Dobrý den, mám NVME disk Kingston KC3000 4TB, a windows11 pro. Měl jsem podezření že disk je vadný (v některých případech PC nabíhalo i 10 minut, nešel restart nebo se PC restartovalo také třeba 10 minut) po kliknutí na program se otevíral také třeba 10 minut, někdy PC zamrzlo. A především jsou problémy u programů na zjištění info HW. Jako je CPUIZ HWinfo, crystaldisk atd. Když jsem takový program většinou se seknul a nešel ani ukončit v správci úloh. Desku mám ASUS TUF X670E-plus. Odinstaloval jsem Asus Armoury Crete ale problémy jsou stále, stále se většinou seknou programy okolo HW. Někdy nejdou poté otevřít ani programy kde se HDD nějak zobrazuje jako je Macrium reflect na klonování HDD atd. Také když dělám (novou) instalaci Windows přes USB tak první instalace proběhal rychle, ted také. Ale trvalo snad 5 minut než se zobrazila instalační tabulka k instalaci Windows.
Ale ted co mám za problém. Zkusil jsem tedy nový nvme disk Lexar 1TB. Po připojení do PC když jsem chtěl bootovat v biosu tak bylo zvláštní že byl na výběr jen tento disk ale přitom na něm nebyl OS Windows. Když jsem ho chtěl nabootovat tak se nebootoval ten Kinston i když se nezobrazoval. V biosu vidět je. Pak jsem tedy na ten nový nainstaloval OS Windows11 na vyzkoušení zda funguje nyní správně. Ale problém je stále při spuštění CPUIZ HW info nebo podobných programů někde zatuhne a vždy když se např. načítá info SMART o HDD. Ale jinak se disk jeví zcela v pořádku dle SMART. Ale pak když jsem chtěl si vybrat boot z jaké disku chci načíst OS tak z nějakého důvodu není na výběr ten Kingston, pouze tento nový ? děkuji
.
Bootování BIOS nenajde disk
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- dexter27
- Začátečník
-
- Jey
- Začátečník
-
Re: Bootování BIOS nenajde disk
Nedalo by se použít odstavce?
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- djstudio
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bootování BIOS nenajde disk
ASUS TUF X670E-plus - zkusil bych aktuálmí BIOS přípedně nakej jinej z novejších.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 2214 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x16GB - 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 23H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH