Ryzen 5 9600X a Ryzen 7 9700X - info, recenze

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Pajka
Začátečník
Začátečník

Re: Ryzen 5 9600X a Ryzen 7 9700X - info, recenze

Příspěvek od Pajka »

WILLLESS píše: čtv 8. srp 2024, 20:35 Když nic jinýho, tak počkat na vyladění biosů atd. Např. Hardware Unboxed má výrazně horší výsledky než dost jiných recenzí, těžko říct, co jim tam hnije. Možná bios nebo něco takovýho. Každopádně jim to žere nějak moc ve srovnání s ostatníma.
Gamers nexus taky skoro nic nenaměřil
koukal jsem na dalsi recenze a vetsina naměřila herní výkon do 5% rozdíl

někdo mohl mít lepší kousky, s kombinací metodiky (AMD v testovací metodice psala, aby zen4 byl testovan na pomalejsich pametech)
WILLLESS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od WILLLESS »

Výkon šel nahoru od zenu 4 až s PBO (ve hrách teda moc ne), ale ta energetická efektivita bez něj tam byla. HWU tam nemá ani výkon, ani efektivitu a docela dost komentářů na to naráželo. Spotřeba toho CPU byla výrazně vyšší než v mnoha dalších recenzích, ale výkon ne. BTW, GN tam má výrazně vyšší energetickou efektivitu oproti 7700x. Jiná věc je 7700 a 7800x3d, ale oproti 7700x vypadá o dost líp než u HWU. Těžko říct, co je příčina. Jako za tu cenu vedle zenu 4 to stále nemá smysl tak jako tak, ale je to stále novinková přirážka, tak si to asi nějak sedne.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ty nové CPU nijak extra energeticky efekitvní nejsou jen maj 65W ala 88W TDP limit. Ono to proti 7700X se 160W limitem vypadá efektivně, ale 7800X3D stock je často lepší a když se vezme 7700 bez X ala CPU se kterym by se to mělo srovnávat tak celý tadyto halo efektivity rychle vyprchá.

Btw, to že ty CPU maj brutální výkon v AVX512 se už ví, ale vypadá to že i jinej server SW jim dost sedne.

https://youtu.be/A11d0uBhP_o?t=285

Vypadá to že AMD prostě navrhlo dobrej server CPU, ale konzumní úlohy mu moc nesednou. Ono i to jejich IPC co deklarovali nemusí bejt lež, stačí tam započítat tyhle úlohy + AVX512 a v průměru to vyjde na mnohem větší uplift než v hrách, bohužel pro nás. Ale Epycy na těhle chipletech budou boží.
WILLLESS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od WILLLESS »

Mě tady šlo hlavně o HWU recenzi kde jim fakt něco hnije - žere to mnohem víc než ostatním, ale výkonu to nějak víc nemá. U ostatních to taky není zázrak, ale o něco lepší než 7700 to většinou je, více méně výkon 7700x se spotřebou 7700 non-x. Jako replacement se stejnou cenou v pohodě, ale to je tak všechno. Generace na přeskočení je přesnej popis, asi nejvíc tomu pomáha Intel z kterýho budou lidi přecházet jinam... :oops:
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Ty procesory v zásadě nejsou až tak zlý. Pro všechny BFU nabídnou kosmetický nárůst výkonu při o třetinu nižší spotřebě, pro nás všechny ostatní nabídnou +10% nad minulou generaci po vylazení.

Problém jsou ceny starší generace.
9700X neobstojí proti Ryzenu 7900X v aplikacích a neobstojí proti 7800X3D ve hrách a oba jsou levnější a Ryzen 9 7900 ho sestřelí i v té efektivitě, aplikacích a skoro dorovná ve hrách a zase je levnější.
9600X stojí jako 7700X, na který nestačí v aplikacích a ve hrách je to plichta.

V podstatě není důvod to kupovat ani do nového PC.
Ryzen 9800X3D@PBO/-40CO|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL28 TUNED || Sapphire RX7900 XTX@2,95GHz 1,088V~385W || Kingston KC3000 2TB || Toshiba 6TB Surveillance S300 || ROG STRIX 1000W GOLD || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell S3422DWG
Pajka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pajka »

jak psal zenith
zen4 na 65W se chova dost podobne jako zen5 na 65W, jedinej HWU na to poukazal (vysledky konzultoval i s AMD a jsou v pradku) mozna meli i horsi kousek
koukni na recenze 7700 vs 7700X a herni rozdily uvidis minimalni
amd vetsinu opila rohlikem o energeticke efektivite, ale malo kdo zkousel herni testy s 125W
je skoda ze novinarina neni vic kriticka
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

