Rozdíl mezi wifi kartou do M.2, PCIe nebo USB (externí)…?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
TomiMomi
Začátečník
Začátečník

Rozdíl mezi wifi kartou do M.2, PCIe nebo USB (externí)…?

Příspěvek od TomiMomi »

Dobrý den

Přemýšlím nad koupí nové desky. Chci se zeptat ale obecně – je nějaký rozdíl mezi wifi kartou která se strká do M.2 slotu, wifi do PCIE slotu a externí wifi kartou, která se připojuje přes USB konektor...?

Pokud já vím, tak rozdíl defakto není žádný (výrazný- žádný)… vše funguje stejně…? (rychlost, spolehlivost, stabilita, žádné pády wifi sítě náhodné, silný signál atd…)? Ano? Je úplně fuk do jakého typu WIFI karty (M2, PCIE, USB…) půjdu…?

Vím, že ty do m2 slotu jsou většinou bez antény, takže to skoro „nefunguje“ (nejde reálně používat), takže je nutné dodatečně separátně dokoupit antény co se dají do zdířky/záslepky pro karty vzadu od PC a zapojí se dva tenké káblíky na m2 slot wifi kartu. PCIE karty mají už vlastní anténky, takže není nutné dokupovat a piplat se se zapojováním…
U „externí wifi karty“ (říká se tomu tak ne) přes USB port mě napadá pozitivum, že ji můžu kdykoliv jednoduše odpojit a použít pro libovolné jiné PC kdekoliv to potřebuju… Nevýhoda teoreticky mě napadá, že přes USB port to můžu občas blbnout (?) (vím že mi USB porty občas různě blbly)…? Je to pravda…?

Jsou prostě nějaké realistické rozdíly mezi wifi kartou do M2, PCIE, nebo USB…? Podle mého laického názoru NE, ale nejsem si jistý, proto se ptám…

Děkuji
zsdx
Začátečník
Začátečník

Re: Rozdíl mezi wifi kartou do M.2, PCIe nebo USB (externí)…?

Příspěvek od zsdx »

Do stolniho pocitace patri kabel a ne wifi!
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Re: Rozdíl mezi wifi kartou do M.2, PCIe nebo USB (externí)…?

Příspěvek od CyberDeath »

M2/PCIe je to same ... u USB3 počitej s malinko vyšším lagem a hure rizenyma systemovya prostredkama. :-D
Ale bezny uzivatel fakt rozdil nepozna.
Tiger Lake ES 0000 8c/16t 4.4Ghz, Erying H570, 64GB DDR4 3200 CL22 Samsung, Asus A21, SST-ET700-MG, 2TB Faxiang S790
2TB Samsung PM9A1,Asus RTX 3070 Dual OC 8GB 350W mod + EKWB FullCover, All Water Cooled - GPU, CPU, 2x360 rad, ARCTIC P12 PWM
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“