vypnutí klávesové zkratky alt+shift při hraní her
Moderátor: Baneshee
- huhla2
- Nováček

-
vypnutí klávesové zkratky alt+shift při hraní her
Ahoj,
mám takový hloupý problém, ve hře Soulmask se používá alt (úskok) a shift (sprint), při boji pak často zmáčknu oboje zároveň, tím přepnu klávesnici na češtinu a pak mi přestane fungovat "hotbar" který je namapovaný na 1,2,3..0. V rámci boje se z hotbaru používají bandáže, případně se přepínají zbraně.
Nemáte nějaký tip, jak při hraní her ten alt+shift vypnout nebo jak to nějak obejít? Ideálně aby to bylo automaticky, případně nějak jednoduše ve stylu spustím skriptík na vypnutí/zapnutí zkratky.
Mám win 10, vím kde se ta klávesová zkratka dá nastavit/vypnout, ale používám ji denně při práci, takže ji nechci zrušit úplně a současně jsem líný se před každou herní session proklikat do nastavení a pak znovu skončení.
Nejlepší co mě zatím napadlo je přemapovat ve hře ten alt (úskok) na něco jiného, jen je blbé, že toto použití altu je ve spoustě her a tak jsem na to zvyklý, však to znáte s tím starým psem a novýma kouskama.
Soulmask bohužel nemá možnost mapování dvou kláves na jednu akci, takže nejde namapovat hotbar na 1,2,3... a zárověn na +,ě,š...
mám takový hloupý problém, ve hře Soulmask se používá alt (úskok) a shift (sprint), při boji pak často zmáčknu oboje zároveň, tím přepnu klávesnici na češtinu a pak mi přestane fungovat "hotbar" který je namapovaný na 1,2,3..0. V rámci boje se z hotbaru používají bandáže, případně se přepínají zbraně.
Nemáte nějaký tip, jak při hraní her ten alt+shift vypnout nebo jak to nějak obejít? Ideálně aby to bylo automaticky, případně nějak jednoduše ve stylu spustím skriptík na vypnutí/zapnutí zkratky.
Mám win 10, vím kde se ta klávesová zkratka dá nastavit/vypnout, ale používám ji denně při práci, takže ji nechci zrušit úplně a současně jsem líný se před každou herní session proklikat do nastavení a pak znovu skončení.
Nejlepší co mě zatím napadlo je přemapovat ve hře ten alt (úskok) na něco jiného, jen je blbé, že toto použití altu je ve spoustě her a tak jsem na to zvyklý, však to znáte s tím starým psem a novýma kouskama.
Soulmask bohužel nemá možnost mapování dvou kláves na jednu akci, takže nejde namapovat hotbar na 1,2,3... a zárověn na +,ě,š...
- zhor
- Začátečník

Re: vypnutí klávesové zkratky alt+shift při hraní her
Nastav si ve win prepnuti cestiny na ctrl+shift, ja to tak mam a prijde mi to sikovnejsi protoze klavesy jsou u sebe. Nebo prepnuti klavesami vypnout uplne a cestinu prepinat mysi ikonou na taskbaru.
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nebo tu druhou klávesnici odebrat uplně 
- killerek
- Začátečník

-
Pokud ji mas i kvuli praci, tak to neni moc dobra rada.
- keistown
- Žlutá karta

-
nebo autohotkey aby +,ě,š triggerovalo 1,2,3?
- huhla2
- Nováček

-
autohotkey mě taky napadl, protože to je parádní nástroj, ale bohužel to nezabralo. Nejdřív jsem zjistil, že spuštěný ahk script si taky moc nerozumí s přepnutím klávesnice, ale to šlo obejít použitím scancodů (identifikátory fyzických kláves) místo +,ě,š ... Výsledný script pěkně triggeruje 1,2,3 .. bez ohledu na aktuální layout klávesnice. Funguje to ve windows, v běžných aplikacích a dokonce i v chatu v soulmasku, ale bohužel to nefunguje na samotný hotbar, tam to stále detekovalo +,ě,š.
Nakonec jsem rezignoval a namapoval úskok jinam než na alt, nicméně všem dík za rady/náměty
Nakonec jsem rezignoval a namapoval úskok jinam než na alt, nicméně všem dík za rady/náměty
- pavel_p
- Začátečník

Myslím že v Power Toys si můžeš nastavit i disable pro kombinace kláves v různých aplikacích.
9800X3D|Phantom Spirit 120 SE|ASUS Strix B650E-F|2x16GB 6000CL30|RTX 5070 TUF|990 Pro 1TB|Montech Sky Two|RM850x
- Epidot
- Středně pokročilý

že by řešení pro Vintage Story?
13600k@54x/44x+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston DDR4 3600, ASUS TUF RTX 5070Ti, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, Intel 660p 2TB, Dell EMC/PM893 1,92TB, Intel X25-M 80GB, Fractal Torrent Solid, Corsair RM1000x('24), Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200