Náhrada chladiče u GPU.

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
ericc6464
Začátečník
Začátečník

Re: Náhrada chladiče u GPU.

Příspěvek od ericc6464 »

Najskor si odfajci delidom i9 a potom skoro odfajci 4080S , dobre :D Majitel by sa mal venovat asi niecomu inemu, nie upravou HW.

ren: vela stastia so zachranou, toto by som okamzite vratil a pozadoval vratit €.
Delid CPU --- AM5 / 1700
MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ASUS DUAL RX 6600 SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + 2x Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
MB: GIGABYTE Z890 AORUS ELITE WIFI7 ICE CPU: Intel Core Ultra 5 245K + DeepCool AK500 White RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: iGPU - Xe LPG SSD: WD Black SN850 1TB PSU: ASUS ROG STRIX 1000W Aura White CASE: Streacom BC1 Silver
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
ren
Nováček
Nováček

Příspěvek od ren »

@ericc6464, story s delidem neznám... Já to beru tak, že on sám je z toho nešťastný co natropil, já nejsem odvázaný z toho, co jsem koupil. Když se mi to podaří dát do slušného stavu, bude to win win, když ne, tak teprve začnu řešit CZK, € ještě u nás nemáme.
ren
Nováček
Nováček

Příspěvek od ren »

No a kdyby někoho zajímalo, jak to nakonec dopadlo, tak následovně. Jak jsem už psal, kartu jsem vyčistil, plate chladiče upravil, na mosfety včetně těch tří co napájí paměti jsem nalepil kvalitní termopáskou pasivy, ke kabelům od větráků přidal redukce a zapojil do konektorů původních větráků a vše zkompletoval. S Arm0r!em jsme se dohodli na slevě s tím, že si kartu nechám. Jako další problém se ukázalo, že karta se v GPU-Z sice hlásila jako x16 4.0, ale běžela jako 1x 4.0. Možná to byl důvod proč ji někdo vrátil do Alzy a následně ji prodali jako rozbalenou. Chvíli jsem šachoval s ovladači, biosem, kdesi cosi, kartu párkrát přesadil ve slotu, ale houby platné. Pak mě napadlo nastavit v biosu desky natvrdo bifurkaci a karta se podle GPU-Z rozběhla na x8 4.0. S tím už se dá docela žít a nechce se mi kartu odstrojovat a hledat pravděpodobně namršenou PCIE linku, buď mechanicky poškozenou, anebo upadlý SMD kondík. I tak jak je udělala v 3D Marku docela pěkné skore a já nejsem honič fps, CPU i GPU mám podtaktované, fps ohraničené na 144 a vše v pohodě. Až přijdou dlouhé zimní večery a bude se mi chtít, kartu vytáhnu a začnu zkoumat a měřit PCIE
Snímek obrazovky (2) - kopie.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ren
Nováček
Nováček

Příspěvek od ren »

A do třetice všeho dobrého - vyřešeno.
GPU-Z.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
JohnXXL
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JohnXXL »

ren : tak super ze to dopadlo takto a je to ok..
MB: Asus ROG Strix Z690-A D4 CPU: i7-13700K @P5.6/E4.5GHz Cooling: Water block RAM: 128GB Crucial DDR4 3200MHz@3600MHz CL18 Čerpadlo: EKWB D5 Vario Motor + Alphacool D5 TOP Radiator: MO-RA3 420 black 4x NF-A20 PWM Chromax @500rpm
VGA: EVGA RTX 3080TI FTW3 Ultra EK Vector FTW3 HDD: FireCuda 530 2TB + 970 EVO 1TB, 2x WD Purple 8TB Case: Chieftec BigToWER + Corsair AX1600i Monitor: MSI G274QPF + EIZO FlexScan EV2460BK
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

Ren - super práce. Mám Ventus 2x 3060 Ti s velmi nízkým chladičem a o Morpheus uvažuji také. Nyní je to vrtulník a topí přes 80° na gpu čipu. Samozřejmě přemýšlím o použitém chladiči. Nový Morpheus za 160 Eur fakt nemá smysl kupovat. :-D
Nyní mi jeden utekl, ale stejně byl ke starším grafikám. Bude to bastlírna. Ty pásky drží chladiče na čipech dobře? Případně prosím o uvedení eshopu nebo typu do sz. Díky
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Dej tam PTM a udělej UV. :wink:
Ryzen 9800X3D@PBO+200/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || Sapphire RX7900 XTX@3GHz 420W || Kingston KC3000 2TB || Toshiba 6TB Surveillance S300 || ROG STRIX 1000W GOLD || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell S3422DWG
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

Dal jsem kvalitní pastu shodných vlastností jako PTM. Uv zatím nezkoušen. Mám na cestě Morpheus 8069 z druhé ruky za lepší peníz.. Chci ho dát na grafiku. Poradíte, jakou teplovodivou páskou přichytit vrm čipy? Zatím jsem četl několik recenzí s tím, že pasivy padají...
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Epidot »

Třeba akvaristické lepidlo silikonové. To nejmenší balení za pár desetikorun. Slepit roh pasivu s PCB.
13600k+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston Fury Renegade 3600, ASUS RTX 3070 Noctua OC Edition, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, 960Evo 500GB, Kingston A2000 500GB, Intel 660p 2TB, Crucial M550 256GB, Intel X25-M 80GB, Corsair RM1000x 3.1, Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA Classic, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200, Modecom Eclipse 60
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

Chci rozebíratelný spoj.

S Akasa double side páskou má někdo zkušenost?
https://m.alza.cz/akasa-tepelne-vodiva- ... 475735320~
[
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Nedrží a nevodí...

https://www.kondik.cz/lepidlo-ag-termoglue--10-g tohle aspoň drží a trochu vodí.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“