Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...

Příspěvek od Mirek E. »

Jo jo, něco na tom bude. Ta bude určitě mrtvá, když ty ostatní prodává jako funkční. :D
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Je to Diamond, lidi se o to porvou i kdyby to plesnivělo a rostly na tom houby. :P Lidi jsou schopný dát tisíce za blblou tuctovou S3ku když je od Diamondu, je to na hlavu.

Ano ti lidé co maj tunu starého HW v dobrém stavu a evidentně vědi co dělaj prodávající věci jako "netestované" jsou vždy trochu uuugh jo mi víme o co jde heh.
Jey píše: včera, , 21:31 I tuleně jsem někde viděl (aukro), dneska je to už shit. Co jsem tehdy dal za Celeron 566MHz, který šel přeswitchovat na 850MHz, s G2TI to byl .. nějakou krátkou dobu .. skoro top stroj.
To je právě ono, taky jsi měl ve svý době underpowered CPU. Coppermine Celer na 850Mhz neuživil GF2TI ani náhodou, to chtělo min oclýho Tuleně.

Tuleně jsou super-cheap a jsou jich tuny pokud jde o různé Celerony. Tam člověk vesmě s vybírá podle FSB co dá jeho deska, protože všechny Tualatiny typicky končej mezi 1,6-1,7Ghz top OC. P3-S 1,4 je asi jako jediná drahá a má to svůj důvod, ten CPU je o něco faster, ta cache je znát. Co ale vylezlo nechutně nahoru jsou good Tualatin compatible baordy, nehorázně drahý jsou Tualatin-redukce pro slot1 a pár let dozadu na ebayi jeden korejec prodával Tuleně už pre-modlý s takovym tim zelenym PCB pod CPU adaptérem realtivně cheap. Už je nemá, ale tehdy jsem jich pár pořídil. Rovněž mám ty adáptéry na "dodělej si doma" style a už se mi to jedou úspěšně povedlo.

ALE, jednim dechem dodám že Tualatin má cenu řešit jen pokud jde o vymaxování BXka ala chce bezproblémovou kompatibilitu se všim a dobrou implementaci ISA slotů. VIA chipsety maj stejné problémy a bugy jak na socetu A, a když už tak sehnat KT133A s ISA je levnější, CPU do toho také, všechny 130nm XP-M jsou třeba factory unlocked a na FSB133, atd.

Pokud jde o desky bez ISA tak I815 nemá moc co nabídnout protože existujou VIA a SIS(ty jsou lepší) DDR chipsety na socket A nebo na socket 478 s universal AGP co daj s patřičnym CPU mnohem větší výkon. Tudiž jakákoliv P3 bez ISA je vesměs o ničem, a když už ISA tak to chce BX/ZX/GX.
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“