VenkovnÍ kamera na časosběr stavby domu

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Mincaris
Nováček
Nováček

VenkovnÍ kamera na časosběr stavby domu

Příspěvek od Mincaris »

Ahoj vespolek, jdu sem s prosbou o radu

za zhruba měsíc začneme s manželkou konečně stavět náš domek a jelikož by to mělo trvat cca 9 měsíců komplet, napadlo mě umístit na sousední pozemek kameru, která by mi udělala časosběr, jak náš dům roste v průběhu stavby.
Já si nejsem jistý, jakým způsobem a jak přesně to udělat, ale namyšleno to mám takto:
od sousedů ze střešního okna případně z vyvýšeného místa vedlejšího pozemku je na náš pozemek, kde se bude stavět, dobře vidět a je zde možnost natáhnout elektřinu.
Rád bych dostal radu :
-> co koupit za HW (kameru, paměťovou kartu, atp.) která by dokázala přes jakékoliv počasí snímat stavbu napájenou ze zásuvky
-> kvůli velikosti záznamu asi časově denně v pracovní době 6-17 po řekněme 1-10 minutách snímek(nechám si poradit zda častěji/méně častěji)
-> v ideálním případě potom sdílet online do webu nebo telefonu (pokud bych byl schopný rozchodit připojení z wifi sousedů)
-> na stavbu budu jezdit cca v 1-2 týdenních intervalech max.
-> po dostavbě využít kameru jako bezpečnostní kameru na firmě

celé samozřejmě co nejvíce budgetově(stavím dům, peníze jsou třeba tam)
našel jsme výrobce Brinno, ale ten umí pouze časosběr a líbilo by se mít možnost kontinuálního videa později při jiném použití
případně TP link venkovní bezpečnostní kameru, ale ta umí asi jen s připojením na wifi?

děkuji všem za případné rady
LukášST
Začátečník
Začátečník

Re: VenkovnÍ kamera na časosběr stavby domu

Příspěvek od LukášST »

Moje zkusenost je ciste s Raspberry Pi.
Pouzivam rpi s vlastnim skriptem na renovaci veterana, pouzivam 3x rpi s 3x rpi kamerama (dilna je velka a nechtel jsem resit dlouhe usb kabely).
Mam skript jeste opatren o funkci pritomnosti restauratova dle jeho tel na wifi. Driv jsem snimal 24/7 a vystrihavat pasaze kdy se del/nedela, to byla pakarna.

Ale stavbu venku bych resil s nejakou IP kamerou (v budoucnu se bude hodit), raspberry bych ponechal uvnitr domu nebo do gentleboxu, skript bych odladil aby video streamovalo trvale na web (pro kontrolu stavby kdyz tam nejsem a moznost zaznamu dle Tebe napriklad na externi disk) a nasledne poridit fotku kazdych 5min treba, denni fotky doporucuji zalohovat na ftp/cloud.
Skript muze delat vecer rovnou video z fotek :) abys nemel za 9mesicu milion fotek…

Osobne pouzivam oboji jak zalohu fotek v zip (ponechavam v rpi) a potom export videa ktere odesilam na ftp a ukladam doma.
Mincaris
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mincaris »

Okey, dekuji moc za odpoved, vicemene to trochu odpovida tomu, co jsem si mysel, ze bude treba vymyslet na nahravani ( tu IP kameru)
takze dekuji za komentar, jdu se po nejake podivat
CPU: AMD RYZEN 2600X; MB: MSI B350 MATE; RAM: KINGSTON FURY BEAST BLACK 32GB (2x16GB) DDR4 3200; GPU: EVGA GeForce FTW 3 GTX 1070 8G; Zdroj: EVGA 750 B3; Disky: 1-AORUS NVMe Gen4 SSD 500GB 2-ssd wd green 240gb; CASE: SHARKOON S1000 WINDOW; CPU COOLER: SILENTIUM FERA 3
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

Asi bych bral osvědčené Hikvision nebo Dahua :)
mají i rozumné webové rozhraní a přes raspi to bude brnkačka sladit.

Jednu dahua mám na stole, budu brzy TL řešit také, tak si dáme vědět..
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Natural »

Stačí dělat záznam třeba 1/16 nebo 1/32 fps, tzn jeden snímek za 16 nebo 32 sekund, určitě ale nějaká umí i více a vzít kameru s pametovkou. Nemusíš pak ani řešit převod. Akorát bych se teda v takovým případě obával spolehlivosti oné karty a radši to sypal někam do tepla nebo na cloud.
Pokud by výsledek měl mít 100fps, tak s 1/16 máš 1600 sekund, teda přes 20 minut záznamu za sekundu nebo při 50fps cca 10minut.
Nějaký raspberry atd je úplně nonsense. Na 64 nebo 128gb pametovku se ti nejspíš se 4mp kamerou vleze celej rok takovýho záznamu.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“