Facebook Messenger vytížení CPU/SSD
- mouldy
- Pokročilý
Facebook Messenger vytížení CPU/SSD
Poslední dobou si všímám, že mi Facebook Messenger v Chrome extremním způsobem saje zdroje kompu, využítí CPU +30%, ve spotřebě to dělá tak 40W navíc a k tomu nonstop zápis 30-50mb/s na disk.
Po googlení jsem zjistil, že jsem asi jediní s AllowedCryem, kdo máme tento problém.
Řešil někdo?
Po googlení jsem zjistil, že jsem asi jediní s AllowedCryem, kdo máme tento problém.
Řešil někdo?
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || Sapphire RX7900 XTX@3GHz 420W || Crucial T700 4TB || Lexar NM790 4TB || ROG STRIX 1000W GOLD || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell S3422DWG
- Hexik21
- Mírně pokročilý
Re: Facebook Messenger vytížení CPU/SSD
Ahoj,
já to mám na pracovním stroji dost podobné.
Čím to je jsem neřešil.
já to mám na pracovním stroji dost podobné.
Čím to je jsem neřešil.
- marek16
- Začátečník
někdo to tu nedávno psal, smaž si FB/messenger cookies
Quis custodiet ipsos custodes?
- iambenny
- Začátečník
Nesouvisí to s tím, že Facebook zavedl defaultně to E2E šifrování ve zprávách mělo by se to dešifrovat na lokálním zařízení?
- mouldy
- Pokročilý
Bohužel nepomáhá.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || Sapphire RX7900 XTX@3GHz 420W || Crucial T700 4TB || Lexar NM790 4TB || ROG STRIX 1000W GOLD || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell S3422DWG
- Jey
- Středně pokročilý
-
Ještě někdo řekněte YouTube, že prodlevu 5s a černou obrazovku, při přepnutí do fullscreenu nebo nazpět.. taky nejde považovat přímo za normální a přijatelné. Prý způsobené kanály přenášených dat. Proc to teda na steamu přepíná obraz do fullscreenu instantne? A v internetovém prohlížeči ee. Na optickem připojení. Zkoušen dokonce i jiný prohlížeč.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- zombux
- Odborník PCT
adblock? YT záměrně háže klacky pod nohy všem kdo mají adblock a pak se to projevuje třeba přesně takhleJey píše: ↑pon 27. led 2025, 12:21 Ještě někdo řekněte YouTube, že prodlevu 5s a černou obrazovku, při přepnutí do fullscreenu nebo nazpět.. taky nejde považovat přímo za normální a přijatelné. Prý způsobené kanály přenášených dat. Proc to teda na steamu přepíná obraz do fullscreenu instantne? A v internetovém prohlížeči ee. Na optickem připojení. Zkoušen dokonce i jiný prohlížeč.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- Jey
- Středně pokročilý
-
Tohle mě napadlo jako první. Ale adblock už léta nepoužívám, jen google nebo open dns + filtr dns pihole, přestože jsem testoval i adguard (spíše v mobilu). Tohle je na desktopu, ve Firefoxu (starší verze, budu brzy aktualizovat, neupdatuju automaticky), ale i v nejnovějším Edge. Pak jsem náhodou zapnul Steam, přehrávám video v ... té výchozí obrazovce her.. jak tam jsou komunitní příspěvky.. kliknu na [] fullscreen a přepnuto okamžitě obousměrně. Jinak mi to přepíná 5s ve Firefoxu (blank screen) a asi 2-3s v Edge. Nové pc jinak vše ok.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Sasakr
- Začátečník
Tak tohle mně Firefox nedělá, ale celkově jsem s ním ale spokojen míň a míň. S 12 GB ram ho musím každou chvíli restartovat, protože prostě vyžere celou paměť a počítač přestane být použitelný. A to mám otevřených pár tabů.
- Jey
- Středně pokročilý
-
Tak opětovně díky. Bude to verzí. V té starší verzi jsem teď úplně vypnul všechna rozšíření, filtr dns pihole a pořád to samé (5s obousměrně). Vyzkoušel jsem poslední portable verzi a téměř okamžité přepnutí do fullscreenu. Jen co teda nevím jak pořešit, je ten hnusný zakulacený design oken a všech prvků, to bude asi gordický uzel. + aby fungovaly ty původní rozšíření. Ostatně proto neupdatuju přímo automaticky. Vyřešeno.
- zombux
- Odborník PCT
starší verzi myslíš kterou? možná by v tomhle případě pomohl Firefox ESR, momentálně na verzi 115.
jen při downgradu nejde zmigrovat profil, bez ohledu na to jestli se jde z normální verze na ESR nebo z normální verze na starší verzi normální verze (sigh).
jinak jo, FF není z nejrychlejších. ale jinou variantu nevidím. Chrome mi do počítače nesmí, Edge taky ne, Operu vlastní číňani, Vivaldi působí dost těžkopádně, a pak zbývá snad leda DDG nebo Brave
jen při downgradu nejde zmigrovat profil, bez ohledu na to jestli se jde z normální verze na ESR nebo z normální verze na starší verzi normální verze (sigh).
jinak jo, FF není z nejrychlejších. ale jinou variantu nevidím. Chrome mi do počítače nesmí, Edge taky ne, Operu vlastní číňani, Vivaldi působí dost těžkopádně, a pak zbývá snad leda DDG nebo Brave

Pfizer & Moderna inside
- mouldy
- Pokročilý
Vrátil bych se k původnímu tématu. FB začál žrát nesmysl už i v Messenger appce. Používat to je neunosné.
Zkoušel jsem smazat sušenky, reportoval jsem to jako issue na FB (meh bez reakce).
Nějaké nápady na další řešení?
Zkoušel jsem smazat sušenky, reportoval jsem to jako issue na FB (meh bez reakce).
Nějaké nápady na další řešení?
- killerek
- Začátečník
-
Odinstalace te appky