V nastavení zůstaly už jen 3 typy IPSec VPN a s těmi se nepřipojím nikam a aplikace 3. strany umožňují maximálně jen OpenVPN.Existuje app pro nový android, která umožňuje připojení na VPN typu PPTP?
Zkoušel jsem OpenVPN a oproti PPTP je úděsně pomalé.. což je způsobeno většími nároky na hw, protože běží na straně routeru.
Výrobce odstranil vše mimo IPSec, takže je nutné používat OpenVPN, kde nefunguje korektně SMB (Samba), tedy sdílení souborů.
Proto potřebují rozchodit PPTP, které je sice méně bezpečné, ale řádově rychlejší (menší procesorová náročnost) funguje tam SaMBa a následně VLC.
VLC, Přehrávač videí, jakákoliv alternativa. Nejde nic přehrát (ani nezačne stream). Kopírování 1-2MB/s občas maximum 3-4. Nejvíc 5MB/s rarita. Používám default aplikaci OpenVPN z appstore a default OpenVPN co bylo na routeru. Momentálně nechci nahrávat+testovat OpenWRT. Když jsem na domácí wifi, tak to funguje. PPTP je oproti tomu 2x-4x rychlejší.N_o_c_l_a_f píše: ↑úte 24. čer 2025, 08:33 Co ti nefunguje se Sambou? Ja se pripojuju pres OpenVPN na Androidu a Samba shares mi fungujou.