Ubiquiti UniFi Switch Flex Mini 2.5G

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
TomasX
Začátečník
Začátečník

Ubiquiti UniFi Switch Flex Mini 2.5G

Příspěvek od TomasX »

Narazil jsem Ubiquiti UniFi Switch Flex Mini 2.5G
Cena neodolatelná za managed 2.5G (skoro jako za noname unamanaged čínu)
Pěkná je i spotřeba.
Mělo by to umět VLAN tagging v rámci L2 managementu. (chci si do budoucna oddělit doma provoz)

https://www.i4wifi.cz/cs/310452-ubiquit ... -mini-2-5g
https://eu.store.ui.com/eu/en/products/usw-flex-2-5g-5

Má někdo zkušenosti s provozem Ubiquiti UniFi ?
Nechci jejich gateway ani závislost na jejich cloudu. Snad by to měla nahradit nějaká lokální windows aplikace.
Jen nastavit ten switch a zapomenout.
iambenny
Začátečník
Začátečník

Re: Ubiquiti UniFi Switch Flex Mini 2.5G

Příspěvek od iambenny »

Taky na něj koukám, příští rok nám mají zprovoznit optiku tak budu dělat rozvody Cat6A po celém baráku a řešit síť. Realtek chystá ještě nějaké Switch boardy s 5GbE, ale tam bude cena dvojnásobná (ale na 5GbE stále luxusní).

2.5G Mini je tedy největší kandidát pro mě. Koukal jsem, že Cudy a další dělají v podobné cenové hladině taky boardy, tam je cena kolem 1.1k CZK za 5 portů.
Ale přesně jak píšeš, je to pro mě docela noname značka oproti Ubiquiti a koukal jsem, že Flex Mini dostává firmwary a prostě se o to Ubiquiti stará. :)

Podle mě z hlediska výkonu/ceny nejlepší switch. Zkušenost osobně nemám, ale pročetl jsem několik Reddit postů a recenzí a všichni jsou spokojení.
LukášST
Začátečník
Začátečník

Re: Ubiquiti UniFi Switch Flex Mini 2.5G

Příspěvek od LukášST »

Mám controller na rpi :) už pár let, kvůli AP a nemůžu si to vynachválit..
Vloni jsem koupil k APčkům - USW-Flex-Mini, čímž jsem si otevřel dveře tak, že už mám i Ubiquiti USW-Pro-48 a furt bych to rozšiřoval :)
APčka mám
2x AC LR
1x AC Mesh

přemýšlel jsem před Vánocem že bych koupil ještě UCG-Ultra, ale vzhledem k tomu, že router máme s VPNkou od cisca, bylo by tohle zatím zbytečné.. to možná jednou časem vyšší řadu.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“