problém se Skylinkem

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Hirogen
Nováček
Nováček

problém se Skylinkem

Příspěvek od Hirogen »

Mám doma stařičký, nicméně za mně velmi dobrý, GoGen 32257, který používám prostřednictvím modulu SMIT na příjem Skylink. Mimo jiné, je TV připojena k internetu kabelem LAN.

Od června postupně začaly vypadávat programy. Ovšem tím stylem, že napčíklad jeden den něšlo vůbec nic, pak to zase 14 dní fungovalo. O tom, že Skylink potřeboval přeladit vím. Jelikož TV naladit na Skylink neumím (resp. dříve šla normálně v automatickém režimu. Pak jsem si jednoho krásného dne požádal o nový FW a od té doby se v síti hlásí, jako Hyundai a automaticky naladit nejde), dělám to tak, že si ze stránek Finlux stáhnu SATCODE.SDX. To se vlastně jen odklikne a po pár vteřinách to naladěné je kompletně. Dokonce jsem koukal, že TV si umí SATCODE sama stáhnou, protože se na flešce po "stáhnout satcode" objeví soubor mb90.sdx, nebo tak něco. Každopádně tento soubor tam já nedávám.

Poslední aktualizace na Finlux je z 22.5.2024, od té doby novější instalace tam není. Takže tento nainstalovaný mám.

Přesto začal příjem takto vypadávat. Nyní, cca od víkendu 24/25.8.2024 nejde příjem vůbec.

Každopádně po zapnutí TV, TV nabíhala vždy cca minutu, protože se ohlašoval "modul společného rozhraní", což je CI modul. Nyní naběhne TV hned, ovšem modul se vůbec nehlásí. Ani, když v menu kliknu na "podmíněný přístup", zahlásí mi TV "není žádný Common Interface modul"

Jenomže nejde ani ČT24, která by měla jít i bez CI modulu...

Něco odešlo, řekl by laik.

Dobrá, pokud tedy neodešel CI modul, mohl odejít konvertor. Jenomže to by se CI modul měl hlásit, ne?

Tak v tom případě mohl odejít DVB-S2 tuner.

Mám v práci záložní GoGen 32R11DE, která je asi o 5 let novější. S tou se to chová úplně stejně...

V tom mi volá náš starosta, jestli by nemohl přijít ke mně a vyzkoušet svůj CI modul na mé televizi, že mu to nejde. Dle příznaků se mu to chová úplně stejně. Ten, na rozdíl ode mne tam měl TV technika, který proměřil signál, který je vpořádku.

Přišel, vyzkoušel, neviděl žádný obraz. A to jsem vyzkoušel jeho kartu ve svém a obráceně modulu.

Dobrý, mohlo v bouřce odejít v jedné ulici několik spotřebičů. To by ovšem účetní na úřadě neměla stejný problém, jenomže ta bydlí ve vesnici o 7km dál.

Mezitím na úřad už volalo několik lidí, co mají dělat, že jim nejde Skylink.

Jeden by řekl, že máme problém s přeladěním. Jenomže přelaďovala se polovina programů, druhá (ta menší polovina :-) ), zůstala stejná a měly by fungovat.

Nefungují.

Napadá vás něco?

GoGeny jsem zkoušel jen já, starosta má Samsunga, takže chyba ve FW Vestelu je momentálně také mimo hru...

Děkuji, že jste to dočetli až sem :-)
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“