Thunderbird - nejde "Nová zpráva"
- Hirogen
- Nováček

-
Thunderbird - nejde "Nová zpráva"
Pravděpodobně po aktualizaci (aktuálně 140.1 esr 64bit) na Thunderbirdu přestalo fungovat tlačítko "Nová zpráva". Kliknu - a nic nereaguje. Nastavením serverů to není, protože odpovědět a odeslat na mail lze a funguje to.
Zkoušel jsem tam nainstalovat předchozí verzi ESR (128.9.2). Tam tlačítko normálně funguje, jenomže se mi nepřenese profil pošty/zpráv z té verze 140. Takže tam nic není.
Poradíte mi? Je mi jedno, kterou verzi budou v kanceláři používat, podstatné je, aby zůstala pošta/profil a fungovala "Nvá zpráva".
Děkuji.
Zkoušel jsem tam nainstalovat předchozí verzi ESR (128.9.2). Tam tlačítko normálně funguje, jenomže se mi nepřenese profil pošty/zpráv z té verze 140. Takže tam nic není.
Poradíte mi? Je mi jedno, kterou verzi budou v kanceláři používat, podstatné je, aby zůstala pošta/profil a fungovala "Nvá zpráva".
Děkuji.
R5-5600/32GB RAM/RX6400
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: Thunderbird - nejde "Nová zpráva"
Known issue - https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1976624
Řešením je přenastavení profilu jako default, resp. jeden z účtů musí být vybraný jako defaultní
Řešením je přenastavení profilu jako default, resp. jeden z účtů musí být vybraný jako defaultní
"In other words, please make sure any account is set as default (shown with a yellow star) in Account Settings."
- Hirogen
- Nováček

-
Mám funkční verzi 128.
Spustli jsem správce profilů "thunderbird -p". Vidím 2 profily:
default-esr
Ten první je ten přenesený. Druhý ten nový.
Pokud dám výchozí ten první, mám nastavení mailu, adresář, mohu vytvořit novou zprávu, kde mám i podpis v mailu. Nemám nikde ale maily: Pokud dám ten druhý, nemám nic a chce to po mně logicky nastavení pošty.
Kde dělám chybu?
Spustli jsem správce profilů "thunderbird -p". Vidím 2 profily:
default-esr
Ten první je ten přenesený. Druhý ten nový.
Pokud dám výchozí ten první, mám nastavení mailu, adresář, mohu vytvořit novou zprávu, kde mám i podpis v mailu. Nemám nikde ale maily: Pokud dám ten druhý, nemám nic a chce to po mně logicky nastavení pošty.
Kde dělám chybu?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
R5-5600/32GB RAM/RX6400
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Netuším, co přesně máš v těch profilech, ale to řešení je pro verzi 140. Tam jsi psal, že maily atd. máš.
Což takhle update na 140 a pokud tam budou všechny maily atd., tak potom označení toho profilu že má být default?
Což takhle update na 140 a pokud tam budou všechny maily atd., tak potom označení toho profilu že má být default?
- zsdx
- Začátečník

-
Maily tam nekde jsou, staci 'jen' zkopirovat/presunout obsah adresare Mail na spravne misto.
- Hirogen
- Nováček

-
Jenomže na verzi 140 nefunguje tlačítko "Nová zpráva", jak píšu. Jinak by mi bylo jedno, jakou verzi používají.
Obecně mám zkušenosti, že pokud přenáším Thunderbird například na novou instalaci WIN, musím použít přesně tu samou verzi, aby se mi načetly všechny maily a nastavení. Pak mohu provést teprve upgfade. Při upgrade na novější verzi se něco v profilu i pozmění, downgrade provést nelze.
V tuto chvíli mi je jedno, jakou verzi budou používat, ale ve verzi 140.0 i 140.1 esr je buď chyba, nebo nějaká nekompatibilita s počítačem (upřímně, nedovedu si představit jaká), protože nelze vytvořit nový mail. Odpovědět lze, jak popisuji.
Ano, někde tam jsou. Ale protože kopíruji celý adresář, ev. importuji celý profil, měly by se načíst. Stejně tak tam mají vytvořeno asi 15 složek, které po downgrade nejsou vidět.
R5-5600/32GB RAM/RX6400
- Hirogen
- Nováček

-
Hirogen píše: ↑úte 5. srp 2025, 22:03Jenomže na verzi 140 nefunguje tlačítko "Nová zpráva", jak píšu. Jinak by mi bylo jedno, jakou verzi používají.
Obecně mám zkušenosti, že pokud přenáším Thunderbird například na novou instalaci WIN, musím použít přesně tu samou verzi, aby se mi načetly všechny maily a nastavení. Pak mohu provést teprve upgfade. Při upgrade na novější verzi se něco v profilu i pozmění, downgrade provést nelze.
V tuto chvíli mi je jedno, jakou verzi budou používat, ale ve verzi 140.0 i 140.1 esr je buď chyba, nebo nějaká nekompatibilita s počítačem (upřímně, nedovedu si představit jaká), protože nelze vytvořit nový mail. Odpovědět lze, jak popisuji.
Ano, někde tam jsou. Ale protože kopíruji celý adresář, ev. importuji celý profil, měly by se uložit na správné místo a načíst. Stejně tak tam mají vytvořeno asi 15 složek, které po downgrade nejsou vidět.
R5-5600/32GB RAM/RX6400
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Přečti si znova moji první odpověď a udělej to na verzi 140.x , je to ověřené řešení
Krteq píše: ↑úte 5. srp 2025, 14:20 Known issue - https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1976624
Řešením je přenastavení profilu jako default, resp. jeden z účtů musí být vybraný jako defaultní"In other words, please make sure any account is set as default (shown with a yellow star) in Account Settings."
- Hirogen
- Nováček

-
Na verzi 140 mám všechny maily vpořádku!
Tam profil nepotřebuji řešit (jak píšu).
Tam nefunguje tlačítko "Nová zpráva".
I tak pro čisté svědomí zkusím...
Tam profil nepotřebuji řešit (jak píšu).
Tam nefunguje tlačítko "Nová zpráva".
I tak pro čisté svědomí zkusím...
R5-5600/32GB RAM/RX6400
- Hirogen
- Nováček

-
Takže evidentně problém Thunderbirdu.
Dnes vydána a nainstalována aktualizace 140.1.1 esr - a tlačítko "Nová zpráva" opět funguje.
I tak ale všem děkuji za ochotu řešit problém.
Dnes vydána a nainstalována aktualizace 140.1.1 esr - a tlačítko "Nová zpráva" opět funguje.
I tak ale všem děkuji za ochotu řešit problém.
R5-5600/32GB RAM/RX6400
- Jey
- Středně pokročilý

Teoreticky mohla pomoct úprava vzhledu. Tam kliknout na "výchozí nastavení". Nebo zkusit prvky různě přesunout. "O Aplikaci" => "Aktuální verze 91"
asi bych měl aktualizovat.
Ale ne vždy je nové alespoň dobré. Smazáním updater.exe jsem jen oddálil nevyhnutelné (aktualizace). U firefoxu už jsem se k nim taky vrátil.
Ale ne vždy je nové alespoň dobré. Smazáním updater.exe jsem jen oddálil nevyhnutelné (aktualizace). U firefoxu už jsem se k nim taky vrátil.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).