Steam Deck - PC Handheld od Valve

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Steam Deck - PC Handheld od Valve

Příspěvek od Stricekfido »

Jo, vypadá moc dobře. Ten oled je opravdu pokrok, dost přemýšlím o upgradu. Jenže ceny první generace půjdou dolů tak nevím nevím.

Je to ale povedený refresh, rychlejší ram, ta výdrž baterky je podle testů taky docela znát, v cp2077 to dá i o hodinu více, to je paráda
Mr.Nigga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mr.Nigga »

Přátelé, když dnes kupovat Steam Deck, má smysl ho objednat přímo z eshopu Valve nebo lokálně z Alzy a podobně? 1 TB OLED verze stojí na Alze 19,5 tisíce; od Valve vyjde na €679, což je 17,5-18 podle kurzu té které banky. Je nějaký problém když to objednám přímo od Valve?
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Problém by neměl být, plno lidí to objednávalo na přímo. Otrava bude jen případná reklamace, kdy to budeš muset posílat do zahraničí, což u Alzy řešit nemusíš
Ryzen 5800X @ 100W | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3466MHz | Zotac RTX3070 8GB | Asus Prime X470-Pro | Micron 2TB NVMe & Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Focus Plus 650W | Dell G3223Q
iambenny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iambenny »

A bacha na záruku, co je mi známo, tak Steam deck přes Valve má 1 rok oproti Alze.
Mr.Nigga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mr.Nigga »

Díky, přesně tohle jsem chtěl slyšet. Kvůli záruce by se to už líp vyplatilo v Alze i když je o něco dražší
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

iambenny píše: čtv 7. lis 2024, 11:34 A bacha na záruku, co je mi známo, tak Steam deck přes Valve má 1 rok oproti Alze.
mam valve index a záruka se řídí zákony země, do které se prodává, pokud mají oficiální podporu (jakože index i deck mají), tak je záruka normálně 2 roky pro běžného uživatele
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Mr.Nigga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mr.Nigga »

Po pročtení záručních podmínek co má Valve na stránkách to je jak říká Alfajk = v EU normálně 2 roky. Nakonec jsem objednal 512 GB OLED verzi a vyšla mě na cca 14,5 tisíc při platbě přes Revolut abych měl trochu lepší kurz CZK > EUR. Stejná verze je na českých eshopech od 16,5 do 16,9. Kapacita bude imho stačit a kdyby ne, tak za rozdíl ceny koupím 2 TB SSD a hotovo :)

Původně jsem chtěl 1 TB verzi, ale ta má antireflexní úpravu displeje a tu nechci ani náhodou. Úplně původně jsem teda chtěl Legion Go, ale prostě ten výkonostní rozdíl nevyváží IPS vs OLED. Kromě SD má OLED ještě Zotac Zone, který stojí okolo €900 a u nás se zatím ani neprodává
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

U Valve jsem řešil několik reklamací. Jednou reklamace headsetu - Index. Nový přišel za necelé tři týdny od odeslání vadného kusu.
Když jsem později svojí chybou poškodil ovladač, poslal jsem dotaz, zda nabízí náhradní díly abych si to mohl opravit. Místo toho mi založili reklamaci, za dva týdny jsem měl nový ovladač doma.

Celkově bych řekl, že ty reklamace u Valve jsou rychlejší, než když reklamuju něco přímo v čr a přitom doprava tam i zpátky trvá cca 4-5 dnů.

A popravdě... radši budu řešit reklamaci s Valve než s Alzou :D
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“