DOC_ZENITH píše: pát 9. srp 2024, 00:58 Vypadá to že AMD prostě navrhlo dobrej server CPU, ale konzumní úlohy mu moc nesednou. Ono i to jejich IPC co deklarovali nemusí bejt lež, stačí tam započítat tyhle úlohy + AVX512 a v průměru to vyjde na mnohem větší uplift než v hrách, bohužel pro nás. Ale Epycy na těhle chipletech budou boží.
přesně, je to CPU co je dobře navržené pro určitý typ úloh a v těch exceluje, ale není to takový ten univerzální procesor s dobrým a vybalncovaným výkonem pro všechno jako třeba ZEN3/4. AMD se hodně zaměřila na paralelizaci a propustnost a nikoliv ultimátní sigle-thread výkon (v tomto ohledu je to takový Bulldozer II) Vlastně by se ani neměl jmenovat ZEN, protože právě tu vybalancovanost nenabízí....

další věc ve které exceluje je efektivita /zejména v laptopech/ a to s ohledem na to že je to 4nm produkt je skvělé, byť má brzy přijít ještě lepší 3nm refresh (ale jen do ntb) a to bude ještě lepší 8)

V tomto ohledu bude Zen6 něco jako Steamroller II, marginálně vylepšená předchozí architektura s potenciálně lepším interconnectem (stacking) a větší cache, frekvence už asi budou jen stagnovat a budou se přidávat jádra a protože další generace budou vycházet ze základů ZEN5, tak nějaká zasadní změna přijde až dojde opět k rebootu architektury :| a to je hodně vzdálená budoucnost
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

Case NZXT H230 Silent, CPU AMD Cezanne, Ryzen 7 5700G + SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024, GPU Sapphire Radeon RX 7600 8GB, MB Gigabyte Aorus B550-PRO V2, 16GB DDR4 4400Mhz CL18 Patriot Viper 4 Blackout, system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB, Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III , data HDD WD RED 1TB SATA III, Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR, Win 10-64 bit Pro, zdroj Cooler Master V550 Semi-Modular 550W 80 PLUS GOLD
Pajka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pajka »

tady je pracovni efektivita 9600x vs 7600
v prumeru tech cca 16% tam je

https://uploads.disquscdn.com/images/59 ... 071913.jpg
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Tak tady něco ode mě:

https://www.alza.cz/amd-ryzen-7-9700x-recenze-a-testy
https://www.alza.cz/amd-ryzen-5-9600x-recenze-a-testy

Grafy stejný, kontext jinej. Novinka je, že spotřebu měřím na 8pinech, tz. hardwarově.

TBH byl to hell. Přeměřoval jsem to třikrát a s realeasy BIOSů se furt mírně, ale jistě zvedal výkon. S prvním, co už měl 1.2.0.0 AGESA mi nešlo (nepostovalo) ani hýbat s tRFC, další BIOS dal hra od hry +10 %.

V notičkách od AMD jsem nic ohledně měření Zen4 s pomalejšíma DRAM neviděl. V podstatě jsem to nastavil podle nich, tz. PBO co šlo, limity na MB a CO dle kusu. S Shaperem jsem si hral asi dvě hodiny a nepoznal jsem nikde rozdíl, tak jsem zůstal u CO.

Chaotickej a nepřipravenej launch jako vždy s tím bonusem, že "final" BIOS přišel pozdě a to už byly CPU na cestě zpět kvůli recallu a btw, moje žádný typo na IHS neměly.

Doufal jsem, že to rechecknu s Arrow Lake, ale ty zas vypadají na odklad. Nějak mě to přestává bavit :)
michalos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michalos »

To Elkim, Miso, proc jsi to meril jen s PBO? To je trochu nonsense ne?
Case: Jonso RM3, CPU: AMD Ryzen 9800X3D, MB: TUF GAMING B650M-PLUS WIFI, RAM: 64GB DDR5 Corsair Dominator TITANIUM FE 6000 MHz CL30-36-36-76, VGA: Intel Intel Battlemage 16GB GDDR6 SSD: 2x Samsung 990 PRO 2TB (System) + USB/Sata 7,68TB Micron 5210 ION (enterprise), Sandisk Professional G-DRIVE 24TB, PSU: Enermax MaxTytan 1050W, Corsair K100 RGB OPX US layout, Panasonic TX-65JZ2000E, Samsung 27" Odyssey OLED G6 (G60SD) Linksys Velop PRO 7 OS: Windows 10 Enterprise
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Jak jsem psal, přesně takhle to bylo v notičkách od AMD. Jak bys to rád viděl ty? Ber v potaz, že když na launch přeměřuješ 15+ CPU a do toho zkoumáš a měříš nový, tak na nějaký větší hrátky s hromadou proměnnejch prostě čas není. Byl to tentokrát fakt hroznej záhul a nechal jsem na tom o dost víc času, než jsem chtěl.
jctrnacty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jctrnacty »

del42sa píše: pát 9. srp 2024, 07:12 V tomto ohledu bude Zen6 něco jako Steamroller II, marginálně vylepšená předchozí architektura s potenciálně lepším interconnectem (stacking) a větší cache, frekvence už asi budou jen stagnovat a budou se přidávat jádra a protože další generace budou vycházet ze základů ZEN5, tak nějaká zasadní změna přijde až dojde opět k rebootu architektury :| a to je hodně vzdálená budoucnost
Vetsinou se po vydani nove arch. tweakuje, takze team resi uzka hrdla a vylepsuje co se nepovedlo. Naopak ocekavam zlepseni, rikal to i Mike Clark pri interview, ze do zenu 5 neaplikovali uplne vse co meli v planu. Tenhle launch byl nesmyslnej fail diky nastavenemu tdp.
Viz skatterbencher https://www.youtube.com/watch?v=3GV7q6CV7GY
Ryzen 5800X3D, Dark rock 4, Msi Prestige creation X570, Asrock RX 6800 XT, 32GB 3600MHz CL16, Fractal Design Define C, Seasonic focus gold+ 650W, Samsung EVO 970 2TB, X52 Pro, WMR HP Reverb G1, 32" BenQ EW3280U 4K
michalos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michalos »

Jak bych to chtel? Tak jako nezlob se na me, ale odjakziva se vse testuje v zakladu preci? Jak auta, tak kompy atd...To, ze pridas OC nebo PBO je dobry bonus. :-D

Z tvoji recenze se tedy nedovim vykon CPU out of the box, nevim, jakou ma spotrebu, teploty (pac tim PBO je to extremne ovlivnene...).

Nebo se pletu?
Case: Jonso RM3, CPU: AMD Ryzen 9800X3D, MB: TUF GAMING B650M-PLUS WIFI, RAM: 64GB DDR5 Corsair Dominator TITANIUM FE 6000 MHz CL30-36-36-76, VGA: Intel Intel Battlemage 16GB GDDR6 SSD: 2x Samsung 990 PRO 2TB (System) + USB/Sata 7,68TB Micron 5210 ION (enterprise), Sandisk Professional G-DRIVE 24TB, PSU: Enermax MaxTytan 1050W, Corsair K100 RGB OPX US layout, Panasonic TX-65JZ2000E, Samsung 27" Odyssey OLED G6 (G60SD) Linksys Velop PRO 7 OS: Windows 10 Enterprise
Pajka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pajka »

já tě chápu, každý rok je to horší a horší
už před lety jsem se přestal těšit, pak při vydání turingu byla celkem velka nasranost
zen4 byl kvůli cene desek a ram takovy meh
u rdna3 a ady jsem se už jenom smál jak špatný to je, (smál jsem se protože, už jsem dva roky stastny majitel radeon 6900XT za 13,5k)
zen5 zase víc zabil ten eutuziasmus, trochu jsem doufal, že upgraduju, ale takhle nejspíš přeskočim am5 uplne a počkam až na zen7 nebo gta na PC

@ jctrnacty možná v zen6 budou nejake fixy nad rámec, ale nepočítej že se tím zvýší výkon o dalších 10%, zen5 je čistě produkt pro servery a OEM
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

michalos píše: pát 9. srp 2024, 09:58 Jak bych to chtel? Tak jako nezlob se na me, ale odjakziva se vse testuje v zakladu preci? Jak auta, tak kompy atd...To, ze pridas OC nebo PBO je dobry bonus. :-D

Z tvoji recenze se tedy nedovim vykon CPU out of the box, nevim, jakou ma spotrebu, teploty (pac tim PBO je to extremne ovlivnene...).

