Facebook Messenger vytížení CPU/SSD

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Facebook Messenger vytížení CPU/SSD

Příspěvek od mouldy »

Poslední dobou si všímám, že mi Facebook Messenger v Chrome extremním způsobem saje zdroje kompu, využítí CPU +30%, ve spotřebě to dělá tak 40W navíc a k tomu nonstop zápis 30-50mb/s na disk.
Po googlení jsem zjistil, že jsem asi jediní s AllowedCryem, kdo máme tento problém.

Řešil někdo?
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || Sapphire RX7900 XTX@3GHz 420W || Crucial T700 4TB || Lexar NM790 4TB || ROG STRIX 1000W GOLD || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell S3422DWG
Hexik21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Facebook Messenger vytížení CPU/SSD

Příspěvek od Hexik21 »

Ahoj,
já to mám na pracovním stroji dost podobné.
Čím to je jsem neřešil.
marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

někdo to tu nedávno psal, smaž si FB/messenger cookies
Quis custodiet ipsos custodes?
iambenny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iambenny »

Nesouvisí to s tím, že Facebook zavedl defaultně to E2E šifrování ve zprávách mělo by se to dešifrovat na lokálním zařízení?
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

marek16 píše: pon 27. led 2025, 10:41 někdo to tu nedávno psal, smaž si FB/messenger cookies
Bohužel nepomáhá.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || Sapphire RX7900 XTX@3GHz 420W || Crucial T700 4TB || Lexar NM790 4TB || ROG STRIX 1000W GOLD || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell S3422DWG
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Ještě někdo řekněte YouTube, že prodlevu 5s a černou obrazovku, při přepnutí do fullscreenu nebo nazpět.. taky nejde považovat přímo za normální a přijatelné. Prý způsobené kanály přenášených dat. Proc to teda na steamu přepíná obraz do fullscreenu instantne? A v internetovém prohlížeči ee. Na optickem připojení. Zkoušen dokonce i jiný prohlížeč.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Jey píše: pon 27. led 2025, 12:21 Ještě někdo řekněte YouTube, že prodlevu 5s a černou obrazovku, při přepnutí do fullscreenu nebo nazpět.. taky nejde považovat přímo za normální a přijatelné. Prý způsobené kanály přenášených dat. Proc to teda na steamu přepíná obraz do fullscreenu instantne? A v internetovém prohlížeči ee. Na optickem připojení. Zkoušen dokonce i jiný prohlížeč.
adblock? YT záměrně háže klacky pod nohy všem kdo mají adblock a pak se to projevuje třeba přesně takhle
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

zombux píše: čtv 30. led 2025, 12:06 adblock? YT záměrně háže klacky pod nohy všem kdo mají adblock a pak se to projevuje třeba přesně takhle
Tohle mě napadlo jako první. Ale adblock už léta nepoužívám, jen google nebo open dns + filtr dns pihole, přestože jsem testoval i adguard (spíše v mobilu). Tohle je na desktopu, ve Firefoxu (starší verze, budu brzy aktualizovat, neupdatuju automaticky), ale i v nejnovějším Edge. Pak jsem náhodou zapnul Steam, přehrávám video v ... té výchozí obrazovce her.. jak tam jsou komunitní příspěvky.. kliknu na [] fullscreen a přepnuto okamžitě obousměrně. Jinak mi to přepíná 5s ve Firefoxu (blank screen) a asi 2-3s v Edge. Nové pc jinak vše ok.
Sasakr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sasakr »

Tak tohle mně Firefox nedělá, ale celkově jsem s ním ale spokojen míň a míň. S 12 GB ram ho musím každou chvíli restartovat, protože prostě vyžere celou paměť a počítač přestane být použitelný. A to mám otevřených pár tabů.
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Sasakr píše: čtv 30. led 2025, 13:12 Tak tohle mně Firefox nedělá, ale celkově jsem s ním ale spokojen míň a míň. S 12 GB ram ho musím každou chvíli restartovat, protože prostě vyžere celou paměť a počítač přestane být použitelný. A to mám otevřených pár tabů.
Tak opětovně díky. Bude to verzí. V té starší verzi jsem teď úplně vypnul všechna rozšíření, filtr dns pihole a pořád to samé (5s obousměrně). Vyzkoušel jsem poslední portable verzi a téměř okamžité přepnutí do fullscreenu. Jen co teda nevím jak pořešit, je ten hnusný zakulacený design oken a všech prvků, to bude asi gordický uzel. + aby fungovaly ty původní rozšíření. Ostatně proto neupdatuju přímo automaticky. Vyřešeno.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

starší verzi myslíš kterou? možná by v tomhle případě pomohl Firefox ESR, momentálně na verzi 115.
jen při downgradu nejde zmigrovat profil, bez ohledu na to jestli se jde z normální verze na ESR nebo z normální verze na starší verzi normální verze (sigh).

jinak jo, FF není z nejrychlejších. ale jinou variantu nevidím. Chrome mi do počítače nesmí, Edge taky ne, Operu vlastní číňani, Vivaldi působí dost těžkopádně, a pak zbývá snad leda DDG nebo Brave :|
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Vrátil bych se k původnímu tématu. FB začál žrát nesmysl už i v Messenger appce. Používat to je neunosné.
Zkoušel jsem smazat sušenky, reportoval jsem to jako issue na FB (meh bez reakce).
Nějaké nápady na další řešení?
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Odinstalace te appky :-)
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“