Jakou teplovodivou pastu?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- jikleser
- Nováček
-
Jakou teplovodivou pastu?
Ahoj, jakou teplovodivou pastu koupit ? Jaká je nejlepší, co se týče kvality a výkonu v odvádění tepla? Mám na výběr: Cooler Master Gel Maker, Kryonaut Extreme a MX-6. U toho Kryonauta jsem slyšel, že vysychá a teploty jdou pak nahoru. Ten CoolerMaster také není špatný, v testech porazil i Gelid GC Extreme.
- Dusan
- Začátečník
Re: Jakou teplovodivou pastu?
Každý má na to svůj ověřený a vyzkoušený názor, za mě osobně je docela fajn Noctua NT-H2
Pc- Intel- AMD
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Popsáno to tady je, komplet několika stránkové téma.
Za mě AC MX-4 a nebo to co píše Dusan.
Za mě AC MX-4 a nebo to co píše Dusan.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
- JohnXXL
- Mírně pokročilý
Osobne na nb a obyc starsi sestavy na udrzbu davam mx4 stale a ted na lepsi a vykonejsi a i u sebe mam uz delsi dobu na test pastu od evolveo ptero tc1 a zatim dobry. Srovnatelny dost s drahym Kryonautem za me.
Naposledy upravil(a) JohnXXL dne sob 8. črc 2023, 19:36, celkem upraveno 1 x.
MB: Asus ROG Strix Z690-A D4 CPU: i7-13700K @P5.6/E4.5GHz Cooling: Water block RAM: 128GB Crucial DDR4 3200MHz@3600MHz CL18 Čerpadlo: EKWB D5 Vario Motor + Alphacool D5 TOP Radiator: MO-RA3 420 black 4x NF-A20 PWM Chromax @500rpm
VGA: EVGA RTX 3080TI FTW3 Ultra EK Vector FTW3 HDD: FireCuda 530 2TB + 970 EVO 1TB, 2x WD Purple 8TB Case: Chieftec BigToWER + Corsair AX1600i Monitor: MSI G274QPF + EIZO FlexScan EV2460BK
VGA: EVGA RTX 3080TI FTW3 Ultra EK Vector FTW3 HDD: FireCuda 530 2TB + 970 EVO 1TB, 2x WD Purple 8TB Case: Chieftec BigToWER + Corsair AX1600i Monitor: MSI G274QPF + EIZO FlexScan EV2460BK
- jikleser
- Nováček
-
Python.P - a rozdíl mezi MX-4 a MX-6? Všude je udáváno, že 6 je o 20% lepší, než 4.
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Cooler Master Gel Maker je na prd, trpi na vytlaceni pasty z pod chladici plochy po nejakem case, coz se u Gelid GC Extreme nestava.
Pripadne vzit novinku od Thermal Grizzly - Kryosheet (nabizi vice rozmeru, je treba si premerit kolik budes potrebovat).
Pripadne vzit novinku od Thermal Grizzly - Kryosheet (nabizi vice rozmeru, je treba si premerit kolik budes potrebovat).
- satanicek666
- Začátečník
-
Mx4 furt má u mna najlepsi pomer cena/výkon. Skúšal som kade čo. Ale furt som ostal pri mx4. Nikdy má nesklamala. Nedávno na starý pc som kúpil na 8700k kryonaut. Po pól roku teploty boli vysie ako keď som ju aplikoval. Tá že dam mx4 Bo kryonaut mi vystačil na raz. Tak som použil mx4 ktorú som použil v roku 2018 na i 7 8700k,zatvoril som ju a použil zase v roku 2022. A teploty take iste ako čerstvo aplikovaný kryonaut
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
- jikleser
- Nováček
-
satanicek666 - taky chci použít MX-6 na 7800X3D. MX-6 by měla být o něco lepší, než MX-4. Jak funguje na 7800X3D? Jaké máš teploty?