Nebo se pletu?
Takový recenze máš skoro všude. Dělám to takhle už roky :) Dřív jsem testoval default + optimized. Bylo to moc časově náročný, tak jsem nechal jen optimized. Naopak jsem měl vždy pozitivní feedback na to, že ukazuju alespoň trochu odladěnej výkon a ne jen default. Za mě je důležitý to, že je transparence v tom, jak to bylo testovaný
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

Pajka píše: pát 9. srp 2024, 07:05 jak psal zenith
zen4 na 65W se chova dost podobne jako zen5 na 65W, jedinej HWU na to poukazal (vysledky konzultoval i s AMD a jsou v pradku) mozna meli i horsi kousek
koukni na recenze 7700 vs 7700X a herni rozdily uvidis minimalni
amd vetsinu opila rohlikem o energeticke efektivite, ale malo kdo zkousel herni testy s 125W
je skoda ze novinarina neni vic kriticka
nikoliv, porovnej si přímo 7700 s 9700x. Mají sice podobnou spotřebu v praxi v řádě jendotek wattů, ale 9700X má v CPU testech výrazně vyšší výkon (cca 10-12% průměr).Zároveň v praxi Ryzen 7 7700 v těžké zátěži boostuje stále o 100 MHz více než Ryzen 7 9700X, ve střední zátěži pak je rozdíl 50-75 MHz ve prospěch 7700.
Chce to vědět i tyto věci....A IPC v CPU testech není to stejné, co hry.
Takovej Ryzen 9 9950X s PBO a CO bude totální drtič v CPU testech, tam není šance ten procesor s ničím existujícím třeba v renderu dotáhnout ať už na LGA1700 nebo AM5 Zen4 (leda až za pomocí extrémního chlazení jako je suchý led nebo ledničkový kompresor)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Me v Elkimove recenzi nejvic prekvapuje, ze u odladenych systemu 14700K ve hrach v podstate na hlavu porazi 7800X3D, akorat teda s vyjimkou dvou Blizzard her starych jak Metuzalem, coz je opak toho, co by si clovek myslel na zaklade recenzi od mainstream techtuberu. Imho je to dano jednak tim, ze Intel historicky mel vzdycky lepsi potencial pro ladeni nez AMD, kde se toho proste moc vymyslet neda, ale taky pouzivani RT vsude tam, kde to hra umi. Lidi si mysli, ze zapnuti RT zabije GPU a pro testovani CPU neni vhodne - to je ale dle mych zkusenosti uplne mimo. Treba v Jedi Survivor jsem mel ve 4K DLSS kolem 120 FPS a 99% GPU usage, po zapnuti RT ale najednou ve vesnici na Kobolu 70 FPS a GPU jelo na 70%. I ve 4K brutalni CPU bottleneck, a to se mi potvrdilo v ruznych hrach - RT velice citelne zvysuje naroky na CPU a imo je spatne testovat bez nej. No a prave tady se lame chleba a AMD X3D tu proste zase tak dobre nefunguje. Tezko rict, jestli pocitani BVH struktury je prilis narocne na pamet, nez aby s tim V-cache mohla neco udelat, nebo bude pricina jeste jinde.
Kazdopadne diky Michalovi, ze pouzil pro me rozhodne zajimavejsi a realnejsi metodiku, diky ktere jsem se docetl zase neco noveho oproti X ruznym recenzim, kde je porad to same (testy v bios defaulty a ve hrach ciste rasterizace).
A stejne to potvrzuje, ze i s PBO je Zen 5 na hry proste meh. Tady realne hrozi, ze i Zen 5X3D prohraje proti Arrow Lake, uvidime.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Jako úplně upřímně, rád bych měl možnost ukazovat jak lows, percentily a další metriky, protože ty data mám. Ideálně ty dva tématicky srovnávaný modely ukázat i co do frametimes protože ve většině případů je Intel lepší.

Mám téměř rok hotovej JS script, kterej bude tahat data z JSONů a bude ukazovat řadu věcí, ale finalizace a nasazení bohužel z vícero důvou drhne.

