Je to skvělá hra, koupím někdy ve slevě, páč už jsem jim to zaplatil na PSku.
Ale doufám, že tam zase nezprasí controller input na PC, v HZD měly z nějakýho důvodu joysticky na PC mnohem horší citlivost než na PS, a hrozně blbě se s tím mířilo... (stejnej controller, dualshock z PS5)
No konecne.Jednicku jsem si "setril" na 4K OLED, ale nakonec jsem jsem to nerozehral pac mela vyjit dvojka na PC.Ted si to konecne strihnu 1+2 najednou.
Žádný benchmark jsem tam nenašel. Jinak hra vypadá naprosto impozantně, ve vizuálu utíká prvnímu dílu o parník, atmosféra je dechberoucí, optimalizace za jedna, do plných v nativních 4K to jede 60+, ale musel jsem nahodit strop OC
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Jak pouziju ten "tahostril" v tutorialu na PC?Zadna napoveda co mam zmacknout se neukazuje.Hraju na xbox one x gamepadu. https://www.youtube.com/watch?v=B1NcNyFi5S0
Edit:Asi nakej bug.Po restartu hry to uz ukazovalo napovedu a uz to funguje.
Tak po delsim hrani a testovani DLSS/DLAA/FSR2/XESS musim rict, ze rozdil mezi DLSS/FSR je ve 4k naprosto minimalni.Mozna az budu ve meste, tak tam bude nakej rozdil s shimeringem, ale v prirode je to na 99.9% stejny.DLAA taky moc nedela a nevyplati se to proti DLSS pouzivat.Mozna o 1% lepsi proti DLSS.Jediny co vypada blbe je XESS.V celem obrazu jsou jakoby mrizky a vypada to blbe.
Jinak na 4080super ve 4K vse max cca 70Fps.Frame gen funguje dobre, ale moc vykonu to neprida ze 70fps cca 90-100fps.Lepsi asi bude pro 4K zapnout DLSS a mit cca 100fps bez frame gen.
HDR implementace taky perfektni.Ani jsem nemusel nic nastavovat.Cerna je cerna a ne sediva jako u vetsiny her.Hra ma dobrej kontrast.
Grafika jako takova ale zase takovej skok proti Zero Dawn neni.Hra ma lepsi textury a o neco bohatsi prostredi, ale nakej next gen skok to neni.Ale zase na druhou stranu je jen o neco malo narocnejsi.V zero dawn jsem mel ve 4K s DLAA cca 80fps a tady mam 70fps.
Takze krome zpackaneho XESS to vypada na dobrej port.
Tyjo to jsme možná hráli každej jinou hru, protože mně ten skok oproti prvnímu dílu přijde dosti znatelnej co se grafiky týče..
S tou černou barvou jsem rád, že nejsem jedinej, kdo si toho všímá.. k čemu je člověku OLED, když je každá druhá hra zprasená nějakým šedivým filtrem