- satanicek666
- Začátečník
-
V mojom popise máš cpu aj chladič. Co-30 teploty vvtestoch 80C v hrach teraz v lete do 70C a jeseň zima cca 65C do 900rpm chladič. Pasta mx4 a s mx6 nemam skúsenosť.
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
MX-6 je tady chvílí na to abych ji hodnotil. MX-4 používám léta a funguje...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- Jey
- Středně pokročilý
-
Zkusím se zeptat tady, sice je tu už na tohle téma několik založených témat, ale.. Jak je to z hlediska nezávadnosti těch past? Měl jsem nějakou běžnou silikonovou (bílý silikon) a trochu lepší (šedý silikon), kupované ještě z GM(E). Pak jsem je nějak zkoumal a na obalu je uvedeno "pozor toxické pro vodní organismy" (člověk). Obecně tohle dát do pc v malém množství asi bude ok, pokud pasta neleze z chladiče / procesoru na všechny strany. Ale stejně se dlouhodobě zahřívá / vypéká. Samozřejmě je otázka, co drží emulzi pohromadě, aby nevyschla (chemie). Ale obecně si nemyslím, že se jedná o celkově a především dlouhodobě dobrý nápad.
Používal jsem ji na server, pak jsem nechal radši chladič bez pasty, u běžného PC používám Thermal Grizzly Aeronaut. Proto by mě zajímala obecná nezávadnost. Mám zkušenost, že není dobré mít na stole třeba laserovou tiskárnu (uvolňuje ozón) a znáte jak to smrdí v serverovně (vypalování hliníku, mědi, protipožární cokoliv).
Používal jsem ji na server, pak jsem nechal radši chladič bez pasty, u běžného PC používám Thermal Grizzly Aeronaut. Proto by mě zajímala obecná nezávadnost. Mám zkušenost, že není dobré mít na stole třeba laserovou tiskárnu (uvolňuje ozón) a znáte jak to smrdí v serverovně (vypalování hliníku, mědi, protipožární cokoliv).
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Když je dobrá pasta a dobře udělaný PC, tak se nemá co vypékat...
Ohledně závadnosti, no košér to nebude, ale vzhledem k tomu jaké množství už jsem vyplácal a žádný problémy zdravotní nemám, tak bych to asi u běžného člověka co postaví 3 kompy do roka neřešil.
Jasný, oblizovat to nebudu...
Ohledně závadnosti, no košér to nebude, ale vzhledem k tomu jaké množství už jsem vyplácal a žádný problémy zdravotní nemám, tak bych to asi u běžného člověka co postaví 3 kompy do roka neřešil.
Jasný, oblizovat to nebudu...
- Jey
- Středně pokročilý
-
Nejde o ochutnávky, ty by mohli zařadit třeba do nové řady X-Factor nebo na YT, ale o uvolňování zahříváním, vypařováním. Spoustu lidí tu psalo, že nějaká pasta časem vyschne, vytvrdne, apod. Bude to asi nejspíše těžká chemie, silikon je ještě celkem OK, ale třeba ten tekutý kov + příměsi proti vysychání, vytvrdnutí, apod.
(+ varování na obalu). Šetřil bych množství.
Kdysi mě někdo varoval před tím, že se ve výrobě PC komponent začíná vyskytovat olovnatá pájka a nevím jaká je nyní situace, šetří se úplně na všem a tohle zřejmě človek nikdy nepozná. Dost možná že půjde o jen o nejlevnější komponenty, ale takovou informaci výrobci nikdy neuvádí (nebo jestli se tam vztahuje nějaká norma?).
(+ varování na obalu). Šetřil bych množství.
Kdysi mě někdo varoval před tím, že se ve výrobě PC komponent začíná vyskytovat olovnatá pájka a nevím jaká je nyní situace, šetří se úplně na všem a tohle zřejmě človek nikdy nepozná. Dost možná že půjde o jen o nejlevnější komponenty, ale takovou informaci výrobci nikdy neuvádí (nebo jestli se tam vztahuje nějaká norma?).
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).