maltra: koupil jsem se zaschlou pastou tak jsem musel leštit až do "zrcadlova"
Ted jsem zkoušel 4,4 GHz 1,392V - při načítání BF4 po chvíli BSOD viz link
Dokáže někdo poradit čím to? Bios nastavený pořád stejně jako jsem dával odkazy víš...
Jinak se dívám, že jsem dal dotaz do špatného threadu, za to se omlouvám... http://towink.rajce.idnes.cz/FX6300#bsod.jpg
Nemam zatial. Tak nejak som ratal s tym ze ak sa to aj rozhodnem testovat, kupim Sabertooth R2.0. Teraz sa mi ale celkom pozdava ta GA-990FX-GAMING a je aj lacnejsia, takze uvidim podla testov ako dopadne, dufam ze otestujes flanker a porovnas .
To jste věděli, že existovalo čtyřjádrové FX 4200, které minimálně v syntetice bylo takt na takt díky cache výrazně rychlejší, než 4100? Žel, ve hrách to i tak žádné terno není.
Bohužel celá ta FX éra byla smutná, donutilo mě to z phenom II přejít na intel ivy I3, který všechny FX zkopal ve hrách do kuličky a teď je v podobné situaci intel
Tuším dithius tady provozoval FX asi s 350W limitem a i tak se ve hrách k I3 nepřiblížil. Ten proc nedával rychlejší paměti a měl navíc strašné latence, ale co pamatuji ještě ze začátku, tak flanker tuším deaktivoval v každém bloku jedno jádro a potom byl ten cpu jako celek ve hrách rychlejší, ale reálně to asi bylo fuk, produkt to byl otřesný, necítím žádnou nostalgii okolo.
Zas taková hrůza to nebyla ... Měl jsem chvili fx-8350... Z i7-3820 to byl downgrade ale zase stal pakatel jestli si pamatuji dobře (ale retail ceny si už nepamatuji). Pak sem jej dokonce nahradil nějakým 4 jadrovy athlonem v fm2 a itx
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
Ano, taky nezapomínat že to jádro bylo relativně velký. Já se divim že AMD nekrachlo protože mimo APU nevyráběli menší čip jak 8-jádra, vše pod 8 se dělalo jen vypnutim kusu DIE, tzn ty cheap 6 a 4 jádra je stály výrobně skoro stejně jak třeba FX8350.
To že se tomu CPU dá 1 FPU na jádro jej nezachrání. Ano pomůže to, ale ty nehorázně líný cache, L1 WRITE-TROUGH jak na 486 DX2, prostě fail návrh totálně od základu, ty CPU neměly jedinou silnout stránku. AMD bylo navíc tak inteligentní že s FX vyházeli své inhouse legacy instrukce jako třeba 3D-now, takže spousta her/enginů měly s timhle problémy protože detekovaly AMD CPU bez 3D-now, což byla K6tka že, takže se tomu servíroval neoptimální kód, něco se vůbec nespustilo (třeba první Crysis) a pod. Prostě trága.
Možná jim pomohlo, že to vyráběli v glofo, což byly bývalé továrny AMD? Každopádně tehdy měla akcie hodnotu asi 4 dolary, takže kloubouček, že to fakt ustáli.