Výběr antiviru - stolni PC

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Výběr antiviru - stolni PC

Příspěvek od Jackal »

Například zabezpečení bankovnictví, není hrocení. Každý má jiné priority a zkušenosti. Co jsou pochybné stránky dnes, kamkoliv se nějaký šmejd přilepí a můžeš si myslet, že ti nic nehrozí. Warez je warez, kdo dnes stahuje warez, to bych ani neřešil. Defender mi nikdy, ale opravdu nikdy nedetekoval hrozbu, nebo nepřerušil spojení, to Avast, nebo ESET ano. Neříkám, že Defender doma nestačí, stačí a doma ho mají všichni, jen já mám na starosti dvě banky a proto jsem zvolil externí bezepečnostní řešení. Nikomu nic nenamlouvám, ať se každý rozhodne podle svého a pokud chodí uživatel jen na diskusní fóra, asi mu nic nehrozí. Jak to říkal Dolph Lundgren ve filmu Univerzální voják , jsou všude..., jsou všude... :D
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black / Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
TomasX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomasX »

Jackal píše: úte 6. srp 2024, 20:53 Například zabezpečení bankovnictví, není hrocení.
Přečetl jsem si ze zájmu jak jim to funguje.
Snad by tě to "ochránilo" pokud už máš v PC keylogger, tak se nedostane k heslu co zadáváš.
Skutečné zabezpečení je ale potvrzování plateb přes 2F.
A možná tě to trkne u fake stránek banky protože se neotevřou v tom jejich zabezpečeném prohlížeči a bude to asi vypadat trošku jinak.

Tedy nic bez čeho by se nedalo obejít pokud se používá mozek.
Zdaleka největší riziko je blbý uživatel.

Defender + SW z webu raději ručně proženu přes virustotal.com - to mi osobně přijde dostatečné.

Ale ta možnost zapnout si v ESETu MITM útok a falešné certifikáty na všechny https stránky (alias zabezpečení SSL) to je neodolatelné. </IRONIE>
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Myslím, že není na místě, aby jsi urážel bezdůvodně toho, kdo má jiný názor na vestavěný Defender, nebo externí bezpečnostní řešení. V takové diskusi nehodlám pokračovat. 100 milióny lidí po celém světě, co používají jakýkoliv placený antivirus, jsou blbci, jen ty jsi úterý. Hezký den.
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black / Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
TomasX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomasX »

To nebylo nic osobního.
Zdaleka nejčastější medializované případy ztrát v bance jsou dobrovolné převody na radu "bankéře" po telefonu co vám ty peníze "zachraňuje".
Tomu žádný antivir nezabrání.
Při použití 2F ověřovaní plateb nemůže ani kompromitovaný počítač s keyloggerem nadělat žádnou reálnou škodu.
A platby co neprošly ověřením 2F a uživatel je sám nezadal se dají celkem bez problémů reklamovat v bance.

ESET považuji za antivir z těch lepších a méně problémových.
AVAST a spol je horší.
Norton a McAfee je naprostý odpad (většinou předinstalovaný bloatware)
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

TomasX píše: úte 6. srp 2024, 22:22Přečetl jsem si ze zájmu jak jim to funguje.
Snad by tě to "ochránilo" pokud už máš v PC keylogger, tak se nedostane k heslu co zadáváš.
Skutečné zabezpečení je ale potvrzování plateb přes 2F.
A možná tě to trkne u fake stránek banky protože se neotevřou v tom jejich zabezpečeném prohlížeči a bude to asi vypadat trošku jinak.
skutečně 2F ověření je naprosto v pohodě, banka je stejně pojí-štěnicovaná, ale protože sou lidi kokoti, tak pro jistotu máme 5398359375F vovjeřování bez možnosti opt-out, fakt skvělý tvl

a že vobčas slavný bespečnosný programi udělají 10× větší průsery, než všecky škodlivý kódy za celou dobu, tak je vlastně hrozně bezpečný protýkat data banky přes nejakou srajdu třetí strany…pak nekdo naháčkuje todle a bespyečnosný kreténi můžou rovnou zhasnout, pže na vodškodnění tech miliard co háčkovci fofrem vykradou ani nebudou mít :lol:
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

Ano nema real time ochranu, ale ta stejne je nespolehliva.
Ale aspon na pozadi nezere kvuli Back procesu vykon. Jede hlavne kdyz spustite scan:

https://www.clamav.net/
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury 96GB @6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“