáté změnu ceny brzy po tom, co tady na fóru někdo linknul odkaz na výhodnou koupi. Asi na to maj nějakej systém 
- Donic
- Mírně pokročilý

U Suntechu teď stojí PNY RTX 4070 Ti Verto Triple Fan 23813 Kč...asi tu cenu zvedli o 1400 Kč, ale pořád je ještě o necelých 1700 Kč levnější než na czc
- Donic
- Mírně pokročilý

Ještě se vrátím k tomu Suntechu...kupoval tam někdo zde z fóra v poslední době nějakou grafickou kartu, případně jiné komponenty? Oni totiž většinou u zboží píší = skladem do 1 dne nebo skladem do 2 dnů, veškeré zboží že je na "externím skladu"....a tam se uvádí někdy i hodně kusů. Sice mají levné ceny, ale v recenzích lidi čekají týden i více na zboží a někteří ho stále nedostali. Ze zajímavosti by mě docela zajímalo, kde ten tzv. externí sklad je, ale spíše mě jde i o osobní zkušenost s dobou dodání a s případným přistupem k vrácení věci ve 14 dnech...Díky
- pepezdepa
- Začátečník

-
Já si u Suntechu objednal RTX 4080 MSI Ventus za 32K a po pár dnech mi oznámili, že už ji nemají na skladě. Přitom v době objednání byly 3. Tatík tam ale koupil nedávno grafiku a ta mu došla během pár dní normálně.
- Donic
- Mírně pokročilý

Takže asi takové "kinder vajíčko" s překvapením...alias buď to vyjde anebo ne
- dave7
- Nováček

-
Já tam bral minulý týden CPU, rámky a chladič. Po objednávce to objednali a druhý den to expedovali. Třetí den jsem to měl doma.
- pepezdepa
- Začátečník

-
- GamesPeter
- Začátečník

-
Kupoval jsem tam svoji Gainward Phantom RTX 4080, která tam svítila 2X skladem za cenu lehce přes 32K a třetí den byla doma. Kdybych k tomu nebral ještě zdroj, který byl skladem u dodavatele, tak věřím, že by objednávku expedovali hned druhý den. Suntech je spolehlivej a léty prověřenej obchod. Ceny tam mají někdy o dost lepší než na Alze a CZC, ale nesmí se moc dlouho čekat. Když tam je něco za dobrou cenu a hned se vyprodají 2 ze 3 nebo všechny skladovky, tak to hned z nabídky zmizne a objeví se to až druhý den za cenu stejnou jako všude jinde. Je to zkrátka o náhodě a o štěstí.
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D COOLER: Noctua NH-D14, MB: MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI RAM:, 64GB (2X32GB) Kingston Fury Beast Black 6000MHz CL36 GPU: Gainward RTX 4080 Phantom 16GB, 1. SSD: Kingston A2000, M.2 1TB, 2. SSD: Crucial MX500 1TB, PSU: ASUS TUF GAMING 850W, CASE: CoolerMaster Cosmos II, LCD: LG 27GL850 27" 1440p @ 144 Hz OS: Microsoft Windows 11 Home 64bit MOUSE: Logitech G502 Lightspeed + Logitech G240 mouse pad, KEYBOARD: Logitech G915 Lightspeed TKL GL Tactile
- Thellwin
- Administrátor

Palit GamingPro OC, fotky pro porovnání se social Innem.

Boost z krabice v Quake II RTX byl 2865 MHz. Projel jsem s tím párkrát Port Royale a tam to bylo stejné.
Klasické OC u jádra je +/- stejné jak ostatní 4070 Ti co nemají znatelně vyšší PL, cca 2980 až 3000 MHz protože karta při autovoltáži 1.1 V neustále seděla na PL, ale paměti celkem příjemně překvapily. Port Royale, který na mém social Innu při hodnotách nad +1550 MHz padá tady v klidu projel +1750 MHz, padlo to až na tuším +1820 MHz a poslední "stabilní" frekvenci mezi tím se mi hledat nechtělo.
Undervolt 3000 MHz @ 1.075 V jel stabilně na 2970 MHz při přidání na tuším 1.08něco V už to zase začalo narážet na PL a frekvenci to shazovalo pod 2950 MHz. Btw ten PL lze zvýšit jen o zanedbatelných 15 W na rovných 300 W.
Teploty dle očekávání v pohodě, dualBIOS se nekoná takže autofan profile je jen jeden a asi OK, zerofan byl funkční a v záteži teplota jádra v defaultu nešla přes 66 st. fany u toho jedou ani ne na třetinu max. otáček.
Co mě trochu zklamalo byl fakt, že z nějakého důvodu ta karta v idle stavu žere lehce přes 20-25 W, zatímco social Inno si vezme 5-8 W. Nechce se mi věřit, že by ty blikátka žraly tolik navíc.
Nevím, jestli mě to přesvědčilo udělat výměnu za Inno, ještě to musím promyslet, každopádně jako nová karta za 22k je to určitě dobrá koupě, kdyby to bylo někde skladem

Boost z krabice v Quake II RTX byl 2865 MHz. Projel jsem s tím párkrát Port Royale a tam to bylo stejné.
Klasické OC u jádra je +/- stejné jak ostatní 4070 Ti co nemají znatelně vyšší PL, cca 2980 až 3000 MHz protože karta při autovoltáži 1.1 V neustále seděla na PL, ale paměti celkem příjemně překvapily. Port Royale, který na mém social Innu při hodnotách nad +1550 MHz padá tady v klidu projel +1750 MHz, padlo to až na tuším +1820 MHz a poslední "stabilní" frekvenci mezi tím se mi hledat nechtělo.
Undervolt 3000 MHz @ 1.075 V jel stabilně na 2970 MHz při přidání na tuším 1.08něco V už to zase začalo narážet na PL a frekvenci to shazovalo pod 2950 MHz. Btw ten PL lze zvýšit jen o zanedbatelných 15 W na rovných 300 W.
Teploty dle očekávání v pohodě, dualBIOS se nekoná takže autofan profile je jen jeden a asi OK, zerofan byl funkční a v záteži teplota jádra v defaultu nešla přes 66 st. fany u toho jedou ani ne na třetinu max. otáček.
Co mě trochu zklamalo byl fakt, že z nějakého důvodu ta karta v idle stavu žere lehce přes 20-25 W, zatímco social Inno si vezme 5-8 W. Nechce se mi věřit, že by ty blikátka žraly tolik navíc.
Nevím, jestli mě to přesvědčilo udělat výměnu za Inno, ještě to musím promyslet, každopádně jako nová karta za 22k je to určitě dobrá koupě, kdyby to bylo někde skladem
- Ache
- Pokročilý

Phe.. stále slabota. OC začíná tam, kde Port Royal projde i na +2000 MHz
Ta spotřeba v idle je dost podezřelá, LED kolotoč sice asi něco sežere, ale tolik mě přijde jako nesmysl. Jede to IDLE na těch 210MHz? a VRAM 405MHz
- Thellwin
- Administrátor

Mě ty VRAM přijdou OK, ne každý dostane GDDR7X edici. Když si vzpomenu na ten Gainward Phantom, co nedal ani +1200 ... 
Takty byly normálně dole v idle, tak mě to právě zarazilo když jsem viděl, že to nejde pod 20 W.
Takty byly normálně dole v idle, tak mě to právě zarazilo když jsem viděl, že to nejde pod 20 W.