Jinak WoWko teď dostalo CPU optimalizace a AMD chipset driver dokonce přepnul z CCD0 a naplno jede přes CCD1. Takže už to není tak cache sensitive. Hra je stará 20 let ale v podstatě jde furt o aktuální AAA titul.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Sobo píše: pát 9. srp 2024, 10:51 Me v Elkimove recenzi nejvic prekvapuje, ze u odladenych systemu 14700K ve hrach v podstate na hlavu porazi 7800X3D, akorat teda s vyjimkou dvou Blizzard her starych jak Metuzalem, coz je opak toho, co by si clovek myslel na zaklade recenzi od mainstream techtuberu. Imho je to dano jednak tim, ze Intel historicky mel vzdycky lepsi potencial pro ladeni nez AMD, kde se toho proste moc vymyslet neda, ale taky pouzivani RT vsude tam, kde to hra umi. Lidi si mysli, ze zapnuti RT zabije GPU a pro testovani CPU neni vhodne - to je ale dle mych zkusenosti uplne mimo. Treba v Jedi Survivor jsem mel ve 4K DLSS kolem 120 FPS a 99% GPU usage, po zapnuti RT ale najednou ve vesnici na Kobolu 70 FPS a GPU jelo na 70%. I ve 4K brutalni CPU bottleneck, a to se mi potvrdilo v ruznych hrach - RT velice citelne zvysuje naroky na CPU a imo je spatne testovat bez nej. No a prave tady se lame chleba a AMD X3D tu proste zase tak dobre nefunguje. Tezko rict, jestli pocitani BVH struktury je prilis narocne na pamet, nez aby s tim V-cache mohla neco udelat, nebo bude pricina jeste jinde.
Kazdopadne diky Michalovi, ze pouzil pro me rozhodne zajimavejsi a realnejsi metodiku, diky ktere jsem se docetl zase neco noveho oproti X ruznym recenzim, kde je porad to same (testy v bios defaulty a ve hrach ciste rasterizace).
A stejne to potvrzuje, ze i s PBO je Zen 5 na hry proste meh. Tady realne hrozi, ze i Zen 5X3D prohraje proti Arrow Lake, uvidime.
Tak on tam ma hlavne extreme kvalitni 14700K to je nakej platinum ultra kus.5.9Ghz all core da mozna 0.5% kusu 14700k.A u 7800X3d zase pameti 6000mhz cl32 coz je spis podprumer.PBO u zen4 3D nedela absolutne nic.Jedine dve veci, ktere nejakym zpusobem zvysujou vykon u 7800x3d je curve optimizer a pak casovani Ram(pripaddne jeste FCLK clock).
Ale jo tohle je uz dlouho zname, ze intel ziska vic z OC.Na druhou stranu prumernej 14700K bude mit +-stejnej vykon jako 7800X3d.Samozrejme ti to bude i ve hrach pak zrat dvojnasobek nebo i vic proti 7800X3d(ten zere kolem 40-50w ve hrach)
CPU-Ryzen 7800X3D, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-RTX 4080Super 16GB, ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

HEAD píše: pát 9. srp 2024, 11:48
Sobo píše: pát 9. srp 2024, 10:51 Me v Elkimove recenzi nejvic prekvapuje, ze u odladenych systemu 14700K ve hrach v podstate na hlavu porazi 7800X3D, akorat teda s vyjimkou dvou Blizzard her starych jak Metuzalem, coz je opak toho, co by si clovek myslel na zaklade recenzi od mainstream techtuberu. Imho je to dano jednak tim, ze Intel historicky mel vzdycky lepsi potencial pro ladeni nez AMD, kde se toho proste moc vymyslet neda, ale taky pouzivani RT vsude tam, kde to hra umi. Lidi si mysli, ze zapnuti RT zabije GPU a pro testovani CPU neni vhodne - to je ale dle mych zkusenosti uplne mimo. Treba v Jedi Survivor jsem mel ve 4K DLSS kolem 120 FPS a 99% GPU usage, po zapnuti RT ale najednou ve vesnici na Kobolu 70 FPS a GPU jelo na 70%. I ve 4K brutalni CPU bottleneck, a to se mi potvrdilo v ruznych hrach - RT velice citelne zvysuje naroky na CPU a imo je spatne testovat bez nej. No a prave tady se lame chleba a AMD X3D tu proste zase tak dobre nefunguje. Tezko rict, jestli pocitani BVH struktury je prilis narocne na pamet, nez aby s tim V-cache mohla neco udelat, nebo bude pricina jeste jinde.
Tak on tam ma hlavne extreme kvalitni 14700K to je nakej platinum ultra kus.5.9Ghz all core da mozna 0.5% kusu 14700k.A u 7800X3d zase pameti 6000mhz cl32 coz je spis podprumer.PBO u zen4 3D nedela absolutne nic.Jedine dve veci, ktere nejakym zpusobem zvysujou vykon u 7800x3d je curve optimizer a pak casovani Ram(pripaddne jeste FCLK clock).
Ale jo tohle je uz dlouho zname, ze intel ziska vic z OC.Na druhou stranu prumernej 14700K bude mit +-stejnej vykon jako 7800X3d.Samozrejme ti to bude i ve hrach pak zrat dvojnasobek nebo i vic proti 7800X3d(ten zere kolem 40-50w ve hrach)
Eh, co? 14700K byla na 59/59/55/55/55/55/55/55.

Kód: Vybrat vše

Intely měly nastavená jádra procesoru dle jejich možnosti s ohledem na efektivitu křivky napětí a frekvence, přičemž při vytížení dvou jader byla nastavena vyšší frekvence než u vytížení třech a více. 
6 000 MT/s je podprůměr?
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“