Sobo píše: ↑pát 31. bře 2023, 12:59Ma nekdo zkusenosti (nebo nasel nekde na internetu) se Seagate Firecuda 530?
Pokud bys mi poradil, jak tyto disky zmerit spravne v konzoli PS5? Mam tam Firecudu pac jsem mel na ni dobrou slevu tu dobu a bezi tam uz asi rok. Problem je ze ji nechci vytahovat ven a stejne tak nelze vytahnout treba jejich naletovanej SSD od Sony co je soucasti. Beha to dobre jak ma, ale mereni by bylo v takovem pripadne zajmave.
Seagate ma smysl treba do PC pro toho kdo chce 4TB, to Solidigm nema.
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 64GB 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
Ahoj, jaký mi doporučíte disk pro systém a VM? Na hry by mohl vhodný Transcend MTE220S 2TB, přestože jak píšete ve vedlejším topicu neexceloval a trpí rychlou degradací.
Vzhledem k použití očekávám vyšší počet zápisů. Preferuji tudíž delší záruku a více TBW.
Pro VM ti to snad může být úplně jedno ne? Jednak tam bude hodně zápisů samo o sobě, takže jsi safe a pro případ nouze/rozbití stejně předpokládám, že budeš mít snapshot.
Tak ve velkých korporátech jsou procesy nastaveny tak, že po refreshi HW se disky musí "bezpečně" nechat zlikvidovat u drahé schválené firmy, aby nikdo nemohl ukrást tajemství. Ta dá korporátnímu IT certifikát. Proč by to ta drahá firma nebo korporátní ajťák šrotovali, když to stačí domluvit, vystavit štempl a párkrát pro sichr přepsat a vydělat ještě na bazoši? Toto bude podobná praxe...
Dřív jsme kupovali repasované Delly a každý měl na disku štítek s.necim jako erased a datum.
Možná to zkusím, docela mě láká disk u kterého nebudu muset řešit degradaci a 2 TB by byl taky upgrade. Rychlý je dost a prachy dobrý. Jen nemám kabel, tak ho nebudu moct otestovat až/jestli přijde
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Neda mi a chci se zde zeptat, co rikate kdo na kvalitu SATA SSD od znacky Apacer? Kamarad to koupil do stareho PC, no divil se slo mu tam instalovat system ale neslo z disku bootovat. Dal ho na reklamaci.
Duvod vyberu byl ten ze resil zivnost, rychlost a pak pomer cena vykon. Jine se mu zdalo zbytecne drahe.
Apacer AS350X 512GB
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 64GB 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
Nevyplatilo. Vždycky když jsem sáhl po SSD, co není Samsung nebo Crucial (a to ještě ty trošku lepší řady, ne nutně pro, ale zas né BX), tak jsem nadával jak špaček. Ti ostatní výrobci-přebalovači tam cpou naprosto odpadní NAND i controllery, a výsledkem je shit, kterej se projevuje třeba jako obrázek dole.
Reálně tím "ušetříte" možná do pětistovky, a následně X hodin řešíte reklamace, reinstaly windows a neskutečnej voser při používání.
Je to podobný jako šetřit na pneumatikách, akorát tady neriskujete fyzický, ale duševní zdraví
Když už člověk tlačí na cenu, tak aspoň nějakou značku, co ty storage produkty vyrábí, třeba WD SN570 1TB se dá sehnat za 1100 Kč, což je v podstatě o 50-100 Kč dráž, než ty naprostý noname značky typu Apacer.
Člověk od toho nemůže čekat kvalitu jako od P44 Pro, ale WD si aspoň vyrábí controller, má super soft, je to TLC, dlouhá záruka a slibují až 600 TBW endurance. Za 1100 Kč není o čem za 1TB.