AE-9

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
MarssCZ
Začátečník
Začátečník

AE-9

Příspěvek od MarssCZ »

Ahooj pctuningáři,

před pár dny jsem si chtěl udělat radost a koupil jsem si externí zvukovku do PCI - AE-9. Vím, že to nejspíš bylo zbytečné, ale prostě jsem chtěl.

Jsem normální uživatel PC, který primárně využívám na hraní her, poslech hudby a semtam sledování filmů. Nejsem žadny pedoaudiofil nebo nebo jak se jim říká, tak nemám sluchátka za milion, ale vlastním Audio-Technica ATH-M50x.

Jako první si člověk všimne toho, jak jsou teď sluchátka o 1000% hlasitější. Jako druhý si všimnete, že exituje milion kombinací, jak si to v dodávanem programu pro zmíněnou zvukou kartu, můžete nastavit. A za třetí si všimnete, že moc videí/návodů v CZ není a osobně nejsem extra angličtínář, abych to pochopil.

Primárně hraji PUBG, kde jak někteří vědí - zvuk hraje velkou roli. A primárně mi jde o to, snižít zvuk, který vydává moje postava - hlasitost vlastní střelby a vysoké zvuky ve hře - bombardování, ledadla apod. a zároveň bych rád dobře a hlasitě slyšel kroky nepřátel.
A tak bych rád požádal někoho kdo vlatní také zvukovou kartou, kde řešil tyto záležitosti a pomohl mi s nastavením nebo mám prostě jen snížit hlasitost hry na 20% a šoupat nohama?

Předem děkuji za jakoukoli radu.
alienGT
Začátečník
Začátečník

Re: AE-9

Příspěvek od alienGT »

Me se osvedcilo pro PUBG toto.
https://sound-lock.en.softonic.com/ a vlastne i pro cokoliv jineho, co ma velky rozptyl v hlasitostech jednotlivych efektu.
Po nainstalovani do SL setupu a prepni - filtrovat master - spoustet s windows.
Samotnou aktivaci (on/off) delam rucne pres tray ikonu, pouzivam jej totiz jen na PUBG (lze mit aktivovano automaticky po spusteni).
Nastaveni jedu 35%, musis si to odladit podle sebe.

A co ze to dela?

Nastavis si procentualne max. hlasitost. tzn, kdyz jsou kolem tebe stepy, nic se nedeje, mas porad maximalni hlasitost, jelikoz ta aktualni neprevysuje nastavenou hranici. Jakmile vystrelis nebo neco vybouchne pobliz tebe, proste, kdyz je vystupni hlasitost vyssi, nez ta tebou nastavena, tak se max. hlasitost ponizi na tebou nastavenou uroven. Jakmile toto zkonci, opet se sw cestou nastavi na max.

Takze - hra na max, win volume na max, pak sup do hry a vystrelit. Podle toho si nastavit uroven v SoundLockeru, aby to nervalo usi, ale bez strelby budes mit vse na max.

EQ cestou jsem toho nikdy moc nevyresil na X-Fi.
7800X3D|Silent Loop 2|ASUS Strix B650E-E|2x32GB 6000CL30|RTX 4090 Gaming OC|FD Meshify 2 XL|RM850i|42" LG C2 120Hz OLED
MarssCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MarssCZ »

Ahoj,

na tuhle appku už jsem taky narazil. Jen jsem to diky tobe nastavil. ALe mam pocit, ze pri strelbe to snizi i zvuky kroku - nebo se mi to jen zda?

EQ jsem nasel neco na YT tak to zkousím - uvidim. Kazdopadne diky za pomoc.
Mafian277198
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mafian277198 »

Můžu tě navést na rychlý vyzkoušení... třebas u AE-5 je aplikace SoundBlaster Command, kde je Smart Volume - když jej nastavíš na Night a přidáš si na hlasitosti, mělo by to vyrovnat rozdíl hlasitých a tišších zvuků na cca stejnou úroveň.
alienGT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alienGT »

Ano snižuje to hlavni hlasitost, tzn vse. Softik, co by eliminoval jenom nektere zvuky tebou vyfiltrovane, tak to fakt nemam.
Ano, je to behem střelby, pak to zase zvedne hlasitost.
Naposledy upravil(a) alienGT dne sob 16. lis 2024, 17:03, celkem upraveno 1 x.
7800X3D|Silent Loop 2|ASUS Strix B650E-E|2x32GB 6000CL30|RTX 4090 Gaming OC|FD Meshify 2 XL|RM850i|42" LG C2 120Hz OLED
MarssCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MarssCZ »

Mafian277198 píše: sob 16. lis 2024, 14:39 Můžu tě navést na rychlý vyzkoušení... třebas u AE-5 je aplikace SoundBlaster Command, kde je Smart Volume - když jej nastavíš na Night a přidáš si na hlasitosti, mělo by to vyrovnat rozdíl hlasitých a tišších zvuků na cca stejnou úroveň.
Takhle? https://prnt.sc/3CV-naIXvDUx
Nebo to musí svítít? Ale to musím k tomu neco zapnout asi - viz. https://prnt.sc/6AZ46dO06Y4i
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“