Podla ohlasov je x870 rada narychlo prelepena x670 s povinnym USB4 a nejakym tym Wifi7, pricom casto trpi rozne shareovanie liniek v roznych kombinaciach, podla rozhodnutia vyrobcu a modelu konkretnej dosky. Pri niektorych modeloch sa dokonca zda (napriklad ProArt prisla o Thunderbolt), ze sa jedna o takmer downgrade. To ani nehovorim, ze dizajn dosiek je v novej "generacii" viac gycovy, viz. taky STRIX. a ceny vyssie. Vlakna s troubleshootingom a nestabilitou jednotlivych MB ako TUF ma tiez nenaplnili doverou
RGB mam 99% casu vypnute, netreba mi vobec.
RAM Planujem 2x32GB, myslim, ze odporucane su CL30 a 6000-6400Mhz moduly
Poziadavky:
- moznost pripadneho taktovania 9800X3D/9950X3D a pamati. Cize stabilita, kvalitne napajanie, pcb atd.
- plnohodnotne linky pre GPU a tri kusy m.2 nvme. Cize napriklad 2x pcie 5.0 a treti standard kludne starsi. (Mam 970 pro PCIe 3.0, 980 pro PCIe 4.0 a kupim 990 pro na system)
- slot na zvukovku SB ZxR
- ASPON 4x SATAIII konektor pre disky
- ok konektivita (USB 4 a pod by mohlo byt nice)
- cena do cca 550e. Samozrejme preferujem lepsie VRM a fazy ako kolko to ma RGB a podobne.
- idealne decentny dizajn bez sprejerskych pokusov a doodles pre nastrocnych, kedze mam presklennu bocnicu,
- teoreticky moze byt aj x670E cipset, su lacnejsie + casto normalnejsi dizajn, no musi mat tym padom magicke tlacidlo na USB stick BIOS upgrade, ci ako sa tomu teraz nadava,
---
Vsimol som si, ze niektore I/O panely nemaju klasicke 3,5mm front, LFE a back vystupy, ale len jeden. Aktualne mam repro z906 pripojene cez 3,5 mm jacky. Predpokladam, ze sa to da poriesit redukciou, pripadne optickym vystupom s kodovanim via zvukovku na dts live a pod.
Vdaka za pripadnu odozvu