Prestal ist sucastne zvuk na pc a tv (tv prepojene cez hdmi)

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
lubo188
Začátečník
Začátečník

Prestal ist sucastne zvuk na pc a tv (tv prepojene cez hdmi)

Příspěvek od lubo188 »

Ahoj, prestal mi ist zvuk ktory isiel sucasne aj na pc a aj na tv, tv je prepojene s pc hdmi kablom, zvuk prestal ist sucasne ked som pripojil modul bluetooth na sparovanie s xbox ovladacom, odvtedy to musim v spodnej liste prepinat manualne bud Speakers Realtek Audio alebo Panasonic TV - (NVDIA HIGH DEFINITION AUDIO) neviete co s tym moze byt?

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sasakr
Začátečník
Začátečník

Re: Prestal ist sucastne zvuk na pc a tv (tv prepojene cez hdmi)

Příspěvek od Sasakr »

Televizi asi nemáš mít jako komunikační zařízení, ne? Prostě nechť je jako výchozí zařízení pro zvuk.

Obrázek
PC: Gigabyte B550M DS3H, Ryzen 7 5700x3D; 2×16 GB DDR4 3600 Mhz, XFX RX580 8GB XXX, WD SN7100 1TB
TV: Samsung NU8002
Audio: Denon X1500h, Wilson Movix 5.0
lubo188
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lubo188 »

Ked to je takto zvuk ide len na tv, na pc nejde

Obrázek
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Pokud ti hral zvuk současně z PC i TV tak šlo imho o chybu. Provozuji tohle kombo asi 10 let a o tomhle jsem nikdy ani neuvažoval a ani to nedává smysl (výstup se zkrátka volí).
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
lubo188
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lubo188 »

Neviem aka to mohla byt chyba islo mi to tak normalne 5 rokov, nic som nemusel prepinat islo to sucasne, teraz ak som zapojil ten debilny bluetooth od vtedy to nejde
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Windows neumí nativně přehrávat jeden zvuk na dvou fyzických zařízeních současně (HDMI + jack).
Nestandardně pomocí nějakého SW to jde "zprovoznit" ale není to běžný stav = zkrátka ti to běželo chybně, instalace bt ti to rozkopla a teď to jede jak má.

E// Asi sekunda na google mi našlo tento SW co by ti mohlo pomoci: Voicemeeter (Banana / Potato).
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
lubo188
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lubo188 »

AllowedCry píše: pon 16. úno 2026, 08:59
Windows neumí nativně přehrávat jeden zvuk na dvou fyzických zařízeních současně (HDMI + jack).
Nestandardně pomocí nějakého SW to jde "zprovoznit" ale není to běžný stav = zkrátka ti to běželo chybně, instalace bt ti to rozkopla a teď to jede jak má.

E// Asi sekunda na google mi našlo tento SW co by ti mohlo pomoci: Voicemeeter (Banana / Potato).
Skusim to pozret
lubo188
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lubo188 »

AllowedCry píše: pon 16. úno 2026, 08:04 Pokud ti hral zvuk současně z PC i TV tak šlo imho o chybu. Provozuji tohle kombo asi 10 let a o tomhle jsem nikdy ani neuvažoval a ani to nedává smysl (výstup se zkrátka volí).
na zvuk z pc su jacky pichnute v maticnej doske a zvuk do tv ide cez hdmi z grafickej karty
zsdx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zsdx »

Ano, a protoze to jsou dva NEZAVISLE vystupy zvuku, musis mezi nimi vybirat. Windows opravdu umi jen jeden vystup. Maximum, co jde, je na jednom vystupu prehravat neco jineho, nez na druhem. Jak zminuje AllowedCry, byla to bud chyba nebo jsi spis mel doinstalovane neco, co ten BT pri instalaci vyhodil. Reseni ti taky nastinil - extra SW.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“