Tak to vypada, ze stary disky zrajou jako vino. A novy jako mliko.
To jsme to dopracovali.
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
Tak to vypada, ze stary disky zrajou jako vino. A novy jako mliko.
Mám Asus Crosshair X870 Hero. BIOS nejnovější oficiální. Dnes se to stalo poprve takový zásek a po restartu neviděla deska ssd.
Ten force na Gen 3 můžu zkusit. ASPM mám vždy vypnuté, FW mám poslední (dokonce takový, který není ani veřejně na stránkách stáhnutelný.)DOC_ZENITH píše: ↑stř 7. kvě 2025, 09:40 Může ještě zkusit v biosu forcnout na onom slotu GEN3 + vypnout ASPM + přes Samsung Magician tam flashnout poslední FW, ale jakmile se SSD začne odpojovat obvykle je to chcípající controller.
Vyzkouším to o víkendu asi v druhý desce. Ale, deskou si myslím, že to asi nebude, dřív když to začalo dělat na tom 990 Pro jsem měl jinou desku a taky to odešlo. Jestli to ještě nemůže být zdrojem? Ale ten by měl být kvalitní, nejedná se o levnou šunku. To má spojitost s obouma diskama.
Jo, úplně stejný scénař. Teď bych ale řekl, že je to ještě hlubší problém. Mám Winy 11 origo, žádnej crack ani hry nelegální, vriy bych vynechal.. napadá mě opravdu ten zdroj jak tady bylo zmíněno nebo SSD (ale to by musela být kurevská náhoda aby to začlo dělat i na novém SSD (Samsung 980) - kupoval jsem ho jako dočasnou náhradu za svůj 4TB 990 Pro.
Jediný jmenovatel co spojuje všecko je zdroj. Nic jiného mě nenapadá. Moudřejší budu po vyzkoušení v jiném PC. A stav reklamace aktuálně toho 4TB 990 Pro se chýlí ke konci, (zbývá 9 dní do vyřízení), tak uvidíme...