Upgrade procesoru

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Odpovědět
Lukas04
Nováček
Nováček

Upgrade procesoru

Příspěvek od Lukas04 »

Ahoj potřebuji poradit ohledně upgrade procesoru nyní mám Intel Core i5-4440 3.10GHz základovku mám MSI B85-G41 a chtěl bych ten procesor nahradit výkonnějšího něco co má aspoň 4,4GHz jako třeba Intel Core i7-4790K nebo nějakou alternativu ale nevím co vše potřebuji abych mohl mít výkonnější procesor a zároveň nemusel kupovat i novou desku nebo jiné součásti.
Mr.Nigga
Začátečník
Začátečník

Re: Upgrade procesoru

Příspěvek od Mr.Nigga »

Tady https://www.msi.com/Motherboard/B85-G41 ... upport#cpu si projdi procesory, které tvoje deska podporuje. i7-4790K je to nejsilnější co můžeš použít. Smysluplnost takového upgradu nechám na tobě, já bych do něj šel za předpokladu, že nové cpu seženu za hodně nízkou cenu.

Jinak nová platforma, takže deska + cpu + paměti
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Mnohem levnější a na Ebayi doslova za hubičku bejvaj Xeony s podobnými parametry a tohle je platforma kde ještě Intel neblokoval použití Xeonů v desktop deskách.

Tu máš Haswell Xeony, zajímaj tě E3 v3, ty by všechny měly ject v té tvojí desce.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_I ... well-based
JohnXXL
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JohnXXL »

Lukas04 : jak piše DOC a nebo připadně podle peněz pořešit něco ještě lepšího ale to znamena novou desku cpu a ramky....
MB: Asus ROG Strix Z690-A D4 CPU: i7-13700K @P5.6/E4.5GHz Cooling: Water block RAM: 128GB Crucial DDR4 3200MHz@3600MHz CL18 Čerpadlo: EKWB D5 Vario Motor + Alphacool D5 TOP Radiator: MO-RA3 420 black 4x NF-A20 PWM Chromax @500rpm
VGA: EVGA RTX 3080TI FTW3 Ultra EK Vector FTW3 HDD: FireCuda 530 2TB + 970 EVO 1TB, 2x WD Purple 8TB Case: Chieftec BigToWER + Corsair AX1600i Monitor: MSI G274QPF + EIZO FlexScan EV2460BK
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“